Poate ca nu stiai, dar linistea este foarte importanta pentru creier, asa ca de astazi incolo vei intelege mai bine de ce este vital sa ai o viata tihnita.
In ziua de astazi, stresul pare sa fie unul dintre factorii decisivi atunci cand vine vorba despre boli cronice, iar creierele noastre sunt mai epuizate ca oricand. Desigur ca tehnologia ne-a usurat mult viata, dar agitatia pare sa-si puna amprenta asupra noastra. Parca nu mai avem timp sa respiram iar existentele noastre sunt, de multe ori, pe pilot automat.
Cum am putea sa gasim un echilibru? Cum am putea face din vietile noaste ceva demn de admiratie? Iata de ce linistea este atat de importanta pentru creier si pentru sanatatea noastra. Concluziile studiului de mai jos sunt mai mult decat elocvente, iar tu esti pe cale sa le descoperi.
Da, este un adevar crunt, pe care nu ar trebui sa-l ignoram atat timp cat ne dorim ca mintea noastra sa lucreze in favoarea noastra. Daca si tu faci parte din societatea actuala, probabil ca ai o viata similara cu a altor milioane de oameni. In sensul ca te trezesti dupa alarma, faci repede un dus, mananci ceva daca ai timp si fugi spre munca.
Acolo este nevoita sa interactionezi cat este ziua de lunga cu clienti, colegi, sa pleci cu masina, sa vorbesti la telefon si multe alte indatoriri. In functie de meseria pe care ti-ai ales-o, in mod evident. Aceste zgomote pe care majoritatea le suportam in exces nu fac altceva decat sa ne afecteze calitatea vietii, in timp. Nu este deloc sanatos, iar linistea poate sa confere organismului nostru foarte multe beneficii.
Dar haide sa vedem de ce linistea este importanta pentru creier si ce trebuie sa retinem.
Studiile arata ca galagia ne poate scurta viata. La propriu, in sensul ca cei care sunt expusi unui nivel ridicat de galagie pot pierde cativa ani din viata. Se pare ca unul din trei oameni isi scurteaza viata in fiecare an, din cauza expunerii la zgomote puternice. Cel putin in Europa se petrece acest fenomen, dar este foarte posibil sa se regaseasca si in alte regiuni ale lumii.
Un studiu din 2011 realizat in Munich, Germania si-a propus sa observe cat de mult ii afecteaza galagia de la aeroport pe cei mici. Se pare ca micutii au dezvoltat o maniera de a ignora stresul cauzat de zgomotele puternice. Dar problema este ca aceasta tendinta a mers si mai departe! Iar aceiasi copii au inceput sa piarda interesul fata de o conversatie, ignorand cu totul interactiunile umane. Nu este de mirare ca asa de multi oameni par foarte absenti in zilele noastre, nu-i asa?
Acest studiu despre care am discutat mai sus este una dintre dovezile incontestabile atunci cand vine vorba despre zgomot si efectele sale. Si tine minte ca zgomotul nu trebuie sa fie infernal pentru a produce leziuni la nivelul sanatatii.
In acest sens, te sfatuim sa mergi mai des in natura, sa petreci mai mult timp deconectata de tehnologie si sa te bucuri de linistea primordiala. Vei observa ca uneori poate fi foarte greu doar sa asculti vantul si ciripitul pasarelelor. Asa ca nu te mira, pentru ca va fi nevoie sa te adaptezi chiar si acestei situatii fericite.
Tine minte ca galagia si expunerea la zgomote poate duce la tensiune marita, boli de inima, insomnii, etc. Asa ca nu uita sa urmezi sfaturile de mai sus, chiar si atunci cand nu te afli in natura. Invata sa faci yoga, tai chi sau meditatie. Aceste activitati te vor ajuta sa intelegi de ce linistea este atat de importanta pentru creier.
Ce ar fi sa incerci si tu aceste gustari de post sub 100 de calorii?…
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment