Berea artizanala este printre preferatele romanilor, asa ca este momentul sa stii mai multe despre aceasta bautura.
Cu cei 85 de litri/cap de locuitor/an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial, in ceea ce priveste consumul de bere.
Liderii fiind cehii (142 de litri), urmati de austrieci (105 litri) si de nemti (104 litri).
Piata autohtona a berii este asadar una solida, sigura, fara fluctuatii semnificative si care atrage venituri de 2,4 miliarde de euro! Iar vestea buna este ca, pe aceasta piata pot patrunde cu success si micii producatori care fac bere artizanala.
Atuul lor consta in faptul ca, nefiind limitati de rigorile unui proces industrial, ei pot jongla cu retetele si pot veni pe piata cu beri cu arome inedite, mereu proaspete si foarte sanatoase.
Deveniti si dvs. producator de bere artizanala!
Parcurgeti urmatoarele 3 argumente si va garantam ca veti privi cu alti ochi aceasta afacere, detalii aici >>>
Berea artizanala (numita si bere craft) este berea pe care o puteti produce la dvs. acasa, prin metode traditionale si cu ingrediente 100% naturale, fara niciun fel de aditivi si conservanti. Ingredientele sunt cele clasice – apa, malt, hamei, drojdie de bere – doar ca aveti libertatea sa le combinati cum vreti, de aici si gustul deosebit.
Da, berea artizanala are un gust mai puternic, este mai aromata si are mai putin acid. Joaca dvs.se transforma astfel in ceva serios, doar ca trebuie sa tineti minte exact procesul parcurs, ca sa puteti reproduce gustul obtinut la un moment dat. Iar in ceea ce priveste alcoolemia, ea este aceeasi ca la berile industriale, in jur de 5%-7%.
• „Dupa primul pahar de IPA (India Pale Ale) pe care l-am baut, m-am indragostit de berea artizanala si am visat sa pot imparti ce am descoperit cu cat mai multi oameni“, spune Alin Matache, asociat la micro-beraria Ground Zero.
• „Sa fii producator de bere artizanala inseamna sa fabrici berea cu pasiune, sa faci un produs traditional, in cantitati mici, utilizand propriile retete de bere dezvoltate in timp prin incercari si degustari si cu dorinta de a oferi senzatii gustative complexe“, explica Arnaud Dussaix, proprietarul micro-berariei Ninkasi, producatorul berii Sikaru.
Aroma aparte este un argument esential in favoarea berii artizanale, dat fiind ca marcile de bere industriala, indiferent de producator, au inceput sa cam aiba acelasi gust.
Berea artizanala nu este pasteurizata si nici filtrata. Pasteurizarea este un proces de incalzire a berii deja preparate la o temperatura de 60-80 de grade, cu scopul de a-i prelungi semnificativ durata de viata. Iar filtrarea ii creste limpezimea si stabilitatea microbiologica, doar ca aceste procese ii afecteaza gustul, culoarea si caracterul de produs 100% natural si sanatos.
• „Ne place sa ne jucam cu ingredientele clasice in asa fel incat sa scoatem un gust nou. Dar nu pasteurizam si nu filtram nimic. E pacat sa schimbi ceva ce e sanatos si bun de la natura si sa-l supui unor procese doar ca sa tina mai mult sau sa fie mai ieftin”, explica Ionut Ciobota, unul dintre patronii micro-berariei 1717 din Sibiu.
Consumatorii, in special tinerii, sunt din ce in ce mai incantati de posibilitatea de a bea o bere buna, care sa le satisfaca dorinta de diversitate si de experiente noi. Acesti consumatori vor o bere autentica, gustoasa, sanatoasa si proaspata, detalii aici >>>
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment