Alimentatie

Cartofi pane. Prepara-i chiar tu!

Nu trebuie sa fii o buna bucatareasa ca sa prepari cartofi pane, o reteta excelenta. Desigur ca vestile bune continua, pentru ca, la fel ca in cazul supei de porumb, aceasta reteta este usor de preparat.

Nu ai nevoie de multe ingrediente si poti savura mancarea imediat. Merge de minune alaturi de salate de cruditati, muraturi si reprezinta o garnitura excelenta. Sigur ca stiai asta deja, dar poti sa fii sigura ca acesti cartofi pane ii vor impresiona pe toti. Iti recomandam sa-i servesti atunci cand ai pregatit un gratar simplu de curcan sau un peste la cuptor.

Vei remarca faptul ca vor avea un mare succes, in special atunci cand vrei sa „condimentezi” putin masa pe care o pregatesti. Alaturi de aceasta garnitura, orice preparat din carne sau legume va fi evidentiat.

Esti gata sa pregatim un pranz sau o cina savuroasa?

Cartofi pane – simpli, dar cu un gust remarcabil

Desigur ca poti alege si cartofi noi pentru a pregati minunata reteta. Ramane la latitudinea ta sa alegi varianta potrivita. Un lucru este cert, vei avea nevoie de cateva ingrediente cheie. Daca vrei sa pregatesti varianta „am grija de silueta” s-ar putea sa fie necesar sa mergi la cumparaturi.

Ai nevoie de:

– 10 cartofi

– pesmet sau malai

– faina de grau sau faina de orez (pentru ca nu are gluten este indicata pentru silueta)

– 4 oua de tara (de preferat)

– sare, piper, condimente la alegere (turmeric, boia, fulgi de chili, cimbru, rozmarin etc)

– ulei

Mod de preparare

Taie cartofii, spalati si curatati in prealabil, in rondele de aproximativ 5 mm grosime si sterge-i bine de apa cu un servet. Se vor da prin faina, prin oul batut cu sare si prin pesmet/malai. Se vor praji in tigaia in care ai incins in prealabil uleiul pana devin rumeniti pe o parte. Dupa aceea ii vei intoarce pe cealalta parte si in final ii vei pune intr-o farfurie in care ai pus servete de hartie, pentru absorbirea uleiului in exces.

Cartofi pane, un deliciu mai putin intalnit

Daca esti ca noi, poate ca nu te gandisei pana acum sa faci cartofi pane. De obicei pane-urile sunt realizate din orice altceva, numai din cartofi nu! De data aceasta am ales sa te surprindem. Nu taia feliile de cartofi prea groase, altfel risti ca acestia sa ramana cruzi.

Rumeneste cartofii la flacara mica si bucura-te de ei alaturi de branza feta, salata de rosii si castraveti si un pahar de vin rosu.

Cartofi crocanti la cuptor – savurosi si satiosi

Evident, nu iti recomandam sa mananci cartofi zilnic, ci sa variezi garniturile, pentru ca trupul tau sa beneficieze de toate vitaminele, prin rotatie.

RETETA cartofi crocanti la cuptor

Ai nevoie de:

– un kg de cartofi

– 3 linguri de faina de orez

– o lingurita de paprika sau boia

– 1 sau 2 ligurita de sare...continuarea retetei de cartofi crocanti la cuptor >>>

Dobrin Mara

Leave a Comment
Share
Autor
Dobrin Mara

Ultimele articole

Boli digestive – cele mai frecvente afectiuni si ce le provoaca?

Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…

5 ore

Sfaturile nesolicitate – de ce sa NU le oferi?

Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…

o zi

Abdominoplastia – o procedura des solicitata pentru redobandirea formelor armonioase

Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…

2 zile

Cerealele integrale in alimentatia de zi cu zi. De ce joaca un rol cheie?

Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…

2 zile

Vindecarea cu Ki-Kou: Secrete si tehnici de VINDECARE chinezesti

Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…

3 zile

Reteta de weekend – burgeri cu zucchini, ii vei adora!

Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…

6 zile

Acest site foloseste Cookie-uri