Cum sa faci drojdie chiar la tine acasa. Plus o reteta surpriza de PIZZA!

Cum sa faci drojdie chiar la tine acasa. Plus o reteta surpriza de PIZZA!

Daca si tu ai ramas “in pana”, nu-ti face probleme, te vom invata cum sa faci drojdie chiar la tine acasa. Chiar daca nu vei gasi in magazine nu va fi nicio tragedie. Pentru ca acest ingredient se poate prepara si in propria bucatarie.

Iar persoanele care se ocupa de obicei cu gatitul stiu foarte bine acest lucru. In special daca iti place sa coci prajituri, pizza si alte bunataturi asemanatoare.

Asa ca nu iti face probleme, vei invata cum sa faci drojdie. In situatia in care ne aflam, multa lume intra in panica si nu concepe sa traiasca fara anumite alimente. Ei bine, acestea pot fi pregatite chiar de tine. Si daca ai putin mai mult timp liber acum, ar fi bine sa incerci.

Cum sa faci drojdie? Vei descoperi imediat

Ei bine, te anuntam ca va fi nevoie sa cumperi bere, pentru ca totul sa iasa de minune. Pentru a obtine 100 de grame de drojdie ai nevoie de doar 3 ingrediente.

Asa ca vei vedea ca nu era ceva complicat si nu este nicio tragedie daca nu se mai gaseste in magazine.

Ai nevoie de:

– 200 ml bere

– 2 lingurite de zahar

– 2 lingura de faina

Cum se prepara?

Nu iti ramane decat sa amesteci bine cele 3 ingrediente si sa lasi acest amestec intr-un vas acoperit doar cu o carpa din material. Lasa-l sa actioneze peste noapte, iar a doua zi drojdia ta va fi gata.

O poti folosi dupa bunul plac pentru a face tot felul de retete interesante!

Cum sa folosesti drojdia in cea mai simpla reteta de pizza

Acum ca ai drojdie, este cazul sa pregatesti ceva delicios, cum ar fi o pizza.

Asa ca, ai nevoie de:

– 200 grame de faine alba sau integrala

– un praf de sare

– o lingurita de zahar brun

– 25 de grame de drojdie

– 100 ml apa

– ulei vegetal, aproximativ o lingura

– o conserva de ciuperci, o caserola de sunca de praga, mozarella

Cum se prepara?

In primul rand vei pune faina amestecata cu sarea intr-un vas incapator. Apoi urmeaza sa dizolvi drojdia cu zaharul in apa. Se face un cerc gol in mijlocul fainii din vas, unde vom adauga apa cu drojdia despre care vorbeam. Incepem sa framantam bine aluatul pana se omogenizeaza si toate ingredientele sunt bine amestecate. Acum este momentul sa adaugam si uleiul si sa mai framantam bine pentru a obtine un aluat nelipicios.

Desigur ca urmeaza dospitul, asa ca lasam aluatul intr-un loc unde este cald, cum ar fi deasupra cuptorului deja pornit, pentru a se incinge bine. Cand aluatul s-a dublat inseamna ca este gata. De obicei dureaza spre o ora intreg procesul.

Cand este gata intindem bine aluatul si il pregatim pentru tava speciala de pizza. Desigur ca este bine sa ungi cu ulei si tavile, inainte de a pune aluatul. Poti obtine una sau 2 pizza, in functie de marimea tavilor tale, conform lecturisiarome.ro/

Presara deasupra ingredientele de mai sus si da la cuptorul incins la 200 de grade pret de 12-13 minute. Cand au trecut 8 minute de cand ai introdus pizza, este momentul sa pui deasupra mozarella rasa si sa mai dai la cuptor pentru inca 4-5 minute.

Vei obtine o pizza minunata si crocanta, o reteta simpla si perfecta pentru aceste zile!

4.63/5 (8)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *