Flori in ghiveci – ce trebuie sa stii despre ingrijirea acestora?
Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren. Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm, mai ales daca este vorba despre plante mai rare: orhidee, crini imperiali, anthurium, violete de parma, cactusi, lavanda, bonsai.
Aceste flori traiesc in ghiveci chiar si cateva luni, nu doar cateva zile ca in cazul florilor taiate, si in toata aceasta perioada persoana careia ii sunt daruite se poate bucura de frumusetea si parfumul lor. E un argument deloc de neglijat. Florile la ghiveci prezinta un avantaj clar pentru clienti, dar si pentru intreprinzatorii care decid sa vina pe piata cu o asemenea oferta.
Pentru a demara o afacere in acest domeniu nu aveti nevoie, in principiu, decat de un spatiu de 100 mp (pe care sa amenajati un solar) si de informatii tehnice. Gasiti toate informatiile necesare in ghidul practic „Afacere la cheie cu flori in ghiveci”, detalii aici >>>
Flori in ghiveci si afacerile in domeniu
Intr-un spatiu de 100 mp incap lejer 2.000 de ghivece de flori care, la un pret de vanzare de minimum 5 euro fiecare, va aduc venituri de 10.000 de euro! Si, bineinteles, pe parcursul unui an puteti organiza mai multe cicluri de productie!
Ce informatii va ofera ghidul “Afacere la cheie cu flori in ghiveci”?
- Pasii de urmat pentru demararea afacerii
- Investitia necesara
- Plantele la ghiveci – particularitati
- Intretinere si protejare
- Piata de desfacere/valorificarea produselor
- Adrese utile: furnizori de seminte, ghivece, pamant, ingrasaminte, tratamente etc.
- Interviuri cu proprietarii de sere
Lucruri esentiale de stiut despre aceasta afacere – flori in ghiveci
- Cea mai mare parte din cantitatea de flori autohtone este podusa de cultivatori care detin suprafete foarte mici de teren pe care au amenajat un solar/sera (chiar si intr-o curte). Acestia vand pe cont propriu, in piete sau la targurile de martisor, dar au si clienti fideli care vin si cumpara direct.
- Primavara, cel mai bine se vand primulele, zambilele, petuniile si muscatele. Toamna-iarna au succes crizantemele, craciunitele si florile din soiul cyclamen, detalii Aici >>>
- Florile la ghiveci produse local au atuul ca sunt mai proaspete decat cele aduse din import. Trebuie insa sa urmariti permanent tendintele pietei si sa oferiti ceea ce se cere.
Ce fel de informatii gasiti in ghidul practic “Afacere la cheie cu flori in ghiveci”?
- Curatarea ghivecelor
- Pregatirea ghivecelor
- Sadirea plantei in ghiveci
- Ghivecele potrivite
Cunostintele de specialitate sunt esentiale. Chiar nu puteti desfasura aceasta afacere fara sa stiti toate particularitatile plantelor pe care le cultivati, pasii de urmat, modalitatile de desfacere, aspectele practice ale pietei autohtone de flori. Asemenea informatii complete gasiti in ghidul practic Afacere la cheie cu flori la ghiveci >>>