De ce sa alegi un burger vegetal in loc de unul cu carne?
De ce sa alegi un burger vegetal in loc de unul cu carne? Ei bine, pentru ca sunt multe beneficii la care nici nu te-ai fi gandit. Asa ca astazi dorim sa iti prezentam toate motivele pentru care ar bine sa-l incerci. Este evident ca cel cu carne de vita sau de porc iti poate afecta sanatatea.
Un burger vegetal are, de cele mai multe ori, mai putine calorii, nu are colesterol si multi sunt si fara gluten. Asa ca sunt potriviti in nenumarate situatii.
Specialistii au ajuns la concluzia ca 2 produse vegetale pe zi, in loc de cele traditionale, fac minuni. Asa ca alege mai des un burger fara carne sau mezeluri din proteina de mazare sau soia, etc.
De ce sa alegi un burger vegetal? Te vei mentine in forma, iar inima ta va fi mai sanatoasa
Cercetatorii americani de la Universitatea Stanford au ajuns la concluzia ca zilnic ar trebui sa mancam 2 portii (salate sau legume crude) de cruditati. Adica la un gratar poti adauga o salata in loc de garnituri.
Seara poti face un burger vegetal, ciuperci rumenite sau falafel. Evident ca va fi nevoie sa inveti un pic sa gatesti, dar poate fi ceva amuzant. Desigur ca le poti cumpara avand in vedere ca sunt nenumarate produse vegetale disponibile pe piata, in ziua de astazi.
Evident ca si burgerii vegetali sunt procesati, la fel ca si cei din carne. Asa ca cercetatorii s-au gandit sa compare cele 2 produse, testandu-le.
Asa ca au ales un grup de 36 de persoane care au mancat diferit. Unii au mancat de 2 ori pe zi produse vegetale procesate, iar ceilalti au consumat carne.
Studiul a durat o perioada de 8 saptamani. Dupa acest interval, cele doua grupuri au schimbat dieta: cei care au mancat carne au consumat vegetale de aceasta data si viceversa.
Ce s-a remarcat de-a lungul celor 4 luni?
De ce sa alegi un burger vegetal – studiile vorbesc de la sine
Dupa acest interval, evident ca toti subiectii au fost testati. Cei care au mancat vegetal aveau colesterolul si nivelul grasimilor mult scazut, in comparatie cu cei care au mancat carne de vita. Mai mult decat atat, cand s-a facut schimbarea, la cei care au inceput sa manance carne s-a observat brusc o crestere a N-oxidului de trimetilamina, o molecula legata de cresterea bolilor cardiovasculare.
Asa ca nivelul trimetilaminei a oscilat in functie de ceea ce au mancat participantii. Mancarea vegetala scade riscul de a avea boli cardiovasculare, cu alte cuvinte. Si nu este o noutate absoluta, acest lucru fiind studiat de mai multi experti, de-a lungul anilor.
Asa ca este bine ca orice om sa consume zilnic si alimente vegetale, chiar daca nu vrea sa fie vegetarian complet. Nu uita sa ai mese vegetariene zilnic, sa consumi cruditati la toate mesele. Iar daca poti, nu manca deloc carne macar 2 zile pe saptamana. Vei observa ca trupul tau va incepe sa arate diferit, la randul sau. Apropo, cei care au participat la studiul de mai sus au slabit cate 2 kilograme in medie…Asa ca ai toate motivele sa incerci si tu!
Retete de burgeri vegetarieni – un adevarat deliciu
1. Burger vegetarian cu fasole rosie
Ingrediente:
– o conserva de fasole rosie boabe
– 1 ceapa mare
– 200 grame ciuperci
– un catel usturoi
– 2 linguri de faina sau de drojdie inactiva
– ulei
– condimente, sare, piper
Mod de Preparare:
In primul rand, vei taia ceapa, iar apoi o vei marunti cu ajutorul robotului de bucatarie…mai multe retete de burgeri vegetarieni aici >>>