Retete rapide si gustoase pentru cei mici
Daca si tu esti parinte si nu mai stii ce sa faci de mancare, probabil ca aceste retete pentru cei mici te vor ajuta enorm. In special ca sunt usor de preparat, fiind gustoase si sanatoase.
Sa convingi un copil sa manance poate fi o adevarata lupta, in special daca ai parte de unul dificil sau mofturos. Ei bine, special pentru tine vrem sa prezentam aceste retete pentru cei mici, care cu siguranta te vor incanta.
Preparatele pe care dorim sa le prezentam sunt sanatoase, nutritive si cu siguranta vor fi pe placul copiilor, dar si al tau. Esti pregatita sa descoperi cateva secrete culinare?
Retete rapide si gustoase pentru cei mici – paste cu somon si parmezan
Stim ca cei mici nu vor sa manance peste cu garnitura de broccoli, de exemplu. Pe undeva putem empatiza cu ei, avand in vedere ca aceste mancaruri nu sunt la fel de gustoase precum cartofii prajiti, de exemplu.
Dar astazi iti vom prezenta o reteta simpla si savuroasa, pe care cei mici o vor adora.
Paste cu somon si parmezan
Ai nevoie de:
– 300 grame paste integrale
– 200 grame somon congelat sau proaspat
– o ceapa verde
– 3 catei usturoi
– patrunjel
– o cutie de rosii maruntite
– parmezan ras
– ulei de masline, condimente (sare, piper, etc)
Mod de preparare
Se fierb pastele, dupa care se scurg si se lasa la o parte. Intr-o tigaie prepari somonul pana devine fraged, dupa care il lasi sa se raceasca. Maruntesti ceapa, usturoiul, toci patrunjelul. Dupa aceea, in aceasta ordine le vei pune la calit intr-o tigaie in care ai adaugat putin ulei de masline. Dupa ce se amesteca bine vei adauga rosiile maruntite si lasi sa fiarba pentru cateva minute, la foc mic. La final maruntesti somonul si il adaugi in acest sos, amestecand din cand in cand. Dupa alte 5 minute, sosul tau este gata si este momentul sa-l adaugi peste paste si sa amesteci bine.
Presara parmezanul deasupra si cheama-i pe cei mici la masa, le va placea acest preparat, mai mult ca sigur!
Retete pentru cei mici – sparanghel cu oua si supa crema de linte
Sparanghel cu oua ochi
Ai nevoie de:
– o legatura de sparanghel
– 2 oua ecologice
– parmezan ras
– condimente, ulei de masline
Mod de preparare
Vei pune sparanghelul intr-o tigaie, cu putin ulei de masline. Il lasi sa fiarba putin, adauga si apa. Nu dureaza mult pana este gata de servire, asa ca fii atenta sa nu-l lasi prea mult. Cand este moale si fraged, este momentul sa il iei de pe foc. In aceeasi tigaie poti adauga ouale, si le lasi pret de cateva minute, pentru a obtine ochiuri moi si proaspete. Adauga ouale peste sparanghel, presara parmezanul si pregateste si o salata verde, eventual.
Acest preparat simplu este foarte savuros, asa ca imparte aceasta portie dubla cu copilul tau, cu siguranta veti fi incantati amandoi.
Ciuperci cu branza feta si cartofi natur
A nevoie de:
– 5 ciuperci champignon mari
– 100 grame branza feta
– ulei de masline, condimente
– 2 cartofi albi
Mod de preparare
Se spala bine ciupercile si se taie coditele. Intre timp, se pune gratarul pe foc pentru a se incinge putin. Se pun ciupercile pe gratar, fara a le condimenta. Dupa ce au eliminat apa pe care o contin si sunt aproape facute, ciupercile vor fi umplute cu branza feta, se presara putin piper sau turmeric deasupra. Se mai lasa cateva minute si sunt gata de servire.
Intre timp, pune la fiert cei doi cartofi taiati cubulete in prealabil. Se servesc alaturi de ciuperci, se condimenteaza cu putina sare si alte condimente pe care stii ca le prefera si copilul tau.
Supa crema de linte
Ingrediente
– o cana de linte rosie
– o ceapa
– un ardei capia
– un morcov
– chimen
– turmeric
Mod de preparare
In primul rand, vei curata toate legumele si le vei marunti. Vei pune ceapa intr-o tigaie, cu putina apa si o lasi sa fiarba timp de cateva minute. Apoi adaugi si ardeiul maruntit, morcovul taiat rondele si mai lasi un pic sa fiarba cu putina apa…mai multe retete cu linte aici >>>