Snitelul – cum a aparut plus o reteta SURPRIZA!
Daca si tu intrebai cum a aparut snitelul si de ce a devenit atat de popular, esti pe cale sa descoperi. Nu de alta, dar a devenit unul dintre felurile de mancare preferate, de pretutindeni.
Asa ca haide sa descoperim mai multe despre acesta. In Romania, snitelul este la mare cautare. Iar romanii il gatesc sau comanda cel mai des. Merge de minune cu orice garnitura, salata, etc.
Si da, se poate prepara si la cuptor, pentru a alege o varianta mai sanatoasa.
Snitelul – cum a devenit celebru?
Dupa cum stii, carnea poate diferi, cand vorbim despre prepararea snitelului. In Romania se foloseste cel mai mult carnea de pui si de porc. Dar snitelul se poate face si din curcan, miel, si bineinteles, vita.
Ramane la latitudinea ta sa alegi varianta care ti se potriveste cel mai bine.
Se considera ca snitelul este un preparat traditional din Austria. Acolo, cel mai cunoscut este snitelul vienez, o adevarata specialitate a locului. Se serveste alaturi de lamaie, cartofi natur cu unt si putin patrunjel.
Atat Germania cat si Austria se lauda cu acest preparat. Asa ca iti recomandam sa incerci si acest fel de snitel.
Snitelul – ce nu stiai?
Se pare ca reteta a fost publicata inca din secolul 19, de Katharina Prato, care a scris o carte de bucate celebra. Inca de atunci reteta era amintita.
Initial, snitelul este denumit “Backhendl”, asa era scris intr-o carte de bucate din anul 1719. Asa ca reteta este mai veche decat se credea initial.
Snitelul vienez se prepara exclusiv din carne de vitel, aceasta fiind reteta originala.
Snitelul – reteta la cuptor
Vei pregati snitele dupa bunul plac, dar nu le vei praji. Deschide cuptorul si incinge-l bine la 200 de grade. Pune snitele intr-o tava, pe hartie de copt si pulverizeaza ulei de masline.Lasa-le pret de 15 minute apoi intoarce-le pe cealalta parte.
Mai lasa-le inca 15 minute si asteapta pana se rumenesc bine. Pofta buna! Ce crezi, in acest fel snitele tale vor fi mult mai sanatoase si la fel de gustoase. Nu crezi? Incearca si te vei lamuri.