Regim alimentar pentru hemoroizi. Ce ar trebui sa mananci?
Astazi dorim sa-ti prezentam un regim alimentar recomandat celor care au hemoroizi. Daca si tu te-ai confruntat cu aceasta afectiune stii deja ca poate fi extrem de neplacuta. Suferinzii se lupta cu dureri acute, tocmai de aceea este important ce mananci.
Da, regimul alimentar pentru hemoroizi poate ajuta foarte mult, in special daca intelegi ce inseamna o nutritie eficienta. Dar sa incepem cu inceputul. Ce sunt, de fapt, hemoroizii?
Ne referim la acele vene care se dilata, la nivel anal sau rectal. Se vor dezvolta cheaguri de sange sau alte rani care pot crea neplaceri. Unele persoane pot ajunge chiar la chirurgie, daca lucrurile se acutizeaza.
Dar pentru a evita o asemenea situatie, ne-am decis sa iti oferim mai multe sfaturi utile.
Regim alimentar pentru hemoroizi – ce sa mananci?
Evident ca atunci cand ai o astfel de afectiune nu vrei sa suferi si din pricina constipatiei. Asa ca va fi important sa mananci multe fibre si sa bei cat mai multe lichide. Daca tranzitul intestinal este unul eficient, nu vei avea niciun fel de problema, din acest punct de vedere. Cei care sufera de constipatie si au si hemoroizi pe deasupra se pot confrunta cu dureri foarte mari, la fiecare scaun.
Asa ca primul pas va fi sa ai grija de alimentatie. Desigur ca recomandam si o vizita la medic, pentru a-ti prescrie un gel sau crema eficiente in lupta cu aceasta afectiune. De obicei, aceste creme se aplica zilnic in zonele afectate, iar rezultatele nu intarzie sa apara.
Apropo, exista si tratamente naturiste in acest sens:
Tratamente naturiste pentru hemoroizi – cum sa le prepari
1. Ulei de cocos (pentru inflamatii si iritati)
Da, merge sa il folosesti si ca atare, nu trebuie neaparat sa fie in combinatie cu alte elemente. Atunci cand il vei aplica pe piele va calma iritatiile, asa ca este perfect pentru tratarea hemoroizilor. Atentie! Este bine sa topesti uleiul de cocos. Atunci cand va fi la temperatura camerei, vei inmuia o discheta de bumbac in ulei si vei aplica, pentru 10 minute, pe zona afectata.
2. Ulei de cocos cu ghimbir
Ghimbirul are nenumarate proprietati magnifice…vezi mai multe idei pentru tratamentul naturist aici >>>
Regim alimentar pentru hemoroizi. Iata ce poti manca
Ai nevoie atat de fibre solubile, cat si insolubile, dar din fericire majoritatea fructelor si legumelor le contin pe ambele. Asa ca fii pregatita sa ai grija de tine, intr-un mod aparte.
Adica vei manca multe leguminoase, in primul rand. Dar fara sa exagerezi, nu este cazul sa suferi din pricina balonarii. Sa zicem doar ca vei spori fibrele astfel incat sa ai o digestie excelenta.
Fasolea, lintea, mazarea te vor ajuta sa asiguri mare parte din necesarul zilnic de fibre. Asa ca ar fi bine sa consumi mai des mancaruri care sa le aiba la baza. La fel si nautul este recomandat, din fericire aceste alimente sunt versatile si usor de gatit. Variaza-le cat mai des si nu uita de fasolea neagra, care asigura o treime din necesarul zilnic de fibre. Asa ca vei dori sa o consumi mai des.
Realizeaza mancaruri cu multe legume. Chiar daca pui carne, nu uita sa adaugi si morcovi proaspeti, dovlecei, ardei gras, rosii, etc. Intelegi ideea, toate aceastea abunda in fibre si vitamine, asa ca te vei bucura sa mananci astfel de mancaruri.
Migdalele, nucile, semintele de floarea soarelui, toate contin fibre si confera si o senzatie de satietate. Nu uita nici de cerealele integrale, recunoscute pentru faptul ca au in compozitie fibre. Merg de minune cu fructe, lapte vegetal (sau animal) si nuci. Asa ca incepe ziua in stil mare, cu un mic dejun copios, care sa contina toate aceste alimente.
Vei observa ca tranzitul va fi unul facil, chiar si in cazul in care suferi de hemoroizi. Nu uita sa mananci mai des si fructe precum merele, cele de padure, bananele, zmeura, capsune. Fa-ti un obicei din a consuma zilnic aceste fructe si vei vedea cum te vei simti mai bine, sub toate aspectele.
Regim alimentar pentru hemoroizi. Ce sa NU mananci prea des?
Ei bine, nu o sa-ti convina, dar unele dintre alimentele super gustoase nu sunt deloc recomandate.
Ne referim aici la:
– produsele de patiserie, paste, paine ( cele din faina alba)
– carne, branza, oua ( cu moderatie)
– fast-food si alte alimente procesate
– mancarea picanta
– alcoolul
Asa ca ar fi bine sa consumi cu moderatie astfel de mancaruri, daca vrei ca afectiunea sa se diminueze. Ai grija de sanatatea ta, iar viata ta va deveni mai armonioasa.