Secretele bucatarilor profesionisti – pentru mancaruri de exceptie!
Daca si te intrebai care sunt secretele bucatarilor profesionisti esti pe drumul cel bun. Pentru ca astazi exact despre acestea vom discuta. Fara doar si poate ca bucatarii au secretele lor. De cate ori nu ai exclamat: ce mancare grozava, mie de ce nu imi iese la fel?!
Ei bine, este un motiv pentru care mancarea facuta de tine nu este chiar la fel de gustoasa.
Secretele bucatarilor profesionisti sunt bine pazite si multa lume habar nu are de trucurile acestora. Dar astazi vom face o exceptie si iti vom prezenta cateva idei utile si simple.
Haide sa vedem despre ce este vorba.
Secretele bucatarilor profesionisti – ce trebuie sa stii?
Pregateste totul inainte. Stii acel moment cand intri in panica pentru ca usturoiul nu este curatat? Sau atunci cand nu stii unde este sosul de rosii? Ei bine, daca vrei ca totul sa iasa bine, trebuie facut ceva in acest sens. Adica, gandeste-te la ce reteta vrei sa prepari si pregateste totul inainte. Toate ingredientele sa fie la indemana. In acest fel, va merge mai usor, vei fi mai relaxata si poti fi sigura ca mancarea nu se va arde, in timp ce tu cauti condimentele…
Ceapa si iar ceapa. Da, este de baza pentru orice bucatar. Si probabil ca si tu ai observat cata ceapa contin mancarurile facute la restaurant. Aroma spune totul si evident ca sunt mult mai gustoase aceste mancaruri. Anthony Bourdain, un renumit bucatar, declara in cartile sale ca ceapa este esentiala in restaurante, asa ca nu te sfii sa pui mai multa. In special atunci cand gatesti preparate la cuptor, iar ceapa caramelizata va da acel plus de savoare dupa care tanjeai.
Gateste la flacara mare. In special daca vrei ca fripturile tale sa aiba acea crusta delicioasa. Desigur ca poti fierbe carnea putin inainte, pentru a fi sigura ca nu ramane cruda. Vei obseva ca la flacara mare va iesi mult mai bine, la fel si legumele. Doar ca trebuie sa stai langa ele si sa amesteci tot timpul. Dar rezultaltul va fi pe masura asteptarilor.
Secretele bucatarilor profesionisti – adauga supa atunci cand reteta o cere
Un secret pe care bucatarii il au in vedere. Atunci cand reteta o cere, adauga supa de legume sau de pui, etc pentru ca va schimba totul. In marile restaurante pregatesc supa inca de dimineata, pentru a le adauga retetelor care o cer. Nu este nevoie de foarte multa pregatire, doar fierbe cateva legume alaturi de cateva oase si obtine o supa delicioasa. Nu uita sa adaugi telina sau ceapa, pentru un plus de savoare.
Vei vedea ca sosurile si orezurile tale vor avea un cu totul alt gust, daca aplici acest truc.
Untul, la loc de onoare. Stii ca francezii au un adevarat cult pentru unt, in special atunci cand vine vorba de gatit. Si poate ca stiu ei mai bine…Asa ca trece prin unt friptura sau cartofii, vor avea un gust wow. Nu uita sa adaugi unt si pentru sosuri, aroma va fi unica.
Secretele bucatarilor profesionisti – nu te grabi sa tai friptura
Exact, las-o sa se odihneasca pret de 15 minute, pentru ca „sucul” sau sa inunde intreaga compozitie. Asa ca ai rabdare si NU o taia imediat ce ai inchis aragazul. Crede-ne pe cuvant, va face toata diferenta.
Foloseste ierburi aromatice proaspete. Si cele mai bune condimente, nu te feri sa le cumperi pe cele ecologice. Nu le pastra ani de zile si ai grija sa gasesti cele mai bune surse. De asemenea, iata o tehnica prin care poti folosi ierburi aromatice proaspete tot anul >>>
Nu uita de estetica. Adica aranjeaza farfuriile si preparatele in cel mai deosebit mod. In special cand ai musafiri sau pur si simplu vrei sa-i uimesti pe cei dragi. Te poti inspira din tutoriale sau apeleaza la propria creativitate. Succes!