Odata cu toamna a inceput si sezonul belsugului, iar nucile verzi nu puteau sa lipseasca din acest peisaj. Asa ca astazi ne-am propus sa vorbim mai multe despre beneficiile neasteptate ale acestora. Ce proprietati au nucile verzi? De ce ar fi mai bune cele crude? Cand ar trebui sa consumi nuci verzi?
Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza, iar tu vei intelege mai bine despre ce este vorba. ATENTIE! Se vor pastra si cojile verzi de nuca. Nu le vei arunca dupa ce le indepartezi.
Poate ca inca nu stiai, dar acestea te pot ajuta, asa cum vei observa. Asa ca nu uita sa procuri manusi speciale, pentru a nu-ti pata mainile…prea tare!
In primul rand, dorim sa-ti precizam inca de la inceput ca nucile verzi au in compozitie minerale, dar si vitamine. Vorbim despre vitamina A, vitamine din complexul B, vitaminele C,E, etc. Au multe calorii, dar nu trebuie sa mananci in exces.
Dar pentru a beneficia de toate proprietatile acestora, nu le vei consuma crude. Vei indeparta coaja acestora, dupa care vei prepara lichior sau dulceata de nuci verzi.
Iti detaliem imediat. Pentru a prepara dulceata ai nevoie de:
Mod de preparare
Vei curata miezul de nuca de pielita si le vei pune in apa rece. Se pun toate intr- o cratita, se adauga zaharul si se fierb pana la omogenizare. Adica va trebui sa arate ca o pasta, in cele din urma, peste care vei adauga suc de lamaie. Poti turna totul in borcane apoi, iar in cateva ore dulceata ta va fi gata.
Pentru sirop ai nevoie:
Mod de preparare
In primul rand, nucile verzi se vor felia si se vor depozita intr-o damigeana de 3-4 litri. Se va pune doar o parte din alcool si apa, se inchide damigeana si se lasa timp de zece zile, dar se va agita continutul in fiecare zi.
Dupa cele 10 zile se va strecura continutul prin tifon, iar 50 grame de zahar se va carameliza, se va stinge cu apa. Se pune la foc, se adauga restul de zahar, scortisoara si se tine continutul pana la fierbere.
Se va lasa la racit, iar apoi se va adauga in recipientul cu esenta de nuci si se adauga si cantitatea de alcool ramasa. Se va depozita in sticle si se va utiliza dupa o luna.
Acest lichior este indicat in cazurile de anemie, astenie si colita, asa ca atunci se va administra cate o lingurita seara, inainte de cina, timp de 20-30 zile.
Sustine si reda sanatatea digestiva, ajutand stomacul, purifica sangele si combate viermii intestinali.
Nucile verzi abunda in antioxidanti, reduc colesterolul din sange si regleaza si tensiunea arteriala. Consumate constant scad riscul de producere a infarctului miocardic si a altor afectiuni cardiovasculare cu pana la 30%. Este bine sa le consumi in special dupa ce ai savurat mese imbelsugate.
Pentru ca sunt bogate in cupru, pot preveni anemia, reumatismul si artrozele. Contin si Omega 3 si sunt recomandate si ca preventie a cancerului de san. Nu uita ca in trecut se credea ca acestea pot ajuta si in caz de infertilitate, in special in cazul barbatilor.
Coaja nucilor amelioreaza varicele, asa ca este indicat sa o pastrezi. Pune-o la macerat pentru 10 zile, alaturi de alcool. Poti folosi aceasta solutie pentru a aplica pe zonele afectate de varice. Vor deveni mai putin vizibile in timp, asa ca incearca si aceasta metoda eficienta si naturista.
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment