Afectiuni si tratamente

Melatonina si beneficiile sale. In ce situatii ne ajuta?

Daca si tu credeai pana acum ca melatonina te poate ajuta doar cu somnul, este timpul sa descoperi beneficiile sale. Pentru ca poti fi sigura ca sunt mult mai multe decat banuiai.

Despre melatonina si beneficiile sale in ceea ce priveste somnul cu siguranta ai mai auzit. Dar stiai ca este un derivat al serotoninei, considerata si „hormonul fericirii”? Da, melatonina este implicata in nenumarate procese din organism.

Mai mult decat atat, este un important antioxidant, asa ca va ajuta la purificarea organismului. Nu doar cei care au insomnii ar trebui sa ia acest supliment. Ci si cei care sufera de stres sau lucreaza intr-un mediu stresant.

Melatonina te poate ajuta in nenumarate situatii

Sa spunem ca problemele cu somnul te supara de multi ani. Inseamna ca melatonina, un hormon produs de glanda pineala, extrem de important in procesul somnului, exista in cantitati reduse. Tocmai de aceea, daca organismul tau nu reuseste sa o secrete in cantitati mari, in timpul noptii, poate fi o problema. Pentru ca vei adormi mult mai greu.

Asa ca este important ca melatonina sa fie secretata in organism, pentru a dormi bine si a avea o stare buna de spirit.

ATENTIE! Nu este neaparat nevoie sa iei suplimente care contin melatonina. Din fericire, bananele, curcanul, nucile, somonul sunt bogate in triptofan, un aminoacid care ajuta la degajarea de melatonina, serotonina, etc. Asa ca da, alimentatia este importanta si pentru cei care nu dorm prea bine sau sunt agitati.

Melatonina te va ajuta sa dormi mai bine si se poate administra chiar si copiilor, la sfatul medicului.

Melatonina si cancerul de san

Studiile in domeniu au aratat ca melatonina este eficienta si atunci cand vorbim despre prevenirea cancerului de san. De ce? Pentru ca poate inhiba receptorii de estrogen, ceea ce poate fi de folos in aceste situatii. Cancerele se pot hrani cu estrogeni, in special cele mamare. Asa ca este recomandat femeilor de peste 35 de ani sa ia suplimente cu melatonina.

Desigur, pentru a preveni cancerul de san poti face multe alte lucruri. Mananca sanatos, redu lactatele la minim, nu consuma multa carne sau alcool si bucura-te de alimente proaspete, cat mai des.

Alimentatia cauzeaza cancerul – iar vestile nu sunt deloc imbucuratoare!

Statiscile arata ca rata cancerului este in crestere, iar in 2020 s-ar putea ajunge ca 1 din 2 femei sa fie predispusa cancerului. Nici barbatii nu stau mai bine la acest capitol, se pare ca unul din 3 ar putea face cancer de asemenea, in viitor.

Cancerul a devenit atat de comun, incat trebuie neaparat gasita o solutie pentru a stopa aceasta “epidemie”….totul despre alimentatia gresita aici >>>

Melatonina previne depresiile si are efect anti-imbatranire

Cei care sufera de depresii sau sunt predispusi la astfel de stari au un nivel scazut de serotonina. Se pare ca administrarea melatoninei ii poate ajuta mult, observa cercetatorii. Asa ca nu te sfii sa iei suplimente, in special in perioadele mai putin fericite.

De asemenea, daca te lupti cu stresul si efectele sale, ar fi o idee buna sa nu uiti de melatonina. Aceasta inhiba stresul si sustine o stare de calm. Va imbunatati somnul si va sustine o stare de spirit pozitiva. Nu uita ca stresul este unul dintre factorii care pot declansa boli cronice.

Poate preveni efectele tumorilor canceroase, in special in cazul cancerului de colon, observa specialistii. Are efecte pozitive si poate ajuta si bolnavii de Parkinson sau Alzheimer.

Efectul antioxidant a fost remarcat in repetate randuri. Asa ca melatonina poate preveni chiar si cresterea colesterolului si afectiunile cardiace.

Cu siguranta ai aflat mai multe despre acest hormon atat de important pentru sanatatea noastra, care ne sustine in nenumarate situatii!

Marinache Paula

Leave a Comment
Share
Autor
Marinache Paula

Ultimele articole

Boli digestive – cele mai frecvente afectiuni si ce le provoaca?

Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…

10 ore

Sfaturile nesolicitate – de ce sa NU le oferi?

Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…

o zi

Abdominoplastia – o procedura des solicitata pentru redobandirea formelor armonioase

Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…

2 zile

Cerealele integrale in alimentatia de zi cu zi. De ce joaca un rol cheie?

Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…

2 zile

Vindecarea cu Ki-Kou: Secrete si tehnici de VINDECARE chinezesti

Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…

3 zile

Reteta de weekend – burgeri cu zucchini, ii vei adora!

Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…

6 zile

Acest site foloseste Cookie-uri