Cat de importanta este vitamina D?

Vitamina D este, fara doar si poate, una dintre acele „”vedete” ale sezonului rece, daca este sa vorbim despre suplimente. Fara doar si poate ca in aceasta perioada a anului ar trebui sa luam si formula sintetizata, avand in vedere ca soarele iese mult mai putin decat de obicei.

Stim ca deja iti este dor de zilele de vara, cand puteam avea parte de vitamina D, din plin. In perioada urmatoare va trebui sa acordam o mai mare importanta suplimentelor de tot felul, dar si nutritiei corespunzatoare.

Asa ca pe langa o dieta bogata in fructe si legume, seminte si nuci, iti recomandam sa reduci consumul de semipreparate si sa te bucuri de mancare gatita, pe cat posibil. In special ca in perioada de pandemie cu totii am stat mai mult pe acasa, astfel ca avem mai mult timp pentru a ne pregati mesele.

Vitamina D si importanta covarsitoare a acesteia

Incepem prin a mentiona faptul ca vitamina D sustine sanatatea oaselor, asa ca nu uita sa stai la soare de fiecare data cand ai ocazia. De asemenea, consuma alimente care o contin.

Lista nu este tocmai foarte lunga si probabil ca ar fi bine sa iei si suplimente, dar te incurajam sa consumi mai des aceste alimente. Contin aceasta vitamina:

– ciupercile

– somonul

– tonul

– pastravul

– ouale

Aceasta vitamina sustine absortia calciului la nivelul intestinelor si este foarte importanta pentru sanatatea oaselor. Este implicata si in cresterea si dezvoltarea celulara, in functiile neuromusculare, in sustinerea sistemului imunitar si are rol antiinflamator.

Legatura dintre grasimea abdominala si vitamina D va deveni imediat relevanta. Dupa cum vezi, lipsa acestei vitamine poate duce la multe neplaceri. Oasele slabite pot duce chiar si la osteoporoza! Asa ca nu este bine sa neglijezi consumul de alimente cu vitamina D…mai multe despre legatura dintre grasimea abdominala si aceasta vitamina >>>

Vitamina D – chiar si razele solare „timide” ajuta!

Asa ca nu te gandi ca „daca abia se zareste soarele”, nu are niciun rost sa iesi sa te plimbi. Chiar si cateva raze solare te pot ajuta sa sustii un sistem imunitar mai bun, prin absortia naturala din aceasta vitamina esentiala.

Vitamina D sustine o sanatate cardiovasculara mai buna, o stare de dispozitie energica, reglarea insulinei si o imunitate de fier.

Atentie! Lipsa de magneziu, calciu, vitamina A si K duc la scaderea vitaminei D, de asemenea. Asa ca incearca sa iei suplimente in perioada iernii si nu neglija acest aspect important.

Tine minte ca obezitatea, un mediu toxic sau ingerarea de medicamente pot slabi teribil imunitatea si absortia acestei vitamine. Incearca pe cat posibil sa nu faci abuz de medicamente si sa recurgi cat mai des la remedii naturale.

Vitamina D in sarcina – la ce concluzii au ajuns cercetatorii

Mai multe studii in domeniu au aratat ca exista o legatura intre procesul de reproducere si vitamina D. Se pare ca nivelul acestei vitamine poate modifica ovulatia in cazul femeilor si poate influenta calitatea spermei. Nivelul scazut al hormonilor a fost asociat si cu sindromul polichistic, asa ca fii atenta. Mergi la medic regulat, pentru a sti cum stau lucrurile.

Asadar, conform cercetatorilor, se pare ca femeile care aveau o concentratie mai mare de vitamina D in organism au avut o usurinta mai mare in a ramane gravide >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *