Slabire sanatoasa

Te intrebi de ce nu slabesti? Iata motivele

Daca si tu te intrebi de ce nu slabesti este momentul sa afli adevarul. Sigur te-ai plictisit de diete, regimuri de slabire si tot felul de sfaturi care nu par sa functioneze prea bine.

Cu siguranta ai vrea sa intelegi ce se petrece si de ce nu obtii rezultatele scontate. Pentru ca, de foarte multe ori, sfaturile pe care le primim nu sunt tocmai cele mai eficiente. Avem senzatia ca doar daca renuntam la paine sau facem 30 de minute de sport trebuie sa slabim imediat. Evident ca lucrurile nu stau chiar asa, asa ca a venit clipa sa descoperi mai multe.

Te intrebi de ce nu slabesti? Haide sa descoperim impreuna toate acele motive care nu te-au lasat sa-ti atingi telul. Dar nu iti face griji, nu este timpul trecut.

Te intrebi de ce nu slabesti? Ce se petrece, in realitate?

Mitul numarul 1. Este suficient sa faci 30 de minute de sport de 2-3 ori pe saptamana pentru a slabi. Se poate, dar asta doar atunci cand ai 25 de ani si un metabolism super puternic. Altfel s-ar putea sa intampini probleme la acest capitol. Dupa aceasta varsta, organismul are nevoie de mai multa tonifiere si exercitii cardio pentru a slabi. La fel, dieta trebuie sa fie mult mai atent supervizata.

Daca vrei sa slabesti si sa ai un trup armonios, fa sport cate o ora de 4-5 ori pe saptamana. Stim ca este mult, dar doar in acest mod poti obtine rezultatele la care visezi.

Mitul numarul 2. Este normal sa te ingrasi odata cu trecerea anilor. Alta minciuna pe care ne-o spunem singuri pentru a ne multumi cu greutatea avuta. Avand in vedere ca ai aceiasi inaltime ca la 25 de ani, de ce ar trebui sa ai cu 5-10-15 kilograme mai mult?! Evident ca trebuie sa ne mentinem acea greutate ideala si sanatoasa pe tot parcursul vietii, nu doar in tinerete.

Trebuie doar sa ai grija la ceea ce mananci, sa eviti grasimile, alcoolul si dulciurile, iar trupul tau va ramane in continuare suplu.

Te intrebi de ce nu slabesti? Cata apa ar trebui sa bei pe zi?

Mitul numarul 3. Trebuie sa bei 8 pahare de apa pe zi. Nu neaparat, s-ar putea ca pentru tine sa fie necesare doar 6 pahare. Sau poate ca ai nevoie de 10. In functie de cum te simti iti poti da seama. Un lucru este cert, daca vei bea apa din abundenta apetitul tau va scadea. Asa ca nu uita sa bei un pahar mare de apa inainte de mesele principale. Acelasi lucru ar trebui sa faci si dimineata, pe stomacul gol.

Vei vedea ca vei incepe sa te simti mult mai bine in acest mod. Plus ca tranzitul intestinal va fi imbunatatit, asa ca tu vei fi mai plina de viata ca oricand.

Mitul numarul 4. Nu toate sfaturile pe care le primesti sunt neaparat cele mai bune. La fel se petrece si cu cartile menite sa ne ajute. Nu inseamna ca neaparat tot ce scrie acolo te va ajuta. Uneori este mai bine sa mergi la un nutritionist care sa iti ofere o dieta personalizata. Altfel risti sa dai jos cateva kilograme pe care le vei pune rapid la loc. Cel mai important este sa incepi sa mananci sanatos. Mai putina carne, mai multe fructe, legume, nuci si seminte.

Mitul numarul 5. Vitaminele si mineralele te vor ajuta sa fii sanatoasa si sa slabesti. Este adevarat ca in unele cazuri sunt necesare, dar de cele mai multe ori nu fac minuni. Cel mai bine este sa asimilezi vitaminele din mancare, in acest caz isi vor demonstra eficacitatea. Altfel risti sa fii dezamagita. Desigur ca este indicat sa iei suplimente atunci cand medicul o recomanda, dar aceasta este cu totul alta situatie.

Probabil ca si tu ai remarcat aceste aspecte si in anumite cazuri te-au dezamagit sfaturile pe care le-ai aplicat. De acum incolo este necesar sa cercetezi mai bine si sa inveti sa fii disciplinata.

Dieta in vreme de pandemie. Cum poti preveni maladia?

OMS a dat publicitatii o lista cu alimentele care nu ar trebui sa lipseasca din dieta cotidiana. De asemenea, in fiecare zi ar trebui sa consumam 4 portii de fructe proaspete si 4 de legume sau leguminoase. O cantitate de carne de pana in 200 de grame, iar cea de vita ar trebui mancata mai rar.

Evident ca puiul sau curcanul – carnea alba – este mult mai eficienta si sanatoasa decat cea rosie. Mai ales daca ai posibilitatea sa cumperi pasari de tara sau crescute ecologic, ar fi minunat. Merita sa investesti in sanatatea ta, mai ales ca iti va aduce multe beneficii pe termen lung.

Zilnic ar trebui sa consumam in jur de 200 grame de boabe, adica linte, fasole, naut, mazare, etc. Este important sa mancam leguminoase alaturi de preparate din carne.

Scade consumul de cartofi si orez alb si mananca mai des broccoli, orez brun…mai multe despre dieta in pandemie >>>

Dobrin Mara

Leave a Comment
Share
Autor
Dobrin Mara

Ultimele articole

Gustari de POST sub 100 de calorii

Ce ar fi sa incerci si tu aceste gustari de post sub 100 de calorii?…

22 de ore

Boli digestive – cele mai frecvente afectiuni si ce le provoaca?

Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…

2 zile

Sfaturile nesolicitate – de ce sa NU le oferi?

Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…

3 zile

Abdominoplastia – o procedura des solicitata pentru redobandirea formelor armonioase

Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…

4 zile

Cerealele integrale in alimentatia de zi cu zi. De ce joaca un rol cheie?

Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…

4 zile

Vindecarea cu Ki-Kou: Secrete si tehnici de VINDECARE chinezesti

Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…

5 zile

Acest site foloseste Cookie-uri