Categorii Alimentatie

Sarea calitativa nu este periculoasa! Ce spune un specialist

Sarea calitativa ar putea fi cea mai buna idee, in special cand ne place mancarea condimentata. Evident ca acesta nu este un manifest pentru un consum mai mare de sare. Dar tine minte ca sarea de calitate este net superioasa celei cotidiene, iar cea din urma poate avea repercusiuni nefaste asupra sanatatii.

Sarea poate dauna grav sanatatii inimii, iar aceasta informatie este vehiculata de multi ani. Dar se parea ca un medic american este pe cale sa ne rastoarne credintele. Acesta afirma ca mineralul nu este periculos pentru sistemul cardiovascular, in special daca optam pentru o sare calitativa.

La ce se refera dr. Frank Lipman? Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza.

Sarea calitativa. De ce nu trebuie sa-ti faci griji?

Sarea si-a „castigat” aceasta reputatie nu tocmai flatanta din cauza faptului ca este continuta in aproape toate mancarurile procesate. Se pare ca americanii consuma cu pana la 30% mai multa sare decat este necesar. Iar acest fapt se petrece doar din cauza faptului ca este continuta in mancarurile de tip fast-food, semipreparate, etc.

Daca mai este sa luam in calcul si sarea pe care o presaram asupra mancarii…probabil ca o sa constatam ca aceasta este din belsug in mancarea noastra. Bineinteles ca nu trebuie consumata in exces, dar atat timp cat preferi mancarea bine condimentata, ar fi bine sa investesti in produse calitative, certificate ecologic.

Doar in acest mod poti sti ca mananci ceva eficient si bun pentru organismul tau.

Evident ca si dr Lipman ne recomanda sa nu mancam astfel de semipreparate, atat de nocive pentru trupul si sanatatea noastra. In schimb, specialistul a declarat pentru Mindbodygreen ca sarea de Himalaya, de exemplu, este mai mult decat binevenita. Daca eliminam toate acele alimente din comert care contin sare din abundenta, nu va mai fi o problema. Macar sa putem reduce cu 80% acele mancaruri, va fi un pas urias pentru sanatate.

„Sarea de Himalaya contine fier, zinc si magneziu, asa ca va sfatuim sa optati pentru aceasta varianta”, declara medicul. Acesta recomanda si sarea de mare „atat timp cat va asigurati ca distribuitorul este unul serios, iar sarea este de cea mai buna calitate, fara adaosuri, etc”, a mai adaugat Lipman.

Sarea calitativa – nu trebuie folosita in cantitati uriase!

De la sine inteles ca nu este cazul sa consumam sare de Himalaya in exces. Dar nici nu trebuie sa ne facem griji de fiecare data cand mai adaugam putin in mancarea noastra.

Atat timp cat vei opta si pentru o mancare mai sanatoasa, gatita chiar de tine, un varf de sare, putin ulei de masline si o salata de cruditati sunt ideale. Nu uita sa mananci mai des broccoli, sparanghel, branza feta, rosii cherry, carne de curcan, somon, linte, naut, fructe de padure, nuci si seminte.

Acestea sunt doar cateva dintre alimentele recomandate, dar probabil stii ce inseamna sa mananci sanatos, trebuie doar sa optezi pentru aceasta varianta cat mai des.

De ce prea multa sare dauneaza?

80% din cantitatea zilnica de sare pe care o ingeram se datoreaza alimentelor din comert care sunt suprasaturate de saruri.

Sarea de bucatarie este alcatuita din clorura de sodiu (NaCl). Aceste elemente chimice sunt implicate intr-o serie de functii vitale ale organismului, iar excesul poate duce la perturbarea bunei functionari a acestora.

– sodiul conduce impulsurile electrice in organism si impreuna cu potasiul este responsabil cu asigurarea comunicarii dintre celule. Datorita acestei relatii, consumul prea mare de sare iti poate afecta contractiile musculare si implicit miscarea si respiratia.

– elementul chimic Clor este util bunei functionari a stomacului si tesuturilor in general. Prea multa sare duce la cresterea aciditatii stomacale si in timp, la afectarea musculaturii si osaturii…mai multe despre consumul excesiv de sare…>>>

Dobrin Mara

Leave a Comment
Share
Autor
Dobrin Mara

Ultimele articole

Boli digestive – cele mai frecvente afectiuni si ce le provoaca?

Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…

16 ore

Sfaturile nesolicitate – de ce sa NU le oferi?

Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…

2 zile

Abdominoplastia – o procedura des solicitata pentru redobandirea formelor armonioase

Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…

3 zile

Cerealele integrale in alimentatia de zi cu zi. De ce joaca un rol cheie?

Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…

3 zile

Vindecarea cu Ki-Kou: Secrete si tehnici de VINDECARE chinezesti

Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…

4 zile

Reteta de weekend – burgeri cu zucchini, ii vei adora!

Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…

7 zile

Acest site foloseste Cookie-uri