Cu ce inlocuim painea? Alternative sanatoase, care NU ingrasa
Cu ce inlocuim painea pentru a reusi sa ne mentinem silueta si de ce nu, sanatatea? Astazi vom aborda un subiect „fierbinte” in ziua de astazi. Avand in vedere ca tot mai multi oameni vor sa renunte la fainoase sau gluten, este momentul sa facem putina lumina.
Painea poate fi sanatoasa atat timp cat este din faina integrala si NU se mananca in exces. Desigur ca faina alba si acele produse de panificatie ar trebui excluse complet din dieta ta. In special daca vrei sa slabesti sau sa te mentii. De asemenea, painea alba sustine boli precum diabetul, asa ca nu vrei sa o consumi prea des.
Cu ce inlocuim painea? Nu ai de ce sa iti faci griji, exista multe alternative sanatoase si eficiente. Trebuie doar sa alegi ce ti se potriveste si sa te documentezi putin inainte.
Cu ce inlocuim painea? Intoleranta la gluten si faina alba
Glutenul reprezinta proteina din grau, orz, ovaz si secara, iar daca este consumat in exces dauneaza grav sanatatii. Poate sa scada absorbtia nutrientilor din alte alimente esentiale, asa ca nu este prea recomandat. Sau cel putin nu consumat asa cum il consuma romanii. Covrigeii, saleurile si alte produse similare ar trebui sa dispara din viata ta.
Intoleranta la gluten – care sunt simptomele?
Cel mai bine ar fi sa te adresezi unui medic daca suferi din pricina anumitor simptome neplacute, dar iata la ce ar trebui sa fii atenta:
– crampe musculare
– dureri abdominale
– balonare
– iritabilitate…mai multe despre intoleranta la gluten aici >>>
Faina alba nu este deloc sanatoasa pentru tine. Iti face digestia mai lenta si…ingrasa! Exact ce nu iti doresti.
Poti experimenta probleme precum balonarea sau constipatia, mai rar chiar si diaree. Daca persista aceste afectiuni ar fi bine sa renunti la gluten, o perioada. Sau sa consumi mult mai putine produse care il contin. Crede-ne pe cuvant, este cea mai buna idee.
Cu ce inlocuim painea? Rondele de orez si paine fara gluten
Asa ca rondelele de orez simple pot fi o alternativa grozava. Din fericire poti gasi cu usurinta astfel de produse, asa ca nu vei intampina mari probleme. Vestile bune nu se opresc aici. Sunt disponibile si rondele din orez brun, mai sanatoase ca cele din orez alb. Contin mai multe fibre si nu au gluten, ceea ce le face ideale in dietele de slabire.
Le poti „trata” ca pe niste felii de paine. Poti pune cam orice deasupra lor, plus ca merg de minune in ciorbe, tocanite, mancaruri care parca cer o felie de paine. Din fericire, ai rondele de orez!
Paine fara gluten. Este realizata tot din faina de orez sau de porumb. Se gaseste la marile magazine, iar termenul de valabilitate este indelungat. Asa ca nu va fi o problema. Desigur ca poti realiza chiar tu, la tine acasa, daca ai timp si disponibilitate.
Painea fara gluten este similara cu cea obisnuita, asa ca poate fi o varianta si mai buna fata de rondele. In special daca vrei sa simti o textura similara sau daca vrei sa-ti faci un sandvis, etc.
Cu ce inlocuim painea – te asteptai?
Lipii (tortillas) de porumb. Sunt minunate la gust si probabil ca te vei bucura sa pregatesti cateva wrap-uri interesante, cu aceasta ocazie. Le poti umple cu legume, carne, salata sau le poti manca pur si simplu, in loc de paine. Oricum te vor bucura pentru ca sunt super gustoase si hranitoare.
Dupa cum vezi, nu este atat de greu sa inlocuiesti painea cea de toate zilele. Daca vrei sa consumi in continuare, nu uita sa cumperi paine din faina integrala sau secara. Chiar daca are gluten, este mult mai sanatoasa decat cea alba. Nu manca in exces si incearca sa variezi, adica foloseste si sugestiile de mai sus.
Mentine sanatatea si un trup de vis, nu este nici pe departe atat de complicat pe cat ai fi crezut!