Nu poti dormi in aceasta perioada? Ce spun specialistii
Daca nici tu nu poti dormi foarte bine in aceasta perioada, nu ai de ce sa te miri. Nu esti singura, iar avand in vedere lipsa exercitiului fizic…este o reactie perfect normala a corpului.
Evident ca, fiind si sarbatori, dar si pandemie, nu ai facut prea multa miscare, iar acum parca nu poti dormi si nu stii ce sa mai faci. Cel mai bine ar fi sa recurgi la metode naturale. De exemplu, melatonina sau valeriana sunt excelente in astfel de situatii.
De asemenea, vrem sa iti mai impartasim o noua descoperire a specialistilor in domeniu: dormi intr-o camera racoroasa. „Asta este tot?”, te vei gandi…Nicidecum, hai sa vedem mai departe la ce concluzie au ajuns cercetatorii.
Nu poti dormi in aceasta perioada – iata cateva conditii care trebuie indeplinite
Nu uita sa tragi draperiile. Intunericul este propice unui somn profund, asa ca inchide inclusiv lampile de veghe. Daca poti sa nu setezi alarma, fa-o. Vei fi mai relaxata si cu siguranta te vei odihni mult mai bine, asa ca nu omite aceste sfaturi simple, dar foarte utile.
Psihologii nu recomanda muzica in surdina sau alte sunete „pentru somn”. Acestea te pot distrage in realitate, asa ca nu este cea mai eficienta metoda. Cel mai bine ar fi sa lasi telefonul, laptotul sau alte dispozitive electronice in alta camera. Apropo, daca poti sa nu le folosesti deloc pe acestea in camera in care dormi ar fi si mai bine.
Dormi intr-o camera racoroasa. Chiar si 20 de grade Celsius sunt perfecte, desi probabil ca ti se va parea prea putin. Se pare totusi ca o temperatura mai scazuta ajuta corpul sa se relaxeze, asa ca vei adormi mai usor. Bineinteles ca nu trebuie sa stai in frig, dar poate ca nu vrei sa fie nici 25 de grade in camera. Tocmai de aceea te incurajam sa incerci si aceasta varianta, chiar daca pare putin ciudata la prima vedere.
Nu poti dormi in aceasta perioada – de ce este mai eficienta o camera racoroasa?
Ca sa te lamurim de ce temperaturile joase sunt recomandate, dorim sa-ti precizam ca acestea stimuleaza melatonina. Aceasta nu este doar un hormon care declanseaza somnul, ci si un antioxidant care protejeaza pielea de razele soarelui.
De asemenea, stimuleaza productia de colagen, asa ca previne si ridurile. Daca dormi intr-o camera unde este mult prea cald, s-ar putea sa te trezesti cu ochii umflati sau cu cearcane. Apropo, daca vrei sa ramai tanara cat mai mult, nu neglija somnul, este vital in procesul de reintinerire a pielii.
Ce trebuie sa mai stii este faptul ca atunci cand te odihnesti intr-o camera mai racoroasa, somnul este mai odihnitor. Ceea ce va duce la o eliberare a stresului, reducand nivelul de cortizol. Un somn bun va reduce anxietatea si depresiile.
Un studiu din 2018 a aratat si ca temperaturile mai scazute te ajuta sa adormi mai repede, cercetatorii ajungand la concluzia ca cei care au insomnii se lupta si cu o temperatura crescuta a corpului. Atat timp cat productia de melatonina este neintrerupta, somnul tau va fi unul profund si benefic intregului organism.
O alta veste buna consta in faptul ca un somn bun te va ajuta sa te mentii in forma si chiar sa slabesti mai usor. Atunci cand nu te odihnesti corespunzator vei avea tendinta de a manca mai mult, asa ca nu neglija nici acest aspect. Cand te odihnesti bine si metabolismul tau va fi mai eficient, sustinand intens arderile grasimilor si mentinerea unui glicemii sanatoase.
Asa ca profita de aceste zile libere si dormi eficient. Nu uita sa faci miscare, sa mananci sanatos si sa ai grija de tine!
Apneea in somn poate fi redusa cu ajutorul activitatii fizice
Despre apneea in somn am mai discutat. Dar astazi dorim sa iti aducem in vedere concluziile unui studiu interesant. Se pare ca activitatea fizica te poate ajuta sa reduci semnificativ aceasta conditie.
Asa ca este momentul sa afli cum poti trata afectiunea in mod natural. Va reamintim ca apneea in somn se refera la acel sindrom in care oamenii isi pierd respiratia pentru cateva secunde. Adica te poti trezi cu o senzatie de sufocare, in special in timpul noptii.
De asemenea, cei care sufera de apnee au si alte simptome neplacute cum ar fi: sforaitul, durerile de cap si schimbarile de dispozitie. Exista anumite modificari in modul de viata care pot duce la o stare de sanatate mai buna…mai multe despre apneea in somn >>>