Greseli de gatit – ce sa NU faci!
Despre aceste greseli de gatit sigur ai mai auzit vorbindu-se, dar preferam sa iti reamintim ce sa nu faci. Nu de alta, dar nutritia joaca un rol cheie in alimentatia zilelor noastre, asa ca nu este de glumit. Multi oameni ignora inca importanta meselor zilei si se mira ca sunt bolnavi. Sau ca se ingrasa, aparent din senin.
Aceste greseli de gatit este bine sa le eviti, iar in acest fel vei fi sigura ca sanatatea va fi o constanta in viata ta, de acum incolo. La fel si un trup zvelt, pentru ca cine mananca corect nu se va ingrasa de pe o zi pe alta!
Traim intr-o lume in care greselile culinare sunt aplaudate, in sensul ca ne plac exact acele mancaruri care ne imbolnavesc. Mancarea prajita, cu multa grasime, sare, etc este acida, adica creeaza inflamatii in corp. Apropo, celulele canceroase se hranesc cu acest tip de mancaruri, asa ca ai mare grija.
Nu incuraja bolile si mananca mai rar anumite preparate, despre care vom discuta in cele ce urmeaza.
Greseli de gatit – atentie la aceste detalii
Nu te mai grabi sa gatesti orice. Este foarte simplu sa pui ceva la prajit si in cateva minute sa obtii un preparat gata de mancat. Ne referim in special la cele pe baza de carne aici. Pui putin ulei in tigaie, o felie de piept de pui si…in cateva minute masa este gata! Mai adaugi si cativa cartofi prajiti si o lasi incolo de salata.
La ce mai trebuie? Parca oricum nu ajuta la nimic. Si in definitiv nu esti iepure sa mananci atata salata verde?! Te recunosti in aceste discutii? Ei bine, sa stii ca cel mai bine este sa optezi si pentru cruditati. Si pentru mai putine prajeli. De exemplu, o salata de cruditati si un gratar de pui ar fi fost o varianta mult mai buna de cina sau pranz.
Asa ca evita aceste greseli de gatit si mananca mai des salate cu carne la gratar, in special. Cea mai buna metoda pentru a avea grija de silueta si sanatate!
Semipreparate. Stim, suna apetisant si foooarte usor de preparat! Doar iei din congelator mancarea pe care doresti sa o prepari si treci la fapte. Dar in mod evident ca nu este deloc buna pentru sanatate. Plus ca poti avea probleme din cauza faptului ca aceste semipreparate ingrasa foarte tare si abunda in chimicale si conservanti. Mai bine fa un efort si prepara chiar tu un snitel sau un burger. Este mult mai sanatos si eficient asa.
Greseli de gatit – nu lasa uleiul sa se incinga
Nu de alta, dar cu cat este mai fierbinte cu atat creste riscul ca tu sa-ti arzi mancarea. Lasa-l doar putin la incins apoi prepara mancarea favorita. Gateste mai des omlete cu legume mexicane si o salata de verdeturi. Sau un piept de pui rumenit usor, alaturi de o salata de morcovi cu sfecla. Poti fi sigura ca acestea sunt mult mai sanatoase decat prajelile „traditionale”. Evita aceste greseli de gatit si da-ti voie sa te rasfeti cu preparate calitative.
Evita vasele de gatit din aluminiu. Da, par foarte eficiente si mancarea iese foarte gustoasa. Dar stii ca aluminiul nu este indicat deorece creste riscul de a te imbolnavi de afectiuni severe precum cancer, osteoporoza si chiar Alzheimer? Investeste in vase de ceramica, cele mai bune, asigurand o mancare sanatoasa si curata.
Acopera mancarea pe care o depozitezi in frigider. Sunt milioane de bacterii in jurul nostru, asa ca nu te risca. De asemenea, pune mancarea in vase din sticla, sunt cele mai indicate pentru o sanatate de lunga durata.