Ce este glutationul? Descopera un antioxidant de exceptie
Daca si tu te intrebai ce este glutationul, esti pe cale sa descoperi un antioxidant care merita atentia ta, mai mult ca sigur. Nu de alta, dar acesta are nenumarate proprietati pentru organism, asa ca devine imperios necesar sa aflam mai multe impreuna. In special ca acesta este produs chiar de corpul nostru, dar si asimilat din alimente, desi a doua varianta este mai lenta.
Asa ca este important ca organismul nostru sa functioneze in mod optim, pentru a ne mentine starea de sanatate. Ce este glutationul? Reprezinta o peptida alcatuita din 3 aminoacizi, iar cele peste 100.000 de studii ale specialistilor din intreaga lume confirma beneficiile acestuia.
Haide sa vedem impreuna despre ce este vorba.
Ce este glutationul – notiuni esentiale
Am mentionat deja ca este unul dintre cei mai eficienti antioxidanti, iar oamenii de stiinta confirma aceste aspecte. Numeroasele studii efectuate au aratat eficacitatea glutationului atunci cand vine vorba despre prevenirea stresului oxidativ, de exemplu. Acesta este un efect al radicalilor liberi, asa ca urmarile nefaste asupra organismului trebuie prevenite.
Iar aici intra in „scena” glutationul. Acesta are rolul de a preveni actiunile radicalilor liberi, asa ca previne cu succes imbatranirea prematura, dar si anumite afectiuni degenerative care pot aparea odata cu inaintarea in varsta. Sustine eliminarea metalelor grele din organism, precum si prevenirea oboselii acute.
De asemenea, glutationul previne aparitia bolilor de inima si sustine intens sistemul imunitar. Poate interveni si in procesele de detoxifiere ale ficatului, asa ca un nivel optim de glutation poate fi fundamental pentru un organism sanatos.
Ce se intampla cand nivelul de glutation este sub medie?
Probabil te intrebi daca se pot administra si ca suplimente. Raspunsul este da, doar ca nu se asimileaza prea repede, asa ca cel mai bine ar fi sa “determini” organismul sa produca glutation in cantitati optime.
Cum poti face acest lucru?
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca si anumite vitamine pot sustine intens productia de glutation. Adica, daca vei avea o dieta bogata in alimente si nutrienti care contin vitaminele din seria B, magneziu, seleniu si zinc. In acest mod organismul poate sustine glutationul in mod natural.
Mai sunt si alti factori care perturba nivelul glutationului. Vorbim despre inaintarea in varsta, oboseala cronica si chiar afectiunile intestinale, observa doc.ro.
Ce este glutationul si cum poti stimula organismul sa-l produca
Revenim si la dieta de zi cu zi. Desi nu se poate asimila cu mare usurinta, nu este deloc o idee rea sa consumam produse care contin acest antioxidant atat de eficient si puternic. Chiar daca nu se absoabe usor in organism, este indicat sa consumi mai des avocado, sparanghel, conopida, spanac, varza de Bruxelles si broccoli.
Evident ca aceste alimente au multe alte beneficii pe langa faptul ca au in compozitie glutation. Asa ca serveste-le mai des, in special ca merg de minune ca garnituri, dar si gustari.
Sucuri naturale antioxidante – retete de baza
1. Suc antioxidant cu sfecla, mere, morcovi si telina
Ingrediente:
– 2 sfecle
– 4 morcovi
– 1/2 telina
– 1 mar
Mod de preparare
Lei vei curata pe toate, dupa care le vei taia cubulete si le vei pune in storcator. Aceste cantitati ar trebui sa ofere cel putin 2 cani de suc sau o sticla de 500 ml…mai multe despre sucuri >>>