Cum sa reincalzesti mancarea in mod corect si sanatos?
Cum sa reincalzesti mancarea in mod corect si avand grija ca aceasta sa-si pastreze inca proprietatile si savoarea? Astazi vei afla cateva trucuri unice, pe care speram ca le vei folosi.
Nu de alta, dar poate ai observat si tu ca mancarurile reincalzite nu sunt mereu grozave. Uneori parca si-au pierdut de tot savoarea si parca te intrebi daca merita sa gatesti. Daca peste cateva zile mancarea are un gust neplacut, ce rost mai are? Asa ca haide sa afla impreuna ce poti face pentru a pastra preparatele fresh, mai mult timp.
Cum sa reincalzesti corect mancarea? Nu pune totul la microunde, din reflex. In special cand esti acasa si ai mai multe variante la dispozitie. Haide sa vedem cum ar fi bine sa procedezi.
Cum sa reincalzesti mancarea – depinde ce incalzesti!
Orez sau cartofi. Daca ii pui la cuptor, ceea ce iti recomandam pentru ca se vor incalzi mai bine, nu uita sa adaugi apa. Da, chiar si la cartofi trebuie, pentru a nu se lipi de vas. Plus ca devin uscati, asa ca putina apa poate face minuni. Chiar daca dureaza mai mult, opteaza pentru cuptorul clasic, in special cand ai timp. Vei simti diferenta, garantat!
Carne/friptura/snitele. Acelasi truc, adauga putina apa si bucura-te de un snitel ca si proaspat. Vei pune doar un strop de apa nu mai mult, dar va face diferenta. Nu uita ca cel mai bine este sa le incalzesti la cuptor. Merge si la cel cu microunde, dar nu uita sa pui capacul special deasupra. La cuptor normal sunt necesare vreo 10 minute, iar la cel cu micorunde nu mai mult de 3-5 minute.
Pizza. Poti sa o incalzesti si intr-o tigaie mare pe care ai incalzit-o bine deja. In acest fel, pizza se va fragezi integral si va avea un gust minunat. Nu uita sa pui mozarella sau parmezan, spre final, pentru un plus de savoare. Pune si un capac deasupra si las-o pret de 4-5 minute.
Cum sa reincalzesti mancarea – vrei o placinta calda?
Cele clasice, cu spanac sau cu varza merg mai bine reincalzite. Desigur ca se poate si la microunde, dar la cuptor va fi si mai bine. Asa ca ai putina rabdare si preincalzeste cuptorul la 180 grade. Daca ai o placinta cu legume, care are si sos inauntru, nu uita sa o tai felii inainte de a o pune in tava. Pune o folie de aluminiu sub aceasta si ai rabdare, pret de 10 minute. Se va incalzi minunat si te vei rebucura de acest preparat, inca o data.
Tocanita sau ciorba/supa. Fara doar si poate, cel mai bine este sa le incalzesti la foc mic, pe aragaz. Pune si un capac deasupra si mai amesteca, din cand in cand. Vei vedea ca se va reincalzi foarte bine, iar aroma va ramane la fel. Desigur, nu consuma o mancare mai mult de 2-3 zile, altfel va incepe sa se schimbe. Isi va pierde din nutrienti, iar gustul va fi complet diferit.
Mancarea la tigaie sau wok – cand este sanatoasa si hranitoare?
Atunci cand se folosesc cele mai sanatoase si calitative ingrediente, in primul rand. Nu uita sa cumperi legume ecologice, daca poti. Carnea ar trebui sa fie de asemenea organica, iar uleiul presat la rece nu ar trebui sa-ti lipseasca. Si nici cel de masline.
Nu te sfii sa dai mai multi bani pe mancare. Doar in acest fel poti fi sigura ca sanatatea si organismul tau sunt in siguranta. In afara de aceste ingrediente mai scumpe si mai eficiente, trebuie sa stii sa gatesti sanatos…afla totul despre mancarea la wok >>>