Remedii pentru urinarile dese (polakiurie)
Ai urinari scurte si dese? Cel mai probabil suferi de polakiurie. Asadar, mictiunile frecvente si cu durata scurta sunt cauzate de polakiurie. Afectiunea poate da nastere unor probleme serioase in viata personala si nu numai.
Polakiuria presupune un numar mai mare de 3 – 5 urinari in 24 de ore, insa aceasta nu trebuie confundata cu poliuria. Mai exact, corpul produce aproximativ 3 litri de urina pe zi, insa, la persoanele cu poliurie aceasta cantitate se poate tripla.
Totodata, polakiuria nocturna trebuie deosebita de nicturie, simptom caracteristic insuficientei renale cronice. Aceasta se manifesta prin cantitati mari de urina eliminate in cursul noptii, mai frecvent decat cea eliminata ziua.
Cauze care duc la urinari dese
• cistita
• pericistita
• tumori pelvine compresive
• retentia cronica de urina, aparitia reziduului vezical facand posibila „umplerea mai rapida” a vezicii
• poliuria
• adenom periuretral
• calcul ureteral la jonctiunea uretero-vezicala
• calcul pe uretra prostatica
• urina prea acida, bogata in saruri de acid uric
Cele mai frecvente simptome ale infectiilor urinare sunt: nevoia constanta de a elimina cantitati mici si dese de urina, urinare insotita de senzatii de arsura, usturime, urina tulbure, uneori cu sange, si urat mirositoare. Infectiile urinare pot fi insotite de febra usoara (sub 38°C), dar si de o senzatie de greata.
Merisorul, benefic pentru infectiile urinare
Merisorul este considerat un antibiotic natural, datorita numeroaselor proprietati antimicrobiene, antiinflamatoare si diuretice pe care fructul le contine. Fiind o sursa bogata de calciu, merisorul previne aparitia pietrelor la rinichi, iar pentru ca este bogat in proantocianide, consumat zilnic, acesta ofera protectie impotriva infectiei cu bacterii patogene, precum E.coli, Helicobacter pylori si Streptococcus mutans.
D-manoza, un zahar natural, inrudit cu glucoza, care este regasit in merisor, dar si in alte fructe si legume, se absoarbe rapid in organism si ajunge in mare parte la nivelul rinichilor, neutralizand astfel bacteriile care provoaca infectiile urinare. Printre aceste bacterii se numara: Escherichia coli, Klebsiella, Proteus, Enterobacter, Pseudomonas aeruginosa, Serratia spp., dar si microorganisme care includ grupul streptococilor B, Enterococcus spp. si Staphylococcus aureus. Asadar, D-manoza contribuie la scaderea recurentelor infectiilor tractului urinar si la ameliorarea simptomelor lor, blocand dezvoltarea bacteriilor din tractul urinar.
Tratamentul pentru polakiurie
UroSuport Forte este un produs natural, cu o formula complexa, care face ca lupta cu infectiile urinare si alte probleme ale tractului urinar sa fie castigata mult mai usor. Acest supliment alimentar este recomandat pentru infectii urinare, datorita urmatoarei combinatii de ingrediente: extract de merisor (afin american), extract de hibiscus, albastru de metilen si D-manoza.
Studiile au aratat ca substantele prezente in merisor, ingredient prezent in suplimentul nostru alimentar, inhiba dezvoltarea bacteriilor in tractul urinar, reducand, astfel, riscul de instalare a infectiilor urinare, datorita D-manozei. Totodata, hibiscusul, existent si el in UroSuport Forte, are efect de acidifiere a urinei si previne astfel dezvoltarea bacteriilor. Produsul se poate achizitiona din farmaciile Catena.