Afectiuni si tratamente

Sucul de sfecla rosie fermentata sau borsul de sfecla. Ce boli poate preveni?

Despre sfecla rosie fermentata sau murata cu siguranta ai auzit vorbindu-se si probabil ca este una dintre salatele care-ti plac. Iar vestile bune nu se opresc aici! Sfecla rosie fermentata este minunata in mai multe privinte. Sfecla are un continut ridicat de zaharuri, dar poti fi sigura ca este minunata.

Asa ca nu te sfii sa o consumi mai des si sub forma de sucuri. Sunt aur curat pentru organism, fiind si o preventie de exceptie a cancerului.

Ce alte efecte mai are sfecla rosie asupra organismului tau?

Nu ingrasa. Poti manca sau bea suc de sfecla linistita, avand in vedere ca acesta nu te va face sa te ingrasi. Are putine calorii si imbunatateste metabolismul. Are doar 40 de calorii la suta de grame, asa ca o poti consuma in voie.

Sustine efortul si activitatile sportive. Fie ca esti sau nu o persoana activa, ar fi bine sa introduci acest aliment magic in viata ta. Sfecla rosie promoveaza sanatatea inimii si intareste musculatura. Tocmai de aceea este recomandata pentru cei care vor sa faca performanta sportiva.

Detoxifica ficatul. Va ajuta ficatul sa elimine grasimile depozitate…citeste mai multe despre beneficii aici >>>

Sucul de sfecla rosie fermentata – ce trebuie sa stii?

Ei bine, mancarurile fermentate abunda in probiotice sau bacterii „bune.” Mai multe studii au aratat ca bacteriile de acest gen sunt indicate pentru sanatatea intestinelor. De asemenea, sucul de sfecla rosie fermentata promoveaza o stare de bine avand multe alte calitati.

De ce fermentata? Pentru ca este si mai sanatoasa in acest mod. Vei avea parte de toate acele proprietati ale sfeclei crude plus acele bacterii bune obtinute prin procesul de fermentare!

Iar sucul de sfecla rosie fermentata este cu adevarat magic pentru sanatatea ta. Previne cu succes cancerul si lupta impotriva celulelor canceroase. In caz ca nu stiai, sucul de sfecla rosie fermentata este traditional din Rusia si Ucraina si se consuma in special in Europa de Est. In Romania este cunoscut ca si borsul de sfecla rosie si se pune in supe si ciorbe, sosuri, etc.

Oamenii consuma acest suc pentru a intari sistemul imunitar, pentru a curata sangele si a combate oboseala. De asemenea, este util in prevenirea si tratarea pietrelor la rinichi, a alergiilor precum si a problemelor digestive. Multi cred ca poate preveni si incaruntirea prematura a parului.

Sucul de sfecla rosie fermentata. Cum se prepara?

Ingrediente:

  • 2 sfecle mari, taiate cuburi, daca nu sunt ecologice curata coaja
  • 3 linguri de suc de la muraturi
  • apa plata si suc de sfecla proaspat stors, in combinatie de 1:1
  • un praf de sare de Himalaya

Pune toate aceste ingrediente intr-un borcan mare de sticla. In primul rand, vei pune bucatelele de sfecla astfel incat sa ocupe doar o treime din borcan. Apoi vei pune sucul de la muraturi, sarea, apa si sucul de sfecla, lasand 5 centrimetri intre compozitie si gura borcanului. Acopera borcanul si amesteca bine pana se dizolva sarea.


Tine la temperatura camerei intre 3-5 zile. Borcanul trebuie inchis ermetic, dar nu uita sa mai eliberezi din presiune, in fiecare zi.

Acest suc de sfecla rosie fermentata poate sa dezvolte mucegai deasupra. Nu te speria, este normal, cu ajutorul unei linguri indeparteaza-l. Dupa ce au trecut zilele respective, pune in frigider compozitia, pentru a opri procesul de fermentatie. De asemenea, cand apar mici bule deasupra este semn ca este gata.

Acest suc este util si in tratarea bolilor cardiovasculare, tensiune arteriala marita, colesterol, etc. Inainte de a-l consuma, consulta-te cu un medic, este cea mai buna idee! In special daca ai probleme de sanatate.

Marinache Paula

Leave a Comment
Share
Autor
Marinache Paula

Ultimele articole

Boli digestive – cele mai frecvente afectiuni si ce le provoaca?

Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…

11 ore

Sfaturile nesolicitate – de ce sa NU le oferi?

Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…

o zi

Abdominoplastia – o procedura des solicitata pentru redobandirea formelor armonioase

Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…

2 zile

Cerealele integrale in alimentatia de zi cu zi. De ce joaca un rol cheie?

Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…

2 zile

Vindecarea cu Ki-Kou: Secrete si tehnici de VINDECARE chinezesti

Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…

3 zile

Reteta de weekend – burgeri cu zucchini, ii vei adora!

Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…

6 zile

Acest site foloseste Cookie-uri