Alimentatie

Carnea de pasare – argumente pro si contra

Carnea de pasare a inceput sa fie din ce in ce mai controversata in ultimii ani. Si parca nu mai stim ce sa mancam, in special dupa „revolutia” alimentara cu care pare ca ne confruntam.

Asa ca anumiti specialisti spun ca nu este indicat sa mancam carne de pasare, de exemplu. Evident ca motivele cele mai des precizate sunt legate de modul de crestere si alimentatie. Cine ar vrea sa consume produse pe baza de carne care sunt pline de hormoni, antibiotice si alte chimicale menite sa confere un produs „gustos”?

Bineinteles ca este necesar sa punem mai mare pret pe etica si modul de crestere. Dar sa aflam impreuna care sunt beneficiile de a consuma carne calitativa. Din fericire, mai exista si astfel de producatori, chiar daca sunt mai rari in zilele noastre. Cu siguranta vei gasi de unde sa cumperi produse alimentare ecologice, menite sa-ti mentina starea de sanatate.

Carnea de pasare – de ce sa o consumi cu moderatie?

Inainte de toate ar trebui sa intelegem ca nimic in exces nu este bun. Echilibrul trebuie mentinut in orice domeniu al vietii, daca vrei sa ai o existenta armonioasa. Asa ca, oricat de ecologica ar fi carnea pe care o consumi un lucru este clar: nu trebuie sa mananci in fiecare zi! Incearca sa ai si zile cand mananci cu precadere alimente vegetale. In acest mod te vei detoxifica in mod natural, ceea ce este cea mai buna idee, de departe.

Daca este crescut ecologic, puiul aduce multe beneficii. Carnea sa contine minerale precum magneziul, fosforul, fierul sau potasiul. Recomandat celor care sufera de ulcer sau diabet. De asemenea, cei care vor sa previna afectiunile cardiace ar trebui sa consume pui mai des. Acesta este sarac in grasimi, dar si in calorii ceea ce il transforma in alegerea perfecta pentru cei care se afla la cura de slabire.

Inclusiv cei care sufera de hipertensiune il pot consuma de cateva ori pe saptamana, gatit in mod corespunzator si sanatos.

Desigur ca exista si argumente contra. Din pacate, in ziua de astazi se folosesc nenumarati hormoni de crestere si antibiotice in crescatoriile de pasari, in special de pui.

Din acest motiv este foarte important sa cumperi carnea de pui de la producatori locali, care respecta cresterea naturala a pasarilor, in aer liber si fara hormoni. Chiar daca sunt mai scumpe aceste produse poti sa fii sigura ca merita investitia pe termen lung. Practic, investesti in sanatatea ta si a copiilor.

De asemenea, poti manca putin mai rar carne, alternand cu produse vegetale exceptionale. In loc de carne poti manca linte, burgeri vegetali, avocado, ciuperci si multe altele.

Carnea de pasare – curcanul este mai sanatos?

Se pare ca acest tip de carne este mult mai sanatos si eficient. De ce? Pentru ca nu poate fi „umflata” cu hormoni de crestere si antiobiotice. Curcanii nu se pot dezvolta in aceste conditii, iar cei mai multi producatori sustin ca aceste pasari cresc in mod natural. Desigur ca este bine sa faci mici cercetari legate de firmele de la care vrei sa cumperi. Poti gasi tot felul de informatii interesante cu ajutorul internetului.

De ce este indicata carnea de curcan? Pentru ca din punct de vedere nutritional carnea de curcan contine minerale (calciu, magneziu, iod, fosfor), vitaminele A si E, dar si acizi grasi Omega 3. Contine mai mult fier decat puiul, asa ca aviz amatorilor si celor care sunt predispusi la anemie.

Se digera usor, iar organismul tau nu va intampina probleme din acest punct de vedere. Se recomanda inclusiv in dietele de slabire, dar si pentru mentinerea unei stari optime de sanatate.

Evident, consuma carne de pui si curcan gatita la aburi, la cuptor sau fiarta. Prajeste mai rar si bucura-te de fripturi si garnituri bogate in legume proaspete.

Mai rar, iti recomandam si carnea de rata. Este foarte bogata in grasimi, asa ca nu trebuie consumata prea des. Dar din cand in cand, este binevenita. Are la randul sau acizi grasi Omega 3, dar si vitamina D. Contine si fier din abundenta, asa ca inca un motiv in plus pentru a servi o friptura de rata o data pe luna.

Variaza alimentele si asigura-te ca mananci din tot, astfel incat organismul tau nu va suferi din cauza deficitelor.

Dobrin Mara

Leave a Comment
Share
Autor
Dobrin Mara

Ultimele articole

Gustari de POST sub 100 de calorii

Ce ar fi sa incerci si tu aceste gustari de post sub 100 de calorii?…

2 zile

Boli digestive – cele mai frecvente afectiuni si ce le provoaca?

Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…

3 zile

Sfaturile nesolicitate – de ce sa NU le oferi?

Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…

4 zile

Abdominoplastia – o procedura des solicitata pentru redobandirea formelor armonioase

Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…

5 zile

Cerealele integrale in alimentatia de zi cu zi. De ce joaca un rol cheie?

Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…

5 zile

Vindecarea cu Ki-Kou: Secrete si tehnici de VINDECARE chinezesti

Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…

6 zile

Acest site foloseste Cookie-uri