De ce sa mananci edamame?
Despre edamame sigur ai mai auzit vorbindu-se. Si poate ca nu stiai ce sunt si vrei sa descoperi. Bine faci in acest caz, pentru ca aceste boabe verzi sunt de-a dreptul delicioase si sanatoase.
De ce sa mananci edamame? Pentru ca are un continut ridicat de proteine vegetale, asa ca sunt ideale la masa de pranz. De fapt, edamamele sunt boabe verzi de soia. Putina lume stie acest lucru, iar atunci cand aud incep sa inteleaga de ce ar trebui sa consume mai des acest aliment.
Sunt savuroase, usor de gatit si se aseamana cu fasolea, ca si gust. Doar ca au o textura mai diafana, ceea ce le face mai usor de digerat. Ideale si in dietele de slabire si pentru vegetarieni.
De ce sa mananci edamame si ce proprietati au
Daca inca nu te-am convins, trebuie sa mai precizam cateva dintre proprietatile exceptionale ale acestor boabe verzi de soia. Avand in vedere ca abunda in nutrienti, proteine, fibre si acizi grasi Omega 3 si 6 nu trebuie sa lipseasca din „palmaresul” tau. Ar trebui consumate si de catre sportivi, mai ales ca le pot asigura o gama larga de vitamine si minerale. Vorbim despre vitamina A, cele din grupa B (B1, B3, B5), vitamina C si K.
Contin si minerale precum potasiu, fosfor, zinc dar si magneziu. Asa ca nu sunt deloc de neglijat. Contine toti cei 9 aminoacizi care se regasesc si in proteinele din carne, asa ca este alegerea perfecta pentru cei care doresc o stare de satietate indelungata. Au in jur de 13 grame de proteine la suta de grame, ceea ce nu poate fi decat o veste imbucuratoare.
Ba mai mult decat atat, la o suta de grame de edamame vom consuma doar 120 de calorii! Banuim ca stim ce o sa gatesti datile viitoare cand vrei sa slabesti sau sa tii o cura de detoxifiere…Datorita fibrelor si proteinelor vei avea parte de o stare de satietate intreaga zi si nu vei mai fi tentata sa tot iei mici gustari.
Edamame – bine, bine, dar cum se gatesc?!
Datorita faptului ca au in compozitie antioxidanti, vor avea si rolul de a intari imunitatea, reduc nivelul colesterolului si chiar previn boli cronice precum cancerul sau diabetul. Au efect antiinflamator, cresc nivelul de energie si chiar fertilitatea, sunt de parere cercetatorii.
Daca vrei sa mananci sanatos, cel mai bine ar fi sa le consumi fierte si usor sarate. Se vor adauga in salate, pentru ca se amesteca de minune. Daca mai adaugi un ou fiert, putina carne la gratar, rosii cherry si 2 maini de edamame vei obtine un pranz ideal.
Desigur ca le poti consuma si fara carne, pentru ca oricum te vei satura, avand in vedere proprietatile acestora. Le vei gasi in supermarketuri, la raionul produselor congelate. Se fierb in teaca, dar aceasta nu se va consuma, nefiind comestibila. Dar poti sa ai norocul sa le gasesti si sub forma de boabe crocante si proaspete.
Se gatesc rapid, avand in vedere ca trebuie doar sa le fierbi putin, asa ca masa ta va fi gata rapid. Merg de minune adaugate si in paste, orezuri, supe de legume sau alte tocanite. Asa ca fii creativa si experimenteaza, nu vei regreta!
Retete cu soia care merita incercate
1. Frigarui cu soia si legume
Ingrediente:
– 500 grame soia texturata
– o ceapa
– un ardei gras rosu si unul galben
– ciuperci (optional)
Mod de preparare
-Se fierbe soia, conform instructiunilor si dupa aceea se rumeste un pic in ulei. Se taie rondele legumele si se aliniaza pe un bat de frigarui, alternandu-le cu soia…mai multe retete si informatii despre soia aici >>>