Retete cu sparanghel – savuroase si gustoase
Despre aceasta leguminoasa sigur ai mai auzit vorbindu-se in ultimii ani si te putem asigura ca aceste retete cu sparanghel iti vor placea. Este savuros si usor de gatit si unde mai pui ca abunda in minerale si nutrienti.
Sparanghelul si-a facut loc pe piata din Romania relativ recent, iar cei care l-au consumat cu siguranta isi vor dori sa manance si a doua oara. Diafan, savuros si sanatos, te vei indragosti iremediabil de acest aliment.
Tocmai de aceea astazi ne-am propus sa-ti prezentam cateva retete cu sparanghel care cu siguranta te vor incanta. Poate ca vei ramane uimita sa descoperi cat de simple sunt cateva dintre retetele propuse.
Retete cu sparanghel – garnitura de vis!
Merge minunat alaturi de peste, pui sau alte fripturi, asa ca incearca-l, daca vrei o schimbare. Cu totii am dori sa mai incercam si alte garnituri in afara de cele traditionale.
Asa ca daca vrei altceva, prima dintre retetele de mai jos este recomandata chiar de faimosul Jamie Oliver si cu siguranta te va incanta.
Sparanghel la aburi
Ingrediente
- 5 bucati de sparanghel
- parmezan
- sare
- piper
- ulei de masline
Mod de preparare
Aceasta reteta te va cuceri prin simplitatea ei. Este necesar doar sa lasi la inabusit sparanghelul in apa fierbinte, pret de cateva minute (max 5 min). Poti sa-l mai rumenesti pentru inca 2-3 minute pe gratar. Dupa care il vei servi drept garnitura. Orneaza-l cu condimente si pune putin parmezan deasupra, iti va placea la nebunie.
Retete cu sparanghel – supa delicioasa cu bacon
Supa de sparanghel cu bacon
Ingrediente
- 2 linguri de ulei
- o ceapa maruntita
- 3 catei de usturoi maruntiti
- 2 legaturi de sparanghel, curatat si taiat partea inferioara
- 200 grame de conopida, desfacuta in buchetele
- 3 cani de supa de pui (sau apa daca nu ai timp sa faci supa)
- o mana de patrunjel
- 4 felii de bacon
Mod de preparare
Incalzeste uleiul bine, adauga ceapa si gateste-o pentru 5 minute, pana devine translucida. Adauga si usturoiul si mai gateste-le impreuna inca un minut. Pune sparanghelul si conopida si mai gateste inca un minut, dupa care adauga supa de pui. Lasa-le sa fiarba, iar cand fierbe intens, lasa focul mai mic si amesteca totul pentru 2 minute. Scoate 4 bucati de sparanghel si pune-le de-o parte, deocamdata.
Mai lasa restul ingredientelor pe foc, inca 20 de minute, pana cand legumele devin moi. Cand se raceste un pic, pune totul in blender si amesteca pana obtii o pasta omogena, pune sare si piper. Incalzeste o tigaie si rumeneste un pic feliile de bacon.
Taie in bucatele potrivite si sparanghelul ramas. Pune supa intr-un bol si adauga deasupra bacon si cateva bucatele de sparanghel, vei adora aceasta reteta.
Retete cu sparanghel – rissoto delicios
Rissoto cu sparanghel
Ingrediente
- o legatura de sparanghel
- 200 grame orez
- o ceapa
- parmezan ras
- ulei
- sare, piper
- supa de legume sau de pui (800 ml)
Mod de preparare
Vom taia marunt ceapa si o vom cali intr-o tigaie, cu putin ulei, pret de 2-3 minute. Adaugam si orezul si amestecam, timp de 2 minute. Pune o treime din supa peste orez si il lasam la fiert pana incepe sa scada zeama. Continuam sa punem supa si lasam sa se gateasca pana scade. Lasam pe foc si intr-o oala fierbem apa in care punem sparanghelul apoi.
Il lasam la fiert pret de 5 minute dupa care il transferam rapid intr-un vas cu apa rece, pentru a-si mentine culoarea verde. Se vor taia varfurile sparanghelului, iar restul se va pune in blender, cu putina apa. Se va amesteca pana se va obtine un piure. Cand orezul este aproape fiert se adauga acest piure si se mai da un clocot.
Se opreste focul si se adauga parmezanul, se amesteca foarte bine si se adauga varfurile de sparanghel cand se serveste. Este una dintre cele mai savuroase retete cu sparanghel, garantat!