Alergia la grau. Care sunt semnele si cum se manifesta?

Despre alergia la grau cu siguranta ai mai auzit vorbindu-se, dar poate nu stiai exact despre ce este vorba. Nu ne referim la intoleranta la gluten, ci mai degraba strict la acest aliment.

Daca si tie iti apar iritatii pe piele sau ti se face rau imediat ce ai mancat, poate ca ar fi cazul sa iti pui mai multe intrebari. Evident ca poate fi vorba despre alergia la grau, care se poate manifesta in acest mod. Multe persoane nu realizeaza ca pot avea asa ceva si isi dau seama doar atunci cand incep sa fie atente la ceea ce se petrece.

Evident ca exista mai multe simptome, asa cum urmeaza sa descoperi in articolul de astazi. Poate fi vorba despre o intoleranta la gluten sau, in unele cazuri, este vorba doar despre o sensibilitate exclusiv la grau.

Haide sa descoperim mai multe impreuna.

Alergia la grau – ce trebuie sa stii?

In primul rand, vrem sa precizam ca exista o distinctie clara intre intoleranta si alergie alimentara. In primul caz simptomele pot aparea chiar si dupa cateva zile, pe cand in cazul alergiilor acestea se pot manifesta imediat, chiar in 10-15 minute.

In cazul alergiilor la grau, este important de retinut ca organismul respinge aceste proteine, in mod categoric. Aceste persoane au dezvoltat anticorpi si nu mai tolereaza proteinele din grau, observa celiaci.ro.

Pentru a afla despre ce este vorba, ar fi indicat sa faci o vizita la medic, pentru a te lamuri daca este vorba despre alergie sau intoleranta la gluten sau doar la grau. Daca ai observat ca produsele din grau sunt cele care iti fac rau, nu astepta prea mult pana sa iei masuri in acest sens.

Prima va fi aceea de a exclude complet produsele pe baza de grau. Dar nu iti face griji, in ziua de astazi exista o gramada de alternative la fel de gustoase.

Ce simptome pot avea cei care au alergie la grau?

Umflare/ mancarimi ale pielii, congestii nazale, lacrimarea ochilor, dificultati in a respira, crampe, greata, varsaturi. Asa ca nu omite astfel de reactii si adreseaza-te unui specialist.

Alergia la grau. Cum se trateaza?

Asa cum am precizat si mai devreme, primul pas va fi sa elimini graul. Din fericire, exista si alte cereale care iti pot satisface necesarul de fibre. Exista paine fara grau sau poti opta pentru rondele de orez, asa ca ai cu ce inlocui.

De asemenea, pastele de orez sau din porumb sunt la fel de gustoase si ingrasa mai putin, spre deosebire de cele din grau. Medicul iti va recomanda si medicamente contra alergiilor de acest gen, este bine sa le ai la tine.

Se poate intampla sa mananci preparate care au grau, in special la restaurante, unde nu stii exact ce contine mancarea…Asa ca este bine sa intrebi inainte de a comanda, pentru a fi sigura ca este un preparat culinar care se potriveste dietei tale.

Evident ca poti urma si dieta fara gluten. Te va ajuta sa te feresti de inflamatii si sa ai un trup mai suplu.

Dieta fara gluten – cum se tine

Aceasta dieta este perfecta pentru cei care au intoleranta la gluten, dar vor sa tina o dieta sau un regim sanatos pentru a slabi.

Va trebui sa eviti toate acele preparate pline cu gluten, cum ar fi pastele, prajiturele, covrigeii si alte gustarele asemanatoare. Chiar daca le consideri delicioase, acestea trebuie sa dispara momentan.

# Regula nr 1

Nu consumi niciun produs care contine gluten. Evita tot ce e bazat pe grau sau ovaz. In plafare si magazine de specialitate poti gasi cu succes inlocuitori…mai multe despre dieta fara gluten >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *