Ce greseli faci cand iti cureti tenul si care sunt tehnicile corecte
Curatarea tenului este un pas foarte important in rutina zilnica de ingrijire, insa este posibil ca tehnica ta sa nu fie cea mai buna, mai ales daca ai probleme cu pori infundati, comedoane si cosuri. Asadar, sa trecem in revista cateva greseli obisnuite pe care multe femei le fac atunci cand isi curata tenul.
Foloseste un demachiant adecvat
La fel ca in cazul cremei de fata sau al celei de corp, un demachiant trebuie ales in functie de tipul tenului si de rezultatele pe care doresti sa le obtii. Daca ai un ten sensibil, atunci este recomandat sa folosesti un demachiant bland, fara parfum, non-alergenic. Daca ai tenul uscat, atunci un demachiant pe baza de ulei ar putea fi ideal pentru tine, in timp ce pentru tenul gras apa micelara este mai potrivita. De asemenea, este important sa stii ca demachierea este un pas important in ingrijirea tenului, indiferent daca folosesti sau nu produse de machiaj.
Foloseste apa calduta
Spala-te pe fata cu apa calduta sau rece, niciodata cu apa fierbinte sau foarte rece. Acest lucru iti va revigora tenul in numai cateva clipe si va elimina impuritatile sau resturile de demachiant. Spalarea fetei la dus nu este cea mai buna optiune, pentru ca, de obicei, temperatura apei de la dus este mult mai fierbinte decat are nevoie tenul tau.
Ai grija cat de des te speli pe fata
Fata ar trebui sa fie spalata folosind produse de ingrijire specifice dimineata si seara numai daca ai tenul gras sau mixt. In caz contrar, adica daca ai tenul normal, uscat sau sensibil este preferabil sa o faci numai seara, in acest fel, nu vei schimba pH-ul pielii. Curatarea fetei doar cu apa calduta sau apa termala este suficienta.
Un singur prosop pe zi
Mai intai de orice, merita notat ca prosopul pe care il folosești pentru a-ti usca fata nu poate fi acelasi pe care il folosesti pentru maini sau tot corpul. Umezeala care ramane in prosop dupa ce l-ai folosit este un mediu prielnic bacteriilor pe care nu vrei sa le transferi pe ten. Daca este posibil, cumpara-ti mai multe prosoape mici si foloseste cate unul in fiecare zi.
Diversifica produsele de curatare a tenului
Nu trebuie sa investesti foarte mult intr-un produs de curatare a tenului, deoarece nu este un produs care sa ramana pe piele pentru o lunga perioada de timp. Incearca sa alegi un produs bland cu ingrediente naturale si care nu contine substante chimice dure care iti pot usca pielea. O data sau de doua ori pe saptamana, foloseste un balsam de curatare pentru un tratament mai profund. De asemenea, in functie de sensibilitatea pielii, poti utiliza un exfoliant delicat care contine AHA sau BHA. Exfoliantii chimici sunt mai buni pentru pielea ta decat produsele de gomaj, deoarece nu iti vor zgaria tenul.
Ce faci dupa ce ti-ai curatat tenul
Dupa curatarea fetei, este bine să folosesti un spray cu apa termala sau un toner pentru a echilibra pH-ul pielii, mai ales daca locuiesti intr-o zona unde apa este dura. Unul dintre cele mai eficiente tonere naturale este apa de trandafiri. Dupa ce ti-ai curatat tenul, nu lasa sa treaca prea mult timp inainte de a aplica un ser sau o crema hidratanta adaptata tenului tau. Dupa ce ai urmat toti acesti pasi, poti sa incepi sa-ti aplici machiajul de zi pas cu pas.
O piele frumoasa incepe cu o curatare corecta si cu o ingrijire care tine cont de nevoile specifice ale tenului tau. Tine cont de sfaturile de mai sus si pielea ta va arata mai bine ca niciodata!
Sursa foto: Unsplash.com