Cele mai sanatoase alimente verzi
Cele mai sanatoase alimente verzi ar trebui sa se afle pe lista ta. Nu de alta, dar organismul tau va fi „in siguranta” daca alegi sa le consumi cu regularitate. Asa ca de acum incolo ar trebui sa le incluzi mai des in nutritie.
Cu siguranta esti, de fapt, familiarizata cu cele mai sanatoase alimente verzi. De unde stim? Ei bine, este vorba despre unele dintre cele mai cunoscute, despre care se tot vorbeste in ultimii ani.
Asa ca vom discuta despre fiecare in parte, iar tu probabil ca vei dori sa le incerci, daca nu ai facut-o deja. Apropo, majoritatea sustin si procesul de slabire, asa ca este bine sa le consumi mai des.
Haide sa vedem despre ce este vorba.
Cele mai sanatoase alimente verzi – ce sa adaugi pe lista de cumparaturi?
Varza kale. Poate ca ai auzit vorbindu-se despre ea, se gaseste mai greu la noi, dar merita sa cumperi atunci cand o descoperi. De ce? Pentru ca este una dintre cele mai nutritive „verzituri”. De asemenea, are efect antiinflamator, reduce stresul oxidativ si este un antioxidant puternic. Iar asta nu este tot. Sustine procesele de detoxifiere, are in jur de 45 de flavonoizi in compozitie si ajuta la mentinerea colesterolului „bun”. Contine si vitaminele A, C, K si B6, dar si calciu si magneziu.
Asa ca nu o omite si include-o in dieta ta atunci cand ai posibilitatea. Cel mai bine este sa o oparesti pret de 5 minute, deoarece contine acid oxalic. Acest acid poate diminua absortia de minerale, un lucru pe care cu siguranta nu ni-l dorim.
Spirulina. Mai mult ca sigur ai mai auzit vorbindu-se de bine despre acest aliment. Este un supliment de exceptie, avand proteine, minerale si acizi grasi din abundenta. Este unul dintre cele mai nutritive superalimente existente, asa ca merita sa faci cure cu spirulina, din cand in cand. Adica sa iei suplimente (se gasesc la plafare) in anumite perioade, pentru un plus de energie, vitalitate si sanatate. O poti adauga si in smoothie-uri sau sucuri, atat timp cat cumperi varianta sub forma de praf de spirulina.
Spirulina este bogata in:
– betacaroten, care se va transforma in vitamina A, atunci cand va ajunge in corpul tau; va intari sistemul imunitar, imbunatateste sanatatea dintilor, oaselor, promoveaza sanatatea ochilor
– vitamina B12, foarte importanta in mentinerea sanatatii sistemului nervos, previne boli precum fibromialgia
– magneziu, fosfor, potasiu, seleniu, zinc, vitamina D, calciu, vitamina K, vitamina E, crom, iod
– nutrienti si antioxidanti, atat de importanti in mentinerea unui bun echilibru; combate inflamatiile si regleaza ph-ul corpului…mai multe despre spirulina aici >>>
Cele mai sanatoase alimente verzi – broccoli si spanac
Broccoli. Una dintre cele mai sanatoase legume, broccoli si-a facut loc in alimentatia noastra de ceva timp. Are rolul de a detoxifia ficatul, dar elimina si estrogenul in exces. Este bogat in fibre, reduce colesterolul si contine vitaminele A, B si K. Este bogat in flavonoizi si reduce alergiile.
Cel mai bine este sa-l fierbi pentru cateva minute, nu mai mult de 4-5! In acest mod isi va pastra proprietatile si va avea un gust minunat. Adauga putin parmezan si sare si vei obtine o garnitura perfecta.
Ceai verde matcha. Am mai discutat despre acesta, dar iti readucem aminte ca este un ceai traditional japonez. In esenta, este ceai verde pudra. Este obtinut din macinarea frunzelor de ceai verde uscate si este servit de calugarii budisti japonezi de mai bine de 1.000 de ani. Acest ceai este ultima “fita” in materie de bauturi care ajuta la detoxifiere, asa ca a castigat teren in ultima vreme si in Europa.
Este bogat in antioxidanti, sustine o stare de calm, dar creste si nivelul de energie. Sustine procesul de slabire prin sustinerea metabolismului. Poti pune o lingura de ceai matcha intr-o cana de lapte vegetal sau de cocos, vei obtine o bautura super gustoasa.
Spanac. Are rolul de a proteja celulele si scade riscul de a face boli cronice, precum cancerul. Este bogat in vitamina A, B, fier, mangan si folati. Reduce anemia si sustine digestia, iar proprietatile antioxidante si antiinflamatorii sustin organismul in orice situatie.
Poti sa-l consumi atat crud cat si gatit, in ambele variante este delicios si sanatos.
Avocado. Este o excelenta sursa de grasimi naturale, care favorizeaza sanatatea inimii tale. Se tranforma usor in energie, de care vei avea nevoie pentru a elimina carbohidratii pe care ii consumi zilnic.
De fapt, acest fruct are rolul de a regla greutatea, acesta fiind unul dintre multiplele beneficii ale sale. Avocado mai are in compozitie:
– fibre
– potasiu ( de doua ori mai mult decat bananele)
– vitamina E
– vitamina B
– acid folic
Asa ca nu uita sa-l incluzi mai des in dieta ta zilnica!