Bunatatea si sistemul imunitar. Da, il influenteaza in mod pozitiv!
Poate nu te asteptai, dar bunatatea si generozitatea ajuta sistemul imunitar. Da, acesta este sustinut de starea ta de spirit pozitiva si devine mai puternic. Nu este tocmai o idee noua si probabil ca ai mai auzit ca optimistii si oamenii veseli sunt mai sanatosi. Nici nu este de mirare, avand in vedere efectele nocive ale stresului. Care pot fi de-a dreptul distructive, in special daca nu faci eforturi pentru a-l tine in frau.
Asadar, bunatatea si sistemul imunitar sunt cumva legate, iar cercetatorii studiaza de mult timp aceste aspecte. Chiar si simplul act de a empatiza cu cei generosi si buni ajuta mult si te transforma din toate punctele de vedere.
Starea de spirit ne influenteaza enorm, iar studiile incep sa confirme ceea ce oamenii stiau de mii de ani. Asa ca haide sa aflam mai multe despre noile descoperiri in domeniu.
Bunatatea sustine sistemul imunitar. Dar cum se explica?
Asa cum am mentionat si mai devreme, doar observarea unui act de bunatate influenteaza pozitiv imunitatea si toate functiile organismului. De asemenea, vei reusi sa fii mai fericita si plina de viata, odata ce faci tot posibilul sa fii un om mai bun.
Iar efectele nu sunt doar cele de factura morala, la care te-ai fi gandit initial. Asa ca incurajeaza prin comportamentul tau productia de serotonina si dopamina, iar starea de spirit va fi una vizibil imbunatatita.
Dar ce efecte directe are bunatatea asupra imunitatii?
Sustine sanatatea inimii. Asa ca s-ar putea sa eviti afectiunile cardiovasculare, daca esti un om pozitiv si generos. De asemenea, nu uita sa eviti stresul si nervii, la orice pas. In momentul in care esti fericita, se elibereaza si oxitocina la nivelul creierului. Asa ca vasele de sange se vor dilata, iar tensiunea arteriala va scadea. Iti vine sa crezi cum toate sunt interconectate in organismul nostru?
Asa ca, odata ce hipertensiunea nu este prezenta in viata noastra, afectiunile cardiace sunt mai putin probabile.
Creste productia de imunoglobulina A, esentiala pentru imunitate. In urma unui studiu, in care 130 de oameni au vizionat un film in care se prezentau faptele minunate ale maicii Tereza, s-a concluzionat un lucru incredibil. Acestia prezentau imunoglobulina A in concentratie mai mare, un antiocorp foarte important pentru a-ti mentine starea de sanatate.
Bunatatea sustine sistemul imunitar si previne cu succes imbatranirea!
Cu siguranta te va incanta aceasta veste. Stresul, agitatia, starea de spirit negativa imbatranesc tenul si pielea. Nu degeaba oamenii stresati sau tristi arata mult mai batrani decat restul.
Un stil de viata dezordonat, in care nu ai grija la nutritie este si mai nociv. Asa ca, daca vrei sa previi procesul imbatranirii, fii mai generoasa si pozitiva. De asemenea, nu uita sa mananci fructe si legume zilnic. Evita prajelile, carnea si fast-food-ul, pentru a te mentine in forma.
In acest mod, inflamatiile din corp vor fi prevenite, iar radicalii liber sunt redusi. Asa ca nu uita sa lasi oxitocina sa te „invadeze” facand fapte bune!
Un studiu realizat in urma cu 10 ani a mai aratat ceva incredibil. Oamenii care fac voluntariat si alte munci in folosul altora tind sa fie mai putin predispusi la dureri musculare. De asemenea, acestia au mai putine probleme si cu articulatiile, au mai observat cercetatorii. Asa ca inca un motiv in plus pentru a fi o persoana mai buna.
Bunatatea te scapa de depresie
Si are efecte pozitive si in cazul anxietatii, datorita faptului ca se elibereaza hormonii fericirii. Asa ca scapa de depresii si stari negative in mod natural. De asemenea, nu uita sa te bucuri de viata mai mult si sa fii fericita cu ceea ce ai.
Una dintre cele mai mari probleme ale momentului prezent este tocmai faptul ca oamenii nu mai stiu sa fie fericiti. Toti sunt atat de preocupati de material incat uita sa se bucure de lucrurile mici. In fiecare zi poti vedea ca ai pentru ce sa fii recunoscatoare, asa ca fa un obicei din a multumi pentru orice.
Este un prim pas pentru a deveni un om pozitiv si increzator.
Cum sa fii fericita – ce inseamna acest lucru?!
Martin Seligman, fondatorul conceptului de psihologie pozitiva, a ajuns la concluzia ca fericirea presupune experimentarea unor emotii pozitive. Adica, vorbim despre bucurie, entuziasm si multumire, combinate cu un tel important. Inseamna sa fii multumita de momentul prezent si optimista in ceea ce priveste viitorul. Ei bine, cercetatorii in domeniul psihologiei umane au ajuns la concluzia ca fericirea nu este ceva stabil…afla mai multe secrete aici >>>