Nu trebuie sa fii o buna bucatareasa ca sa prepari cartofi pane, o reteta excelenta. Desigur ca vestile bune continua, pentru ca, la fel ca in cazul supei de porumb, aceasta reteta este usor de preparat.
Nu ai nevoie de multe ingrediente si poti savura mancarea imediat. Merge de minune alaturi de salate de cruditati, muraturi si reprezinta o garnitura excelenta. Sigur ca stiai asta deja, dar poti sa fii sigura ca acesti cartofi pane ii vor impresiona pe toti. Iti recomandam sa-i servesti atunci cand ai pregatit un gratar simplu de curcan sau un peste la cuptor.
Vei remarca faptul ca vor avea un mare succes, in special atunci cand vrei sa „condimentezi” putin masa pe care o pregatesti. Alaturi de aceasta garnitura, orice preparat din carne sau legume va fi evidentiat.
Esti gata sa pregatim un pranz sau o cina savuroasa?
Desigur ca poti alege si cartofi noi pentru a pregati minunata reteta. Ramane la latitudinea ta sa alegi varianta potrivita. Un lucru este cert, vei avea nevoie de cateva ingrediente cheie. Daca vrei sa pregatesti varianta „am grija de silueta” s-ar putea sa fie necesar sa mergi la cumparaturi.
Ai nevoie de:
– 10 cartofi
– pesmet sau malai
– faina de grau sau faina de orez (pentru ca nu are gluten este indicata pentru silueta)
– 4 oua de tara (de preferat)
– sare, piper, condimente la alegere (turmeric, boia, fulgi de chili, cimbru, rozmarin etc)
– ulei
Mod de preparare
Taie cartofii, spalati si curatati in prealabil, in rondele de aproximativ 5 mm grosime si sterge-i bine de apa cu un servet. Se vor da prin faina, prin oul batut cu sare si prin pesmet/malai. Se vor praji in tigaia in care ai incins in prealabil uleiul pana devin rumeniti pe o parte. Dupa aceea ii vei intoarce pe cealalta parte si in final ii vei pune intr-o farfurie in care ai pus servete de hartie, pentru absorbirea uleiului in exces.
Daca esti ca noi, poate ca nu te gandisei pana acum sa faci cartofi pane. De obicei pane-urile sunt realizate din orice altceva, numai din cartofi nu! De data aceasta am ales sa te surprindem. Nu taia feliile de cartofi prea groase, altfel risti ca acestia sa ramana cruzi.
Rumeneste cartofii la flacara mica si bucura-te de ei alaturi de branza feta, salata de rosii si castraveti si un pahar de vin rosu.
Cartofi crocanti la cuptor – savurosi si satiosi
Evident, nu iti recomandam sa mananci cartofi zilnic, ci sa variezi garniturile, pentru ca trupul tau sa beneficieze de toate vitaminele, prin rotatie.
RETETA cartofi crocanti la cuptor
Ai nevoie de:
– un kg de cartofi
– 3 linguri de faina de orez
– o lingurita de paprika sau boia
– 1 sau 2 ligurita de sare...continuarea retetei de cartofi crocanti la cuptor >>>
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment