Noutati

Sfaturi pentru a fi parinti mai buni! S-ar putea sa te surprinda…

Astazi dorim sa-ti oferim cateva sfaturi pentru a fi parinti mai buni si intelegatori. Venim dintr-o generatie in care cei care ne-au crescut nu au avut parte de prea multa informatie relevanta. In sensul ca au aplicat ce au vazut la randul lor, dar evident ca nu a fost cea mai buna varianta.

In ziua de astazi este imperios necesar ca aceste sfaturi pentru a fi parinti mai buni sa ajunga la cat mai multi oameni. S-au dus vremurile in care severitatea si pedepsitul erau singurele metode de a instrui un copil.

Asa ca haide sa vedem impreuna ce poti face pentru a creste copii sanatosi, siguri pe ei, stapani pe emotiile lor si, mai presus de orice, fericiti…

Sfaturi pentru a fi parinti mai buni. Spune-le ca ii iubesti si arata-le ce grozavi sunt!

Unul dintre cele mai simple lucruri, daca vrei ca cei mici sa fie fericiti. Nu uita sa le reamintesti ca ii iubesti, dar nu de 15 ori pe zi. Invata-i ca aceasta afirmatie are un rol special si spune-le acest lucru doar cand simti cu adevarat. Daca le vei transmite iubirea ta vor intelege mai bine cum sa-si exprime sentimentele si pe viitor. Nu se vor transforma in acei adulti care nu stiu exact cum sa arate iubirea sau ceea ce simt.

De asemenea, spune-le cand fac un lucru bun, arata-le ca s-au descurcat foarte bine, spune-le ce grozavi sunt. Iar reactiile pozitive ale comportamentului tau, in ceea ce ii priveste pe micuti, nu vor intarzia sa apara.

Ghideaza-i, dar fara sa-i sufoci. Evident ca orice copil are nevoie de sfaturi, dar incearca sa-i lasi sa gandeasca pentru ei. Sau cel putin sa invete sa o faca. Lasa-i sa incerce lucru, chiar daca stii ca poate nu o sa le iasa foarte bine. Este dreptul lor experimenteze tot mai multe, chiar daca o sa fie dezamagiti.

Dezamagirea face parte din viata, asa ca nu ar trebui sa-i ferim mereu pe cei mici. Unele lucruri ar trebui invatate pe cont propriu, pentru ca lectiile sa fie asimilate. Arata-le ce inseamna responsabilitatea, compasiunea, bucuria, distractia si bunadispozitia, astfel vor deveni adulti integri.

Sfaturi pentru a fi parinti mai buni – validarea si limitele

Invata sa spui si nu, oricat de neplacut ar putea fi pentru cel mic. Traim intr-o lume in care parintii au o dificultate in a-i refuza pe copii. De ce? Pentru ca in copilarie au experimentat de multe ori refuzul intr-un mod violent, avand in vedere ca parintii generatiilor trecute nu stiau cum sa se comporte. Nimeni nu se gandea prea mult la aceste aspecte, iar copiii erau de multe ori oprimati si educati intr-un stil mai putin afectuos.

Asa ca obisnuieste-te sa explici de ce spui „nu” si ramai ferma in decizia ta. Doar in acest mod va deveni adultul la care aspiri.

Asculta-l si valideaza-l. La fel ca si tine, copilul are nevoie de ascultare, intelegere si sfaturi. Ofera-i-le intr-un mod neinvaziv, ascultandu-l si conducandu-l la raspunsul care i se potriveste cel mai bine intr-o situatie data.

Respectul trebuie acordat si celor mici. Atunci cand copiii vor vedea ca le respecti o dorinta sau o cerere, vor invata sa aiba incredere in ei. Evident ca nu inseamna ca trebuie sa-i lasi sa faca ce vor sau sa le dai orice, ci sa ii indrumi pentru a fi sigura ca iei cea mai buna decizie in ceea ce ii priveste.

Protectia este alt aspect demn de luat in considerare. Evident ca nu trebuie sa devii un parinte obsedat de control, care nu isi lasa copilul sa faca nimic, de teama esecului. Dar nici sa nu fi de partea lui atunci cand este cazul nu este o idee buna. Un copil care se va simti protejat va experimenta frica mai rar si va avea incredere in el si parintii sai.

Un parinte bun va avea grija sa integreze aceste sfaturi in viata lor si a copiilor si fii sigura ca rezultatele favorabile nu vor intarzia sa apara!

Dobrin Mara

Leave a Comment
Share
Autor
Dobrin Mara

Ultimele articole

Gustari de POST sub 100 de calorii

Ce ar fi sa incerci si tu aceste gustari de post sub 100 de calorii?…

2 zile

Boli digestive – cele mai frecvente afectiuni si ce le provoaca?

Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…

2 zile

Sfaturile nesolicitate – de ce sa NU le oferi?

Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…

3 zile

Abdominoplastia – o procedura des solicitata pentru redobandirea formelor armonioase

Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…

4 zile

Cerealele integrale in alimentatia de zi cu zi. De ce joaca un rol cheie?

Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…

4 zile

Vindecarea cu Ki-Kou: Secrete si tehnici de VINDECARE chinezesti

Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…

5 zile

Acest site foloseste Cookie-uri