Afectiuni si tratamente

Cum sa eviti sedentarismul, o problema majora a societatii

Cum sa eviti sedentarismul intr-o era a oamenilor care par sa fi uitat importanta colosala a miscarii? Exercitiile fizice, plimbarile si drumetiile au devenit un lux, se pare. Cei mai multi dintre noi ne incumetam sa facem miscare doar atunci cand suntem in vacanta.

Majoritatea au senzatia ca nu este atat de importanta, asa ca o evita crezand ca mai degraba copiii ar trebui sa faca sport. Ei bine, lucrurile nu stau deloc asa.

Cum sa eviti sedentarismul, in aceste conditii? Poate fi un semnal de alarma faptul ca acesta este unul dintre factorii care declanseaza bolile cronice. Vorbim despre cele cardiovasculare, obezitate si chiar anumite tipuri de cancer (colon, ovarian).

Asa ca in cele ce urmeaza vrem sa te ajutam sa intelegi mai bine importanta miscarii si a activitatii fizice.

Cum sa eviti sedentarismul. Incepe cu pasi mici

In primul rand, un lucru trebuie inteles foarte bine. Conform specialistilor, chiar daca faci sport dupa ce stai o zi intreaga la birou, tot nu este ideal. In sensul ca nu se vor anula acele ore in care nu te-ai miscat de la birou. Este recomandat sa ne ridicam o data la 30 de minute si sa mergem sa ne luam apa, la toaleta, etc.

Stim ca poate parea ciudat in special daca ceilalti nu o fac, dar tine minte ca sanatatea este pe primul loc. Plus ca poti fi tu „liderul” acestei idei, ajutandu-i si pe restul sa constientizeze.

In ultimii ani, studii din intreaga lume au ajuns la concluzia ca sedentarimsul este la baza a nenumarate boli. De asemenea, va repetam faptul ca trebuie sa te ridici dupa cel mult 30 de minute de stat jos. Altfel efectul statului jos NU va fi anulat chiar daca mergi la sala, alergi, etc.

Putini stiu cat de nociv este sedentarismul, iar multi au senzatia ca nu este nicio problema atat timp cat facem putina miscare dupa munca. Cercetatorii americani sustin ca sedentarii au un risc crescut de a avea boli de inima, diabet, obezitate, cancer si multe altele. De asemenea, oamenii sedentari traiesc mai putin ca restul, mai arata cercetarile americanilor.

Cum sa eviti sedentarismul. Incepe sa ai un stil de viata mai sanatos!

Specialistii au mai atras atentia asupra faptului ca multi oameni sunt informati cu privire la acest aspect. Totusi, le este foarte greu sa faca o schimbare. In special ca un stil de viata sanatos inseamna si o dieta eficienta, mai mult sport, plimbari lungi, alergari usoare. Apropo, mergi 2 statii pe jos sau lasa masina mai des acasa.

O plimbare pana la munca te poate ajuta sa fii mai in forma. De asemenea, vei sustine bunul demers al proceselor metabolice care au loc in corp.

In acest mod, vei stimula sistemul muscular, vei sustine colesterolul „bun” si absortia glucozei in sange, observa medlife.ro. Specialistii sunt de parere ca si la locul de munca ar trebui sa existe conditii care sa incurajeze ridicatul de pe scaun. Unii propun chiar birouri de la care se poate lucra din picioare, plimbari de scurta durata, alarme setate dupa 30 de minute de stat jos.

Cel mai important este sa iti aduci aminte si data viitoare cand vei fi la birou. Chiar si cand muncesti de acasa nu uita sa respecti aceasta regula. In special ca acasa poti sa-ti permiti sa te ridici mai des, fara ca altora sa li se para ciudat…

Dupa munca, fa cateva exercitii de relaxare. Incepe sa practici pilates, yoga, alergari usoare. Chiar daca la inceput iti va fi greu, in scurt timp te vei bucura de acest timp doar al tau.

Nu uita sa mananci sanatos, o dieta bogata in fructe si legume proaspete, sportul, momentele de relaxare, toate te vor ajuta sa ai o viata mai fericita!

Cat sport trebuie sa faci saptamanal. Activitati indicate

Un lucru este clar. Ar trebui sa faci sport in fiecare zi, fie ca vorbim despre o activitate complexa sau una lejera. Alt aspect important este sa practici exercitii pentru intarirea musculaturii macar de 2 ori pe saptamana.

De asemenea, ca regula generala este necesar sa faci in jur de 150 de minute de sport intens sau moderat in fiecare saptamana. Poti face si mai putin, atat timp cat practici o activitate foarte intensa…mai multe despre sport si activitate fizica aici >>>

Dobrin Mara

Leave a Comment
Share
Autor
Dobrin Mara

Ultimele articole

Turmericul vindeca depresia – iata de ce!

Turmericul vindeca depresia, aceasta este una dintre concluziile unor studii recente. Asa ca exista si…

4 ore

Zece principii de ALIMENTATIE ale calugarilor tibetani

Daca vrei sa-ti lungesti viata, scurteaza-ti mesele, spune o veche zicala a budistilor, de unde…

o zi

Cum sa te distrezi in zilele ploioase de weekend?

Cu siguranta si tu te-ai gandit cum ai putea sa te distrezi in zilele ploioase…

4 zile

Mituri despre sarcina: ce ar trebui sa stii

Ca exista nenumarate mituri despre sarcina stii probabil, tocmai de aceea iti vom prezenta care…

6 zile

Sanatatea oaselor – stiai ca acest factor poate influenta?

Daca si tu vrei sa fii in forma si si ai grija de sanatatea oaselor…

o săptămână

Gustari de POST sub 100 de calorii

Ce ar fi sa incerci si tu aceste gustari de post sub 100 de calorii?…

2 săptămâni

Acest site foloseste Cookie-uri