Studiu despre antibiotice. Ce s-a descoperit?
Un nou studiu despre antibiotice arata ca acestea sunt intr-adevar nocive, asa ca nu este indicat sa luam antibiotice la primele simptome ale unei boli. Cel putin asa arata un nou studiu realizat de catre cercetatorii de la Universitatea Keele, Anglia. Iar asta nu este tot. Pe langa faptul ca slabesc sistemul imunitar, acest studiu despre antibiotice a aratat ca favorizeaza si aparitia artritei reumatoide.
Asa ca ar fi bine sa ne gandim de doua ori inainte de a lua aceste medicamente. In special ca de cele mai multe ori nici macar nu sunt necesare! Da, te poti vindeca de gripa si fara acestea, asa ca ai putina rabdare.
Conform cercetarilor, se pare ca cei care iau mereu antibiotice prezinta un risc cu 60% mai mare de a dezvolta boala de mai sus.
Studiu despre antibiotice – stiai ca favorieaza artrita?
Desigur ca au fost luati in calcul mai multi factori, asa ca este important de stiut si cat de des s-au luat aceste antibiotice, cat de recent, etc. Artrita reumatoida este cauzata de mai multi factori, inclusiv cei de mediu, genetica, dar se pare ca si administrarea antibioticelor poate sa o „incurajeze”.
Nu se stie exact daca afecteaza si boala in sine sau creste doar riscul de a o dezvolta. Ramane de vazut unde va ajunge acest studiu si care vor fi concluziile finale. Cert este ca antibioticele sunt mai periculoase decat se credea. Uneori sunt necesare fara doar si poate, dar important este sa facem diferenta intre situatiile cronice si cele care nu sunt nici pe departe grave.
Va reamintim ca artrita reumatoida este de fapt reumatismul,aceasta fiind tulburare inflamatorie cronica. Initial se credea ca afecteaza doar articulatiile, dar lucrurile nu stau asa.
Unele persoane pot experimenta si deteriorarea pielii, afectiuni ale ochilor, plamanilor, sistemului cardiovascular, etc. Asa ca nu trebuie tratat cu superficialitate.
Artrita reumatoida apare atunci cand sistemul imunitar ataca in mod eronat propriile tesuturi ale corpului. Spre deosebire de deteriorarea lacrimala a osteoartritei, artrita reumatoida afecteaza mucoasa articulatiilor, provocand o umflare dureroasa, care poate duce la eroziunea osoasa si la deformarea articulatiilor, informeaza medlife.ro.
Studiu despre antibiotice – la ce trebuie sa fim atenti
Asa cum am specificat si mai devreme, acestea ar trebuie administrate doar atunci cand specialistii ne asigura ca este in regula. Antibioticele nu trebuie luate dupa bunul plac, altfel ai putea suferi repercursiuni.
Antibiotice naturale pentru copii – te asteptai la acestea?
Frunze de maslin (extract). Poate ca nu stiai, dar acesta are in compozitie oleuropeina, un ingredient care sustine imunitatea. Are rolul de a lupta cu bacteriile si are efect antiviral puternic. La ce ajuta? Poate trata infectii de tot felul, alergii, boli de piele.
Da, poate lupta si impotriva racelilor si a gripei, asa ca are un efect antibiotic. Util si in tratarea sinuzitelor, dar si a durerilor dentare. Cel mai bine ar fi sa-l cumperi din cadrul unui magazin specializat, cum ar fi un plafar.
Usturoi. Am mai discutat despre acesta si nici nu este de mirare ca este unul dintre acele antibiotice naturale pentru copii. Cu proprietati remarcabile in atatea sfere, este clar ca nu trebuie sa lipseasca…citeste mai multe despre antibioticele naturale aici >>>