Alimentatie

Prajitura cu avocado si ciocolata – reteta perfecta!

Daca si tu vrei sa incerci un dulce sanatos, alege aceasta prajitura cu avocado si ciocolata. De ce? Pentru ca va sustine starea de sanatate a corpului. Avocado este renumit pentru faptul ca are in compozitie grasimi vegetale de exceptie. Asa ca nu iti va probleme.

Aceasta prajitura cu avocado si ciocolata nu ingrasa ca celalalte si nu trebuie sa ai remuscari cand o mananci. Ba chiar din contra! Este momentul sa descoperim mai multe retete „dulci”, care nu sunt neaparat bombe calorice.

Iar despre cacao si beneficiile sale am mai discutat. Asa ca prajitura de astazi este cea mai buna alegere. Surprinde-i pe cei dragi cu o reteta aparte.

Prajitura cu avocado si ciocolata – ce trebuie sa stii

Ca avocado are in compozitie vitamina B5, B6, C, K, dar si folati, mangan, magneziu, cupru, zinc si fier! Asa ca ar trebui sa fie pe lista ta, cat mai des. Multi consuma avocado pe post de pate, in sensul ca il pun direct pe o felie de paine si il consuma ca atare, alaturi de putina sare.

Ce retete cu avocado ar trebui sa incerci?

1. Supa de avocado ( se serveste rece)

Ai nevoie de:

1/2 castravete;

1 avocado;

1 ceapa alba;

1 lingura de iaurt;

2 linguri de menta;

4 lingurite de zeama de lime;

1 lingura de sare;…vezi reteta completa aici >>>

Prajitura cu avocado si ciocolata – RETETA

Ingrediente pentru prajitura:

– un avocado curatat

– 2 lingurita de praf de copt

– un praf de sare

– 1/2 lingurita de ulei de cocos (preferabil)

– 3 canite de faina de cocos (preferabil)

– 2 canite de apa

– 5 lingurite de cacao pudra

– 3 lingurite de sirop de artar ( sau alt indulcitor)

– 2 lingurite de extract de vanilie

– 2 lingurite de otet de mere ( sau lamaie stoarsa)

Ingrediente pentru glazura:

– 2 avocado curatati

– 5 lingurite de cacao pudra

– 2 lingurite de sirop de artar

Mod de preparare pentru prajitura

Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si se pregateste o tava. Unge-o cu putin ulei si faina de cocos, daca ai.

Amesteca faina, pudra de cacao, sarea si praful de copt intr-un bol mare.

In alt bol, piseaza avocado pana devine fin, apoi adauga uleiul, otetul, apa si extractul de vanilie. Dupa ce ai amestecat bine, adauga siropul de artar. Amesteca din nou foarte bine. Apoi pune continutul in primul bol si omogenizeaza compozitia, amestecand.

Pune totul in tava pregatita si coace timp de jumatare de ora intreaga compozitie. Inteapa prajitura cu o scobitoare, pentru a verifica daca e coapta sau nu. Cand e gata, las-o afara sa se raceasca.

Prajitura cu avocado si ciocolata – cum se face glazura?

Vei pisa cei 2 avocado ramasi, vei amesteca cu pudra de cacao si siropul de artar. Pune aceasta glazura deasupra prajiturii care s-a racit putin. Vei obtine o crema de ciocolata fantastica si sanatoasa.

Poate ca nu va avea gustul prajiturilor cu care te-ai obisnuit, dar cu siguranta este muuult mai sanatoasa!

Esti gata sa prepari aceasta reteta si celor dragi?

Nita Alina

Leave a Comment
Share
Autor
Nita Alina

Ultimele articole

Gustari de POST sub 100 de calorii

Ce ar fi sa incerci si tu aceste gustari de post sub 100 de calorii?…

2 zile

Boli digestive – cele mai frecvente afectiuni si ce le provoaca?

Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…

3 zile

Sfaturile nesolicitate – de ce sa NU le oferi?

Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…

4 zile

Abdominoplastia – o procedura des solicitata pentru redobandirea formelor armonioase

Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…

5 zile

Cerealele integrale in alimentatia de zi cu zi. De ce joaca un rol cheie?

Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…

5 zile

Vindecarea cu Ki-Kou: Secrete si tehnici de VINDECARE chinezesti

Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…

6 zile

Acest site foloseste Cookie-uri