Tipuri de faina fara gluten – cu ce poti inlocui faina alba?
Cu siguranta ti se va parea interesant sa descoperi ca aceste tipuri de faina fara gluten te pot ajuta in nenumarate situatii, atunci cand vrei sa gatesti. Cine a zis ca doar preparatele cu gluten sunt gustoase? Nici vorba, astazi esti pe cale sa faci o super descoperire, in special daca vrei sa traiesti mai sanatos.
Aceste tipuri de faina fara gluten sunt minunate, in special cand vrei sa slabesti sau ai intoleranta. Este momentul sa ne largim orizonturile, pentru a face descoperiri culinare cat mai interesante.
Si da, poti face paine inclusiv din faina de migdale asa cum vei vedea in final. Totul este sa ai putin timp liber si…determinare!
Tipuri de faina fara gluten – le-ai incercat pana acum?
Poate ca si tu ai incercat sa mananci fara gluten si stii deja ca nu este tocmai simplu. Desigur, exista din ce in ce mai multe optiuni, ceea ce este o veste buna.
Intoleranta la gluten – care sunt simptomele?
Cel mai bine ar fi sa te adresezi unui medic daca suferi din pricina anumitor simptome neplacute, dar iata la ce ar trebui sa fii atenta:
– crampe musculare
– dureri abdominale
– balonare
– iritabilitate…citeste totul despre intoleranta la gluten aici >>>
Tipuri de faina fara gluten:
- faina de migdale. Este una dintre preferatele vegetarienilor, usor dulceaga, are o savoare minunata. Poate inlocui faina de grau cu succes, aceasta fiind densa si mai putin pufoasa. Produsele cu faina de migdale sunt delicioase, inclusiv painea. Faina de migdale este plina de nutrienti, grasimi sanatoase, fibre si vitamina E.
- faina de cocos. Este bogata in fibre si ajuta la mentinerea tensiunii arteriale sanatoase. Este perfecta in realizarea deserturilor, conferindu-le o aroma delicioasa. Are un efect pozitiv asupra metabolismului si a producerii de energie
- faina de naut. Bogata in proteine si fibre, faina de naut este folosita la falafel si la realizarea painii tipic asiatice. Contine folati, magneziu, zinc, seleniu si vitaminele B. Stabilizeaza nivelul glicemiei, te protejeaza de bolile cardiovasculare si scade inflamatiile. Face parte dintre acele tipuri de faina fara gluten care merge si la deserturi.
- faina de hrisca. Are in compozitie flavonoizi, iar acestia au rolul de a sustine buna circulatie a sangelui, de a scadea colesterolul si de a reduce durerile produse de artrita. Are un gust intens, asa ca este bine sa o mai combini si cu altele.
- faina de ovaz. Este cunoscuta pentru faptul ca are capacitatea de a scadea colesterolul rau, de tip „LDL”. Abunda in mangan, seleniu, magneziu, fosfor, zinc, fier si vitaminele din seria B.
Tipuri de faina fara gluten – reteta de paine din faina de migdale!
Te vei indragosti de acest preparat deosebit, asa ca in cele ce urmeaza dorim sa-ti prezentam o reteta de paine din faina de migdale:
Ingrediente:
- 2 cani si un sfert de faina de migdale
- 1/4 cana de seminte de in
- 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita de sare de mare
- 5 oua
- 1/2 lingura de miere
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura otet de mere
Mod de preparare:
Se va incinge cuptorul la 180 de grade, in prealabil. Amesteca toate ingredientele uscate foarte bine. Apoi adauga restul ingredientelor si amesteca din nou. Pune aluatul intr-o forma pentru paine si las-o la cuptor in jur de 30-35 minute sau pana se rumeneste un pic la exterior. Las-o sa se raceasca pentru 30 minute si serveste apoi cu ce vrei tu, este delicioasa oricum!