Mananca alimente picante si vei trai mai mult!
Poate ca nu stiai, dar aceste alimente picante te pot ajuta sa ai o viata mai lunga si mai frumoasa. Asa ca, mancarea iute nu este atat de nociva pe cat se credea, in special pentru stomac.
Desigur, atat timp cat pastrezi un echilibru nu este niciun fel de problema. In special daca consumi condimente calitative. Un studiu american a aratat ca, de exemplu, ardeiul iute are si capacitatea de a inhiba durerile.
Iar aceste alimente picante te pot ajuta chiar sa ai o viata mai lunga. In special, atunci cand respecti cateva principii sanatoase de viata.
Haide sa vedem impreuna despre ce este vorba!
Mananca alimente picante si bucura-te de sanatate
Studiul in cauza a avut in vedere ardeiul iute, care se pare ca reuseste sa ne faca si mai longevivi. De ce? Pentru ca inhiba senzatia de durere si in acest fel acei stimuli nu mai sunt trimisi la creier. Rezultatul? Exista sanse mai mari sa traiesti mai mult si mai sanatos, atat timp cat consumi ardei iute.
Studiul realizat de cercetatorii de la Universitatea din California a avut in vedere cateva experimente pe soareci. S-a observat ca stimulii de durere nu au ajuns la creier, in cazul soarecilor. Si chiar le-a fost prelungita viata!
Asa ca extractul de ardei iute ajuta mult, inclusiv in cazul oamenilor. Alt studiu a analizat vietile a peste 500.000 de chinezi , pe o perioada de 7 ani.
S-a remarcat ca acestia consumau mancare picanta 1-2 dati pe saptamana. Si…surpriza! Acestia aveau sanse de deces cu 10% mai mici, decat cei care nu consuma, in general, mancare picanta.
Alimente picante – de ce sunt sanatoase?
Cei care consuma de 3-4 ori pe saptamana ardei iute, curry si alte picanterii, au sansa de a reduce sansele de deces prematur cu pana la 15%.
Desigur ca capsaicina si antioxidantii continuti de ardeiul iute au avut multe de „spus”, in aceasta situatie. De asemenea, are si proprietati antiinflamatorii, asa ca previne cu succes si cancerul. Dar si kilogramele in plus! Iata cate motive pentru a nu evita mancarurile picante.
Mancarea picanta confera o savoare aparte preparatelor
Sa nu uitam de paprika, curry, scortisoara, cuisoare sau rozmarin, toate sunt condimente excelente, care te vor ajuta sa te feresti de efectele nesanatoase ale grasimilor. Asadar, daca vrei sa mananci ceva savuros, fara sa te gandesti la numarul de calorii, nu uita sa alegi ceva picant.
Te feresc de bolile de inima si glicemie ridicata. Cel putin turmericul si cuisoarele, care abunda in antioxidanti si au efecte vizibile asupra bolilor cardiovasculare, diminuand numarul trigliceridelor, dar controland cu succes si glicemia…mai multe despre mancarea picanta aici >>>