Reteta zilei. Chiftelute de linte, gustoase si sanatoase!
Aceste chiftelute de linte sunt cu siguranta reteta zilei de astazi. Sunt usor de preparat, gustoase si nu au un numar ridicat de calorii. Desigur ca poate te gandesti ca cele din carne sunt mai savuroase, dar nu este neaparat adevarat.
Gusturile se „educa”, asa ca odata ce ai inceput sa mananci si alte alimente in afara de cele traditionale, s-ar putea sa ramai placut surprinsa. Despre linte am mai discutat si cu siguranta stii beneficiile sale uimitoare. Oricum ti le vom reaminti, mai ales ca aceasta leguminoasa fierbe foarte repede si este super nutritiva.
Chiftelutele de linte sunt mai putin intalnite momentan, dar cu siguranta vor capata popularitate in curand. Mai ales ca urmeaza postul Craciunului.
Asa ca are toate calitatile necesare unor mese satioase si ideale atunci cand vrei sa ai grija de silueta.
Chiftelute de linte – reteta simpla, la indemana oricui
Ai nevoie de:
– 250 grame linte verde sau rosie
– 3 linguri de apa
– o ceapa maruntita
– 2 cartofi medii
– un varf de sare, piper, chimen, susan dupa gust
– o lingura de drojdie inactiva
– cateva fire de patrunjel proaspat (sau uscat, daca nu ai)
Mod de preparare
Se va fierbe lintea in apa cu sare, dupa care se va pune intr-o sita pentru a se scurge de apa. Se vor fierbe si cartofii si se vor lasa la racit. Dupa aceea, se vor da pe razatoare sau se vor zdrobi. Desigur ca atat lintea cat si cartofii pot fi maruntiti cu blenderul, daca vreti o compozitie foarte fina.
Altfel, se vor sfarama traditional, cu furculita si se vor amesteca ambele. Se vor marunti ceapa si patrunjelul, se va pune drojdia inactiva, sarea, piperul si restul condimentelor. Se amesteca foarte bine si se adauga in amestecul cu cartofi si linte, pe care l-ai realizat mai devreme.
Chiftelute de linte – crocante si delicioase
Se va aprinde cuptorul la 180 de grade si intre timp se vor forma chiftelutele de marime mica. Pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si stropeste-le la final cu putin ulei. Se vor lasa la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, pana vor deveni crocante. Este indicat ca, la jumatatea timpului de preparare, sa fie intoarse pe cealalta parte. In acest fel vom sti sigur ca aceste chiftelute s-au rumenit complet.
Merg de minune cu mancaruri de post, salate, dar si cu iaurt grecesc si drept garnitura la o friptura de curcan.
Dieta cu linte – ce poti manca?
Meniu in dieta cu linte:
Mic dejun: un iaurt simplu cu cereale/ o cana cu granola si lapte vegetal/ o felie de paine integrala si omleta dintr-un ou, cu o salata de rosii/ branza de vaci cu legume si rondele de orez
Gustare: un fruct proaspat de sezon (fara banane si struguri!)/ un baton de cereale/ un smoothie cu fructe de padure
Pranz: supa crema de linte si peste la gratar cu salata verde si lamaie/…vezi meniul complet in dieta cu linte >>>