Afectiuni si tratamente

Cum se remediaza problema parului deshidratat

Atunci cand te uiti in oglinda si descoperi ca parul tau este uscat si are un aspect aspru ca si cum ai fi fost cateva zile la mare desi nu este cazul, este foarte posibil sa fiedeshidratat. Parul ajunge intr-o astfel de stare din mai multe cauze, dar principalul factor este coafarea repetata pe baza de caldura.

Parul deshidratat are un aspect neplacut din cauza faptului ca a pierdut apa. De obicei, el se manifesta prin fire de par rebele, care nu se mai asaza in coafura, varfuri care tind sa se despice, dificultate in a descurca parul dupa spalare si lipsa de vitalitate si stralucire. Folosirea unui balsam de par eficient poate fi un prim pas in readucerea parului tau la normal, insa este un obicei pe care ar trebui sa il ai chiar si daca parul tau este sanatos. Folosirea balsamului este obligatorie dupa samponare, daca iti doresti sa ai un aspect placut.

Aspectul parului deshidratat

Reguli de baza in coafare

Daca te preocupa sa arati bine si sa ai un par frumos, probabil ca detii cateva instrumente de coafare acasa. O perie de par si un uscator reprezinta setul minim de coafare pe care o femeie cu parul mediu il poate folosi, insa, daca esti ceva mai pasionata de acest aspect, poate detii si un ondulator si o placa.

Parul se deshidrateaza, in principal, din cauza coafarilor prea dese, iar doua reguli foarte importante si poate nu la fel de cunoscute sunt limitarea folosirii caldurii pentru uscare/ coafare la maximum doua dati pe saptamana si utilizarea obligatorie a unei protectii termice.

Folosirea caldurii de mai mult de doua ori pe saptamana devine daunatoare pentru par si il poate trece din stadiul de deshidratat la cel de degradat si deteriorat in care este posibil sa fii nevoita sa il tunzi. Asadar, asigura-te ca nu iti agresezi parul cu caldura mai mult de doua ori pe saptamana. Alege metode de styling prin care poti avea un aspect placut al parului fara coafare, cum ar fi prinderea lui cu elastice, clesti sau alte accesorii.

In ceea ce priveste protectia termica, aceasta trebuie distribuita pe par de fiecare data cand folosesti uscatorul. Rolul unui astfel de produs este sa faciliteze distributia egala a caldurii pe lungimea intregului fir, astfel incat sa nu suprasoliciti doar anumite zone. Asadar, protectia termica nu respinge caldura, ci o redistribuie. Este important sa faci aceasta distinctie pentru a nu cadea in capcana de a folosi protectia termica ca scuze pentru a te coafa de mai mult de doua ori pe saptamana.

Ce faci daca ai parul deshidratat

In cazul in care observi ca ai parul deshidratat, ar fi ideal sa raresti coafarea sau sa nu o mai faci deloc o perioada pana la urmatorul tuns sau pana cand parul isi revine. Desigur, este esential sa folosesti o masca profesionala care actioneaza in profunzime, cel putin o data pe luna, timp de 30 de minute.

O alta recomandare pentru a remedia problema parului deshidratat sau pentru a preveni deshidratarea se leaga de felul in care iti periezi parul. Astfel, daca ai parul cret, nu ar trebui sa il piepteni atunci cand e uscat, ci doar dupa samponare si folosirea unui balsam. Pe de alta parte, pentru celelalte tipuri de par, este recomandat sa faci un periaj cel putin o data la doua zile atunci cand nu reusesti sa il speli. In acest sens, periile din par natural sunt cele mai potrivite, pentru ca au aceeasi structura ca cea a parului tau si pot absorbi ceea ce este nenecesar din el. O astfel de perie este preferabila uneia cu peri metalici sau din plastic care pot deteriora cuticula firului de par.

Nu in ultimul rand, este foarte important ca, pe langa balsam si masca, sa folosesti si alte produse care hidrateaza in mod suplimentar sau care ajuta la pastrarea hidratarii. Astfel, poti folosi creme de par hidratante, nutritive sau spray-uri hidratante, pe care le poti aplica pe parul proaspat spalat inainte de uscarea naturala sau cu uscatorul. O optiune avansata care te ajuta sa pastrezi hidratarea parului tau mai mult timp este folosirea unui ulei de par doar dupa ce ai aplicat un produs care hidrateaza, precum crema sau spray-ul.

In final, speram ca recomandarile noastre iti sunt de ajutor si ca aduc lumina in privinta unei probleme destul de des intalnita, dar care nu este intotdeauna usor de ameliorat fara informatii clare. Este foarte important sa respecti regulile de baza referitoare la frecventa coafarii si la folosirea protectiei termice, alaturi de folosirea obligatorie a balsamului dupa fiecare spalare si a unei masti profesionale cel putin o data pe luna.

Fotografie principala: Anastasiya Gepp

Foto 1: Kasia Serbin

SanatateaFemeilor.ro

Leave a Comment
Share
Autor
SanatateaFemeilor.ro

Ultimele articole

Boli digestive – cele mai frecvente afectiuni si ce le provoaca?

Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…

10 ore

Sfaturile nesolicitate – de ce sa NU le oferi?

Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…

o zi

Abdominoplastia – o procedura des solicitata pentru redobandirea formelor armonioase

Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…

2 zile

Cerealele integrale in alimentatia de zi cu zi. De ce joaca un rol cheie?

Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…

2 zile

Vindecarea cu Ki-Kou: Secrete si tehnici de VINDECARE chinezesti

Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…

3 zile

Reteta de weekend – burgeri cu zucchini, ii vei adora!

Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…

6 zile

Acest site foloseste Cookie-uri