Noutati

De ce sa tinem bebelusul in brate? Are multe efecte POZITIVE!

De ce sa tinem bebelusul in brate? Este o idee buna ca cei mici sa fie tinuti in brate cat mai des sau mai degraba este in detrimentul acestora? Despre toate acestea vom discuta astazi si vei intelege mai bine necesitatile bebelusului tau.

Este un fapt binecunoscut ca dragostea mamei poate face minuni pentru pruncul sau, iar cel mic raspunde la aceasta iubire imediat dupa nastere. Primul lucru pe care il face un nou-nascut este sa planga dupa mama sa, uitandu-se imediat in jurul sau pentru a o cauta cu privirea.

Un studiu realizat in 2010 a aratat ca lipsa stimularii senzoriale poate afecta dezvoltarea micutului. De ce sa tinem bebelusul in brate? Pentru ca in acest fel vom incuraja dezvoltarea sanatoasa si optima.

De ce sa tinem bebelusul in brate? Iata ce ne indica studiile

Studiul mai sus mentionat si denumit ca „Pediatric Child Health” a fost realizat in urma cu 9 ani in Canada si a relevat multe surprize. Se pare ca micutii tinuti departe de mama au prezentat semne de dezvoltare mai putin accelerate. Spre deosebire de cei care erau langa mamele lor, in cea mai mare parte a timpului.

Iar dezmierdarile si atingerile chiar au un efect magic asupra micutilor. Stiinta sustine aceasta afirmatie si confirma faptul ca nou-nascutii ar trebui rasfatati si tinuti in brate cat mai des. Un studiu din 2017 a aratat acelasi lucru si a demonstrat ca cei care nu au fost fizic langa mamele lor sunt mai predispusi la probleme de sanatate. Este vorba despre faptul ca ADN-ul acestora prezinta gene care nu sunt dezvoltate corespunzator, conform studiilor.

S-a remarcat acest aspect in special la copiii care nu au avut parte de prea multe imbratisari cand erau prunci. Asa ca, te mai intrebi de ce sa tinem bebelusul in brate?

Alt studiu publicat in revista Current Biology a aratat ca bebelusii care sunt deseori tinuti in brate au un creier mai bine dezvoltat decat restul. Asa ca nu va fie teama sa tineti copiii mici in brate, in special atunci cand vorbim de nou-nascuti. Nu vor fi mai rasfatati, ci doar mai bine dezvoltati.

Desigur ca nu trebuie exagerat nici cu aceasta chestiune, in special cand copiii devin mai mari si chiar este necesar sa-i lasam sa se dezvolte si pe cont propriu. Atingerile si dragostea pe care mama o emite catre cel mic, in special cand acesta este bebelus sunt cruciale in evolutia acestuia.

De ce sa tinem bebelusul in brate? Pentru ca ii ajuta enorm

Iar urmatorul experiment care a avut loc intr-un spital din Ohio, SUA, sta ca marturie in acest sens. Au fost evaluati mai bine de 100 de bebelusi, atat nascuti prematur cat si la termen. Ei bine, cei care erau nascuti prematur erau mai putini receptivi la atingeri, in special cei care au suferit si din cauza anumitor interventii medicale.

Dar se pare ca si acestia au inceput sa aiba o stare mai buna, pe masura ce erau dezmierdati, atinsi si tinuti in brate de catre mame sau personalul spitalului. Asa ca bebelusii nascuti prematur ar trebui tinuti in brate cat mai des, pentru a fi ajutati sa progreseze mai repede.

Celor mici le prinde foarte bine sa fie tinuti direct pe piele, adica sa fie in contact de acest gen cu parintii, in special daca s-au nascut inainte de termen. Desigur ca si cei nascuti la termen au nevoie de aceeasi iubire. Asa ca alintati-va si tineti-va bebelusii in brate cat mai des. In special in primele luni de viata, ii va ajuta foarte mult.

Asa ca nu este deloc o idee rea sa adoptati acest comportament, mai ales la inceput. Desigur ca mai incolo este foarte bine ca cei mici sa fie obisnuiti sa fie si independenti. In acest fel se vor dezvolta armonios si sanatos, cu ajutorul parintilor.

Marinache Paula

Leave a Comment
Share
Autor
Marinache Paula

Ultimele articole

Boli digestive – cele mai frecvente afectiuni si ce le provoaca?

Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…

9 ore

Sfaturile nesolicitate – de ce sa NU le oferi?

Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…

o zi

Abdominoplastia – o procedura des solicitata pentru redobandirea formelor armonioase

Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…

2 zile

Cerealele integrale in alimentatia de zi cu zi. De ce joaca un rol cheie?

Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…

2 zile

Vindecarea cu Ki-Kou: Secrete si tehnici de VINDECARE chinezesti

Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…

3 zile

Reteta de weekend – burgeri cu zucchini, ii vei adora!

Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…

6 zile

Acest site foloseste Cookie-uri