Ajutor slabire

Mancarea la tigaie sau wok. Este sanatoasa?

Probabil stii ca mancarea la tigaie sau wok poate fi foarte gustoasa si hranitoare. Dar este cea mai buna idee, atunci cand vorbim despre gatitul sanatos? Sau mai degraba ar trebui sa o rarim?

Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza. Pentru ca si tu esti interesata de sanatatea ta, este necesar sa fii la curent cu studiile in domeniu.

Mancarea la tigaie este sanatoasa, daca se respecta cateva reguli. Desigur ca nu vei pune o cantitate uriasa de ulei pentru a praji diverse alimente.

Cu siguranta in aceste conditii nu vom obtine un preparat prea sanatos. Stim ca pot fi gustoase prajelile, dar nu sunt deloc recomandate.

Mancarea la tigaie sau wok – cand este sanatoasa si hranitoare?

Atunci cand se folosesc cele mai sanatoase si calitative ingrediente, in primul rand. Nu uita sa cumperi legume ecologice, daca poti. Carnea ar trebui sa fie de asemenea organica, iar uleiul presat la rece nu ar trebui sa-ti lipseasca. Si nici cel de masline.

Nu te sfii sa dai mai multi bani pe mancare. Doar in acest fel poti fi sigura ca sanatatea si organismul tau sunt in siguranta. In afara de aceste ingrediente mai scumpe si mai eficiente, trebuie sa stii sa gatesti sanatos.

Conform cercetarilor in domeniu, se pare ca o mancare este mai sanatoasa daca se prepara in stil sote. Acest cuvant vine din franceza si inseamna a sari. Cu alte cuvinte, atunci cand tii mancarea in miscare, se va prepara intr-un mod mai sanatos si nutritiv.

De asemenea, mancarea sote contine putin ulei. Poti sa-l alegi pe cel de masline sau presat la rece, asa cum ti-am precizat. Investeste intr-un ulei calitativ si bucura-te de o mancare mai sanatoasa.

Mancarea la tigaie sau wok – alege vesela calitativa

Stii deja ca aluminiul este cancerigen. Asa ca alege ustensile de bucatarie realizate din alte materiale, cum ar fi cele din ceramica. Acelea sunt mult mai sanatoase, plus ca mancarea va avea un gust divin.

Mancarea sotata sau stir fry, asa cum este cunoscut procesul in engleza, va deveni savuroasa, gatita in astfel de tigai de ceramica sau piatra.

Iti recomandam sa foloseste mai rar gratarul. Nu este chiar atat de sanatos pe cat se crede, in special daca arzi un pic carnea. Este un fapt binecunoscut deja ca se degaja benzopiren, in timpul procesului de gatire.

Asa ca ar fi bine sa gatesti mai rar si la gratar. Cele mai sanatoase mancaruri le gatesti la cuptor. Si inca un secret este acela de a nu rumeni si gati prea mult. Este bine ca legumele sa fie usor nefacute uneori, atunci sunt mai sanatoase. Si pastreaza mai multe proprietati si nutrienti.

Boanta Iulia Florentina

Leave a Comment
Share
Autor
Boanta Iulia Florentina

Ultimele articole

Gustari de POST sub 100 de calorii

Ce ar fi sa incerci si tu aceste gustari de post sub 100 de calorii?…

2 zile

Boli digestive – cele mai frecvente afectiuni si ce le provoaca?

Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…

3 zile

Sfaturile nesolicitate – de ce sa NU le oferi?

Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…

4 zile

Abdominoplastia – o procedura des solicitata pentru redobandirea formelor armonioase

Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…

5 zile

Cerealele integrale in alimentatia de zi cu zi. De ce joaca un rol cheie?

Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…

5 zile

Vindecarea cu Ki-Kou: Secrete si tehnici de VINDECARE chinezesti

Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…

6 zile

Acest site foloseste Cookie-uri