Fara doar si poate ca bolile canceroase sunt influentate puternic de nutritie, iar aceste alimente anti-cancer nu ar trebui sa-ti lipseasca. Chiar daca multi medici nu vor sa recunoasca, cancerul este o maladie care are la baza inclusiv alimentatia. Pe langa stres si o stare de spirit nu tocmai buna, celulele canceroase se hranesc si cu ce mancam.
Asa ca in secolul in care traim replica „suntem ceea ce mancam” devine mai evidenta ca oricand. Si nu doar atunci cand vorbim despre cancer. Pentru ca diabetul, bolile de inima si multe altele sunt cauzate tot de o alimentatie saraca in nutrienti si mult prea bogata in grasimi.
Mineralele si vitaminele joaca un rol esential pentru starea noastra de bine, iar organismul nostru va functiona mai bine ca oricand. Dar asta numai daca invatam sa-i onoram „regulile”.
Altfel totul se va intoarce impotriva noastra, iar bolile vor incepe sa isi faca aparitia.
Intelege ca mancarea ar trebui sa fie un medicament, adica sa aiba proprietati sanatoase si eficiente, care sustin organismul. Asta a spus Hipocrate, parintele medicinei moderne si poate ca ar fi o idee buna sa-i urmam sfatul.
Exista nenumarate studii care conduc la aceste alimente, asa ar fi indicat sa le iei in seama. Iata care sunt alimentele care previn cancerul:
Usturoi crud. Are in compozitie antioxidanti de exceptie, precum alicina, care elimina cu succes radicalii liberi din organism. De asemenea sustine imunitatea, scade tensiunea arteriala si nivelul colesterolului, imbunatateste functiile creierului si este un detoxifiant natural. Nu uita sa pui 1-2 catei de usturoi crud in preparatele tale, de cate ori ai ocazia.
Broccoli. Una dintre cele mai prolifice legume crucifere. Este „inrudit” cu kale, varza si evident conopida. Bogat in fitochimicale si antioxidanti, broccoli apare in multe studii de lunga durata. Acesta poate preveni cu succes cancerul de san, prostata sau gastric. Asa ca incearca sa-l consumi saptamanal.
Ceai verde. Catechinele din ceaiul verde il plaseaza pe acesta pe un loc fruntas, in topul acelor alimente anti-cancer. Se pare ca aceste substante sunt extrem de eficiente in lupta contra maladiei. Unii considera ca este chiar mai eficient ca vitamina C, renumita pentru rolul sau in eliminarea radicalilor liberi. In multe studii s-a observat ca aceasta bautura are rolul de a micsora tumorile existente, inhiband dezvoltarea celulelor canceroase.
Multi experti considera ca ceaiul verde ar trebui consumat zilnic, pentru o lupta eficienta cu cancerul. De asemenea, ceaiul verde are rolul de a reduce riscurile bolilor cardio-vasculare, scade colesterolul „rau” si tensiunea arteriala.
Capsune. Nu uita ca aceste micute si delicioase fructe au rolul de a te feri. Capsunele au rolul de a incetini cresterea celulelor canceroase. Mai previn si bolile de inima, precum si inflamatiile, pierderile de memorie si luarea in greutate. Capsunele au un efect miraculos pentru sanatate, iar alaturi de fructele de padure ( zmeura, afine, goji) ar trebui consumate cu regularitate. Nu uita sa le introduci in dieta ta curenta, abunda in antioxidanti, minerale si vitamine, dar si fibre.
Spanac. O planta firava la prima vedere, dar care te poate ajuta cu atatea lucruri incat ai ramane surprinsa…Bogata in vitamine, minerale si Omega 3, asa ca vei fi mai puternica ca oricand. De asemenea, contine flavonoizi, folati si fibre, elemente pe care medicii le considera esentiale in lupta cu cancerul. Nu uita sa-l poti consuma crud, in salate si smoothie-uri, o adevarata bunatate!
Rosii. Bogate in licopen, un antioxidant de exceptie care da culoare rosiilor si care previne formarea celulelor canceroase. Scad riscul de a face boli de inima si sunt un antioxidant natural de exceptie. Si vestile bune nu se opresc aici, acestea sunt mai eficiente atunci cand sunt consumate gatite. Degaja mai mult licopen in aceste conditii.
Morcovi. O sursa fantastica de betacaroten, un antioxidant care ajuta la prevenirea cancerului, la randul sau. Contin falcarinol si falcarindiol, substante care ajuta enorm in lupta contra cancerului. Nu mai spunem ca sustin o vedere mai buna si o piele mai fina.
Aceasta descoperire a fost facuta inca din 1931, cand cercetatorul de origine germana Dr. Otto Warburg a facut o mare descoperire, recompensata cu premiul Nobel. Acesta a realizat ca tumorile canceroase sunt hranite de zahar, iar cele canceroase au de 10 ori mai multi receptori pentru insulina decat cele sanatoase.
Acest aspect permite celulelor canceroase sa absoarba mult mai multa glucoza, de aceea dieta care previne cancerul recomanda evitarea acestui aliment…totul despre dieta anticancer aici >>>
Ce ar fi sa incerci si tu aceste gustari de post sub 100 de calorii?…
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment