Noutati

Cum sa inveti copilul sa fie recunoscator?

Daca si tu te-ai intrebat cum sa inveti copilul sa fie recunoscator, avem vesti bune pentru tine. Prima consta in faptul ca fix despre acest lucru vom discuta astazi. A doua veste buna se refera la faptul ca este mai simplu decat ai crede sa ai grija de educatia copilului tau.

Cel putin din acest punct de vedere. Ideea de baza este acea de a le arata un bun exemplu celor mici. Pentru ca parintii sunt, in esenta, primii profesori ai copilului. Asa ca este important ca mesajul tau sa fie transmis intr-un mod corespunzator.

Cum sa inveti copilul sa fie recunoscator? Avand grija sa le aduci mereu aminte ce inseamna a multumi, de ce ar trebuie sa fie fericiti pentru ceea ce au si cum sa mentina aceasta stare de multumire.

Cum sa inveti copilul sa fie recunoscator – incepe cu tine!

Daca tu nu vei deveni un exemplu in ceea ce priveste modul in care te raportezi la ceea ce ai in viata, copiii nu vor sti cum sa procedeze. Asa ca incepe prin a le arata chiar tu de ce ar trebui sa fie multumiti. In ziua de astazi parintii isi „sufoca” copiii cu multe cadouri, care mai de care mai scumpe si impresionante. Dar daca vei urmari putin comportamentul copiilor, vei observa ca nu doar acest lucru este important pentru ei.

Ar fi indicat sa pui pret si pe alte valori, nu doar pe cele materiale. Nimeni nu poate fi fericit doar pentru ca primeste cadouri si are foarte multe lucruri. Invata-i sa spuna multumesc inainte de orice si pentru orice lucru, oricat de neinsemnat ar parea.

Cum poti face sa ii inveti sa zica „multumesc”? Fiind chiar tu exemplul. Multumeste pentru orice lucru, serviciu, vorba buna pe care o primesti. Stii deja ca cei mici imita comportamentul nostru, asa ca profita de acest lucru si transforma-l intr-un atu.

Multumeste-i si copilului pentru orice efort depus si vei vedea ca incet, incet, te va urma. Arata-i ca te bucuri inclusiv atunci cand isi face temele corect, cand este cuminte si are grija de ceea ce face. Vei fi uimita de faptul ca cei mici vor deveni mai iubitori si intelegatori. Acestia simt foarte bine energiile trimise de parinti, asa ca ai grija ce zici sau faci!

Cum sa inveti copilul sa fie recunoscator. Ce ar fi sa-l inveti sa se implice?

In cat mai multe activitati productive, menite sa-l invete sa aprecieze viata mai mult. Daca poti, arata-i cat mai des copilului cat de important este sa imparta cu ceilalti ceea ce are deja. Fie ca vorbim despre mancare, jucarii sau chiar o vorba buna…Nu uita sa-l educi astfel incat sa pune emotiile si empatia pe primul loc.

Este imperios necesar ca bunavointa si recunostinta sa ii fie transmise copilului chiar de catre parinti. In acest fel va avea mereu dorinta de a urma ceea ce a vazut in familie.

Pentru a-l invata sa fie recunoscator, este indicat sa-l invatati ca nu este necesar sa primim cadouri in fiecare zi. Iar in acest mod nu vom face altceva decat sa le hranim dorinta de a acumula lucruri, ceea ce nu este tocmai indicat. Invata-i ca ne oferim cadouri doar in anumite perioade ale anului sau cu anumite ocazii. Iti dai seama ce entuziasti vor fi daca vei oferi mai rar astfel de cadouri, dar vor primi exact ce sperau?

Este important sa-i arati zilnic copilului pentru ce are sa fie recunoscator. In fiecare seara invata-l sa spuna multumesc pentru toate lucrurile care i-au produs bucurie de-a lungul zilei.

Iti imaginezi ce adult minunat ar putea deveni un copil educat in acest mod?

Parintii au un copil favorit – mit sau adevar?

Asadar, americanii au realizat un studiu si au observat ca dintre cei chestionati, aproape 2000 de persoane, multi preferau anumiti copii. De exemplu, 23% dintre parinti aveau favoriti, printre cei mici. Si se pare ca 42% dintre bunici ii prefera pe cei mari.

Astfel, ambii copii sunt favorizati – cei mici de parinti, iar cei mari de bunici. Interesant, nu-i asa? Iar asta nu este tot. Aceiasi adulti au recunoscut ca se simt foarte vinovati…citeste mai multe despre copii aici >>>

Dobrin Mara

Leave a Comment
Share
Autor
Dobrin Mara

Ultimele articole

Gustari de POST sub 100 de calorii

Ce ar fi sa incerci si tu aceste gustari de post sub 100 de calorii?…

2 zile

Boli digestive – cele mai frecvente afectiuni si ce le provoaca?

Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…

3 zile

Sfaturile nesolicitate – de ce sa NU le oferi?

Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…

4 zile

Abdominoplastia – o procedura des solicitata pentru redobandirea formelor armonioase

Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…

5 zile

Cerealele integrale in alimentatia de zi cu zi. De ce joaca un rol cheie?

Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…

5 zile

Vindecarea cu Ki-Kou: Secrete si tehnici de VINDECARE chinezesti

Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…

6 zile

Acest site foloseste Cookie-uri