Daca vrei sa descoperi o reteta de frittata absolut delicioasa esti in locul potrivit. Pentru ca astazi ne-am propus sa iti oferim noi idei pentru un mic dejun fabulos. Sau chiar pentru un pranz mai lejer. Ouale sunt satioase, asa ca nu va fi o problema daca vei muta micul dejun la masa principala. Vei vedea imediat de ce.
Iar cand vei remarca abundenta ingredientelor continute de aceasta reteta de frittata cu siguranta te vei bucura. In special daca iti place sa pornesti ziua dupa ce ai avut parte de o masa gustoasa.
Desigur ca aceasta reteta este de origine italiana si o poti regasi cu usurinta in meniul multor restaurante respectabile. Haide sa vedem cum se prepara.
Asadar, va fi cazul sa mergi la cumparaturi, pentru ca nu vorbim despre o simpla omleta. Cumpara parmezan, unt si cateva rosii cherry. De asemenea, vei adauga putin spanac proaspat sau congelat.
Ingrediente pentru frittata
– 6 oua
– o canita de parmezan ras sau bucatele
– un ardei gras
– o legatura de ceapa verde
– cateva frunze de spanac
– 4 felii de sunca (de care vrei tu)
– o felie de unt
– 2 cartofi mici
– rosii cherry pentru servire
Mod de preparare
Vei fierbe cartofii si ii vei taia cubulete. Deschide cuptorul si seteaza-l la 180 de grade, lasa-l sa se incinga putin. Intr-un castron se vor bate bine ouale, la care se vor adauga sare si piper.
Dupa aceea, intr-o tigaie vei pune felia de unt, iar apoi ceapa taiata marunt. O vei cali pentru 2 minute, dupa care vei adauga ardeiul gras, frunzele de spanac. Feliile de sunca se vor taia cubulete si se vor adauga dupa alte 2 minute in tigaia cu legume. Este momentul sa adaugi ouale peste acest amestec, dupa care vei pune parmezanul chiar deasupra. Lasa la cuptor compozitia pana frittata va capata o culoare aurie, semn ca este gata de servire.
Asteapta 10 minute pana sa o feliezi.
Probabil ca acum te-ai lamurit ca aceasta mancare este perfecta si la masa de pranz. Prepara si o salata de cruditati, va completa de minune omleta italiana pe care tocmai ai pregatit-o.
Nu uita sa folosesti o tigaie potrivita pentru coacerea la cuptor. Desigur ca poti folosi si o oala obisnuita, daca nu detii o astfel de tigaie. Ingredientele pot varia, asa ca nu este musai sa ai neaparat tot ce este in lista. Poti adapta dupa bunul plac.
Reteta de frittata – varianta vegetariana
Tot ceea ce trebuie sa faci este sa inlocuiesti sunca cu ciupercile. In acest fel vei obtine un preparat fara carne, absolut delicios. Este buna si a doua zi, asa ca nu iti face probleme daca ramane. Dar probabil ca nu va fi cazul 🙂 Bon appetit!
4 oua fierte
branza de vaci
curry
-chimen
sare
Mod de preparare…vezi reteta completa aici >>>
Ce ar fi sa incerci si tu aceste gustari de post sub 100 de calorii?…
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment