Noutati

Pozitivism toxic. Ce s-a petrecut in pandemie?

Poate ai remarcat si tu un pozitivism toxic, care s-a remarcat in special in cadrul acestei pandemii mondiale provocate de Coronavirus. Ne referim la acei oameni care tot timpul incearca sa vada „partea plina a paharului”, dar nu neaparat intr-un mod bun.

Sigur ai observat si tu ca exista persoane care vor cu tot dinadinsul sa ne impuna „bucuria” lor. De asemenea, cei care sunt adeptii acestui pozitivism toxic insista ca trebuie sa fii recunoscator pentru ceea ce ai. Pana acum, suna bine. Problema consta in faptul ca acestia au senzatia ca nu poti fi suparati din alte motive, pentru ca oricum ai deja atatea lucruri benefice in viata…

Desigur ca au dreptate pe de-o parte, dar in niciun caz nu poti fi mereu optimist, in special in perioada care tocmai a trecut.

Depresia, furia, pierderea unui sens in viata, tristetea…toate au aparut in cadrul pandemiei Covid-19. Asa ca era aproape imposibil sa fim optimisti in fiecare zi.

Pozitivism toxic – de ce nu trebuie sa pici in aceasta cursa?

Pentru ca este una dintre cele mai periculoase maniere de a intra intr-un cerc vicios. Depresia se poate instala in aceste momente cand ne „prefacem” ca este totul bine.

„Vei reusi sa depasesti acest moment” sau „doar vibratii pozitive” sunt doar 2 dintre replicile care se tot vehiculeaza. Acei oameni care incearca sa transforme totul in ceva bun…nu fac decat sa puna o presiune. Este mai indicat sa spui ceea ce simti, decat sa-ti inhibi sentimentele.

In loc sa convingi o persoana ca va depasi clipa, este mai bine sa-i arati intelegere si incredere. Altfel, sunt de parere specialistii, nu vei face decat sa pui presiune asupra persoanei in cauza. Este favorabil sa-i spui persoanei in cauza ca esti alaturi de ea si crezi ca totul va fi bine. Permite-i, in acelasi timp, sa simta propriile emotii, fie acestea bune sau rele.

Pozitivism toxic – fii mereu optimista!

Sigur ai remarcat astfel de persoane care vor tot timpul sa ne faca sa fim cu zambetul pe buze. Doar ca…nu se poate! Uneori este bine sa lasi la o parte sentimentele optimiste si sa-ti dai voie sa simti, cu adevarat. Orice ar fi. Desigur ca trendul pozitivismului este ceva bun, in sine. Doar ca dus la extrem, nu poate sa ne ajute prea mult.

Asa ca nu te simti ciudat daca tu nu te simti bine, de fiecare data. Este normal sa fie asa, iar cei care pretind asta, in mod evident exagereaza.

Din aceeasi categorie fac parte si cei care posteaza zeci de poze si filme „pozitive”, in speranta de a arata cat de bine a fost in pandemie.

Cu siguranta am invatat si lucruri bune, in special in ceea ce priveste aprecierea familiei. Dar evident ca nu putem spune ca totul a fost perfect datorita acestei situatii cauzate de pandemia Covid – 19.

Optimism sau comportament toxic? Fii atenta la detaliile care conteaza

Oamenii toxici care vor sa devina optimisti nu fac lucrurile bine intotdeauna. De exemplu, multi vor sa se „intoarca” la 180 de grade. Nu vor sa mai stea langa oameni care par negativisti, indiferent ca sunt apropiati sau nu. Daca vrei sa fii alaturi de un om, nu il parasesti in secunda doi pentru ca nu vrei sa te incarci cu energie negativa.

Ii spui ca esti alaturi de el indiferent de ce stare psihica are. Cu alte cuvinte, trebuie sa acceptam ce vedem in jur si sa nu ne identificam cu suferintele altora…citeste mai multe despre optimism >>>

Dobrin Mara

Leave a Comment
Share
Autor
Dobrin Mara

Ultimele articole

Reteta de weekend – Cum faci pizza la tigaie?

Cum sa faci pizza la tigaie, una dintre cele mai gustoase si usor de preparat…

3 zile

Secretul echilibrului hormonal: MYO Inositol, aliatul femeilor pentru fertilitate si metabolism

Fertilitatea la femei poate fi afectata de numerosi factori, inclusiv probleme legate de sanatate precum…

4 zile

Bautura care distruge creierul

Bautura care distruge creierul s-ar putea sa te surprinda si nu intr-un mod placut. Daca…

4 zile

Sanatatea digestiva. Ai grija de tine in mod natural

Sanatatea digestiva este un aspect esential al starii de bine, asa ca ar trebui sa-i…

5 zile

Semintele de canepa – contin nutrienti si proteine din belsug!

Semintele de canepa au inceput sa capete popularitate si in Romania, asa ca este momentul…

6 zile

Trecerea la ora de vara – de ce poate afecta alimentatia?

Despre trecerea la ora de vara s-a tot discutat in ultimii ani, nu putini fiind…

7 zile

Acest site foloseste Cookie-uri