RETETA Fursecuri cu banane. Pentru un mic dejun perfect!
Daca si tie iti plac dulciurile la micul dejun, ai putea incerca aceste fursecuri cu banane si ovaz. Astazi vom prepara o reteta super simpla, pe care o poate prepara oricine.
Nu este nevoie de ingrediente sofisticate, pe care le gasesti cu greutate. Aceste fursecuri cu banane si cereale sunt usor de realizat si merg de minune la cafea sau ceai. Apropo, nu uita de banana bread, un desert pe care il poti prepara imediat, in special cand ai musafiri. Reteta o gasesti aici >>>
Aceste fursecuri se prepara putin mai repede, iar daca ai cateva banane care zac in bucatarie si sunt deja prea coapte, este momentul sa te apuci de treaba.
Fursecuri cu banane si ovaz. Pentru o super aroma adauga si zmeura!
Zmeura sau capsunele pot fi un adaos delicios la acest super desert sau mic dejun. Apropo, aceste fursecuri pot fi o prima masa ideala pentru acelea dintre voi care nu prea pot manca la prima ora. Cateva fursecuri, un suc natural de grapefruit si o cafea, iar ziua ta va incepe perfect.
Ingrediente pentru fursecurile cu banane:
– 3 banane foarte coapte
– 200 de grame fulgi de ovaz
– unt de arahide, aproximativ 2 linguri
– cateva boabe de zmeura, sau capsune feliate sau afine ( la alegere sau poti face un mix)
Mod de prepare
Vei pisa banenele, pana devin o pasta, dupa care vei adauga restul ingredientelor si vei amesteca bine de tot. Vei obtine un amestec omogen, iar atunci este momentul sa „montezi” fursecurile, modelandu-le cu mainile.
Incalzeste cuptorul la 180 de grade, iar apoi, dupa ce ai pus toate fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt, da totul la cuptor pentru 15 minute. Vei obtine niste prajiturele de vis, garantat!
Fursecuri din fulgi de cocos – reteta BONUS
Ai nevoie de:
– 250 grame fulgi de cocos
– 4 albusuri de ou
– aprox. 100 grame de zahar brun
Mod De Preparare
Tot ceea ce ai de facut este sa separi ouale, iar albusurile obtinute se vor bate bate bine de tot cu zaharul ( poti folosi mixerul). Se va obtine o compozitie mai dura, este foarte bine asa.
Acum este momentul sa adaugi treptat si fulgii de cocos, in timp ce amesteci. Pur si simplu vei lua cate o lingura din compozitie si o vei pune pe tava in care ai pus si hartie de copt. Forma nu va fi neaparat grozava (poti folosi forme de copt, daca vrei), insa gustul este divin. Le vei da la cuptorul incins la 150 de grade, pret de un sfert de ora. Totusi fii cu ochii pe ele, sa nu se rumeneasca mai repede.
Perfecte la cafea si/sau ceai!
Desert de primavara – usor de realizat si super gustos!
Asa ca haide sa aflam mai multe despre aceasta reteta gustoasa si extraordinar de simpla. Daca ai cateva borcane goale sau recipiente din acelea retro, foloseste-le. In acest desertul va foarte bine si te vei bucura si de un aspect pe masura asteptarilor.
Daca te-ai hotarat la capsune, cumpara 2 cutii a cate 500 de grame.
Ingrediente
– 1 kilogram capsune
– sucul de la 2 lamai sau lime
– 400 grame stevia sau zahar brun…vezi reteta completa aici >>>