Apa alcalina este continuta si de alimente
Daca ai auzit vorbindu-se despre apa alcalina stii deja ca aceasta este cea mai potrivita pentru organismul nostru. In special ca acesta trebuie sa fie intr-o stare bazica (adica alcalina) pentru a-si mentine starea de sanatate.
Acestea fiind spuse, avem vesti bune: apa alcalina (cu pH peste 7) este continuta in proportii uriase in fructe si legume. In cele ce urmeaza vei descoperi lista acestora. Si nu iti face griji, vorbim despre fructe si legume gustoase, care oricum ar fi bine sa faca parte din dieta zilnica.
Trupul nostru are un ph de 7, adica se afla intr-o stare de bazicitate. Aceasta poate fi mentinuta cu succes mancand alimente care sunt in aceeasi categorie. Alcoolul, carnea si lactatele sunt acide, tocmai de aceea consumul in exces al acestora produce atatea afectiuni.
Apa alcalina in alimente alcaline
Dupa cum stii, majoritatea fructelor si legumelor contin foarte multa apa. De exemplu, cel mai alcalin aliment vegetal este castravetele, care contine nu mai putin de 96% apa, evident, alcalina.
Tocmai de aceea incearca sa adaugi castraveti proaspeti fiecarei salate, este cea mai buna idee. Castravetii au in compozitie si cucurbitacina, o substanta care ajuta in cazurile de indigestie sau gaze. Asa ca poti consuma preventiv astfel de salate, aproape in fiecare zi. De asemenea, castravetii sustin si un bun demers al tranzitului intestinal, asa ca te vor ajuta si in acest sens.
Castravetii elimina retentia de apa din organism, inflamatiile si senzatia de balonare. Asa ca sunt utili si in aceste situatii…mai multe despre castraveti >>>
Urmatoarele pe lista alimentelor alcaline, bogate in apa, sunt afinele. Acestea reprezinta o adevarata comoara pentru organism, fiind bogate in vitamina C, flavonoizi si antioxidanti. Tin departe bolile cronice si sustin un sistem imunitar puternic. Consuma-le de cel putin 3 ori pe saptamana.
Alimente alcaline bogate in apa
Zuchinni, dar si traditionalii nostri dovlecei contin, la randul lor, in jur de 95% apa alcalina. Asa ca bucura-te mai des de salate cu dovlecei, trasi in tigaie, cu putin ulei de masline. Sunt super gustosi si ideali in dietele de slabire, fiind saraci din punct de vedere caloric. Nu uita sa pregatesti mai des supe creme de dovlecei sau la cuptor, in ambele feluri sunt deliciosi.
Capsunele si pepenii contin, de asemenea, in proportie de 92% apa alcalina. Bogate in fibre si vitamine, aceste 2 fructe nu ar trebui sa lipseasca, in special in sezonul cald. Dar poti gasi capsune, cel putin, si in timpul anotimpului rece, acestea fiind cultivate si in acea perioada in serele din Romania.
Portocalele contin 90% apa, iar piersicile undeva la 89%. Ambele fructe sunt bogate in vitamina C, ceea ce le face ideale in sezonul rece. Sucul proaspat de portocale este o alegere excelenta in special dimineata sau ca gustare, intre mese.
Strugurii si merele contin in jur de 80% apa alcalina si se gasesc cu usurinta in timpul toamnei. Pont – cumpara cat mai des fructe de la piata, strugurii si merele romanesti sunt mult mai sanatoase ca cele din import. Da, poate ca si acestea contin pe ici-colo chimicale, dar intr-o proportie infinit mai mica decat cele din import.
Ciresele, mango sau rosiile sunt pe aceeasi lista de alimente alcaline, nu te sfii sa le incluzi in mesele tale cat mai des!