Poate ca si tu te-ai intrebat ce este tapioca si de ce a devenit atat de populara in ultima vreme, chiar si in Romania. Ei bine, dorim sa-ti precizam inca de la inceput ca este folosita in special in deserturi, asa ca sigur va fi pe placul tau.
Tapioca mai este denumita si cunoscuta ca si yuva, fiind extrasa din planta Manioc, de origine sud-americana. Asa ca da, este populara in acele zone. Putini stiu ca este foarte bogata in amidon si proteine, dar nu trebuie niciodata consumata in stare cruda, fiind extrem de toxica aceasta radacina.
Ce este tapioca si cum se serveste? In Romania o vei gasi sub forme de mici perlute, care vor deveni ingrediente in budinci, deserturi, etc. Daca ar fi sa calatoresti in alte parti ale lumii ai observa ca yuca ( radacina din care se obtine tapioca) se consuma prajita, precum cartofii. Dar se pot obtine si supe din aceasta radacina. Desigur, la noi inca nu sunt populare aceste retete, asa ca ne vom rezuma la …dulciuri. Dar nu credem ca iti ca parea rau, odata ce vei descoperi interesanta sa aroma!
Tapioca are nenumarate beneficii despre care sigur ai vrea sa stii, asa ca vom discuta in cele ce urmeaza. Cand vei afla si cum poti prepara o reteta simpla cu acest ingredient unic.
Tapioca te poate ajuta:
Ce este tapioca si de ce este atat de eficienta? Este vorba, in mare parte, de compozitia sa bogata in vitamine, minerale si compusi organici, dar si carbohidrati. Grasimile sunt in numar foarte mic, iar faptul ca are in compozitie vitamine din complexul B, dar si fier, magneziu si calciu face din tapioca un ingredient de nelipsit.
ATENTIE! Tapioca poate fi otravitoare, daca radacina de yuca nu este fiarta si procesata corespunzator, asa ca tine minte sa o cumperi doar din locuri specializate.
Va mai precizam si faptul ca tapioca nu este cea mai buna varianta pentru femeile care vor sa slabeasca, dat fiind faptul ca este bogata in carbohidrati, asa ca are mai multe calorii! Aceasta faina de yuca ar fi bine sa fie consumata de doamnele care nu tin mortis sa piarda cateva kilograme.
Iata o reteta de tapioca cu lapte vegetal, foarte populara printre amatorii de dulce.
Ingrediente:
Mod de preparare
La aceasta cantitate de tapioca, vei avea nevoie de circa 5-6 cescute de lapte. Daca vrei o aroma aparte, poti folosi lapte de soia cu vanilie. Foarte gustos, acesta are mai putine calorii decat laptele normal. Se va pune tapioca impreuna cu laptele recomandat la fiert, iar atunci cand perlele se ridica dam focul mai incet si incepem sa amestecam tot timpul.
Dupa circa 15-20 de minute, cand perlele de tapioca devin transparente, budinca ta este gata. Se va amesteca dupa ce se raceste cu indulcitorul dorit, se pot pune fructe, scortisoara, anason, etc.
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment