Este ideal sa poti alapta, dar nu este nicio catastrofa daca nu poti face asta si iti hranesti bebelusul cu o formula de lapte praf. Esential este sa alegi formula de lapte optima pentru acesta si un biberon potrivit pentru fiecare etapa de dezvoltare.
Este ideal sa poti alapta, dar nu este nicio catastrofa daca nu poti face asta si iti hranesti bebelusul cu o formula de lapte praf. Esential este sa alegi formula de lapte optima pentru acesta si un biberon potrivit pentru fiecare etapa de dezvoltare.
Poate parea dificil sa alegi formula de lapte corecta, in conditiile in care oferta este extrem de variata. Ideal este sa fii in legatura permanenta cu pediatrul copilului, care te poate ajuta sa iei cele mai bune decizii care sa asigure suportul nutritiv complet si corect pentru bebelusul tau.
Nu uita ca sunt cel putin la fel de importante tipul de biberon si modelul de tetina folosite. A alege modelul corect in raport cu varsta bebelusului este la fel de important ca tipul de lapte praf. Si aici medicul pediatru trebuie consultat, mai ales ca ai de ales intre foarte multe modele de biberoane si tetine, fiecare avand anumite proprietati care il ajuta pe cel mic sa se hraneasca in conditii optime.
In ceea ce priveste forma de lapte praf, acestea exista in numeroase combinatii, fiecare fiind destinata unei anumite varste. Mai mult, exista formule de lapte praf preparate special pentru o serie de disfunctionalitati. Fara lactoza, fortificate sau nu, organice sau capabile sa combata colicii si refluxul. Medicii pediatrii sustin ca sunt foarte rare situatiile in care sugarul are nevoie de formule speciale de lapte praf, iar cea mai mare majoritate a copiilor hraniti artificial se vor dezvolta perfect cu preparate de lapte normale, atata vreme cat sunt adecvate varstei si necesarului lor nutritional.
Varsta copilului sugar este cel mai important criteriu care face diferenta intre un tip de preparat si altul. Si asta pentru ca nevoile nutritionale ale copilului si nivelul de dezvoltare al sistemului digestiv evolueaza.
Daca in cazul nou-nascutului laptele praf trebuie sa fie perfect adaptat la capacitatea de digestie si asimilare a acestuia, in intervalul de varsta sase luni – un an laptele este mai consistent, mai gras si mai bogat in nutrienti. Preparatele de lapte pentru copilul mai mare de un an sunt mai complexe si mult mai apropiate ca structura laptelui de vaca.
In primul rand, acesta este un preparat foarte usor de digerat, adaptat pentru nivelul incomplet de dezvoltare al sistemului digestiv al nou-nascutului si al sugarului. Este preparat in principal din zer de lapte, are proteine care se asimileaza bine si este completat cu vitamine si minerale ce copiaza compozitia laptelui matern, astfel incat bebelusul sa primeasca tot ceea ce are nevoie pentru o dezvoltare normala si un tranzit intestinal corect.
Exista si preparate de lapte special destinate nou-nascutului prematur, care sustin nevoile speciale ale acestora.
Aceasta este perioada primei diversificari, iar formula de lapte praf ideala este mai calorica si mai bogata in nutrienti. In plus, ea contine adaosuri de minerale, mai ales fier, si vitamine, in mod special vitamina D. In acest segment de varsta copilul primeste si alimente solide, iar cantitatea de lapte consumat se reduce treptat. Cu toate acestea, formula de lapte ramane un element principal in meniul bebelusului mai mic de un an.
Dupa un an, copilul mic trebuie sa consume in continuare o formula de lapte praf. Laptele de vaca poate fi oferit copilului abia dupa varsta de doi ani. Inainte de acest moment laptele integral de vaca nu este compatibil cu nivelul de dezvoltare al sistemului digestiv al copilului. Laptele praf destinat copiilor din acest segment de varsta este mai bogat in minerale decat cel de vaca, are mult mai putina sare (laptele de vaca este un lapte sarat in mod natural) si proteine digerabile cu usurinta. Contine in plus si probiotice care sustin sanatatea tubului digestiv si imunitatea naturala.
Inainte de varsta de doi ani laptele de vaca nu este indicat si din cauza faptului ca este relativ sarac in grasimi, care sunt esentiale pentru buna dezvoltare a creierului copilului mic.
Cand alegi laptele praf tine cont si de aceste detalii:
Daca, din cele mai diverse motive, alegi sa iti hranesti bebelusul cu lapte praf, fa-o fara niciun fel de angoase. Formulele de lapte praf copiaza aproape perfect laptele matern si asigura o dezvoltare foarte buna a copilului. Zeci de studii au dovedit ca diferentele dintre copiii hraniti natural si cei care primesc lapte praf sunt nesemnificative.
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment