Miere de manuka – un medicament natural extrem de eficace
Mierea de Manuka este un aliment medicament, unul dintre cele mai eficiente tratamente pe care natura ni le pune la dispozitie. Acest tip de miere este unic prin felul sau, atat in ceea ce priveste originea sa, cat mai ales compozitia.
Produsa de albine din florile arborelui de Manuka ce se regaseste in zone izolate din Noua Zeelanda si Australia, mierea este una ecologica tocmai datorita departarii acestor plante fata de zonele populate si afectate in mod direct de poluare, pesticide, insecticide sau alti compusi chimici daunatori. Proprietatile mierii sunt asadar pastrate nealterate de factorii externi.
Mierea de Manuka este recunoscuta pentru proprietatile sale antibacteriene, ce o transforma intr-un adevarat antibiotic natural.
Calitatea acestui tip de miere a fost catalogata folosindu-se un indice special, numit UMF (Unique Manuka Factor) sau factorul unic Manuka. Acesta indica eficienta antibacteriana a mierii prin masurarea concentratiei substantelor cu rol in acest sens, si anume metilglioxal, dihidroxiacetona, si respectiv activitatea peroxidului de hidrogen.
Prezenta pe ambalaj a acestui indice este o garantie a faptului ca mierea respectiva este un produs original de calitate. In functie de valoarea acestuia mierea de Manuka poate fi catalogata ca si aliment sau ca medicament sau tratament si deci administrat ca atare:
Miere cu UMF 5+ sau UMF 8+ este o miere cu un nivel scazut al activitatii antibacteriene, fiind asadar ideala pentru a fi folosita ca supliment alimentar, in dieta obisnuita.
Miere cu UMF 10+, UMF 12+ este o miere cu un nivel mic spre mediu al activitatii antibacteriene, si poate fi administrata ca fortifiant al organismului (intareste imunitatea, trateaza afectiuni minore)
Miere cu UMF 15+, UMF 16+ si UMF 18+ este o miere cu un nivel mare al activitatii antibacteriene, si poate fi administrata ca si tratament in diverse afectiuni – infectii rezistente, probleme digestive mai severe
Miere cu UMF 20+ si UMF 25+ este o miere cu un nivel foarte mare al activitatii antibacteriene.
Primele doua categorii se regasesc in zona de aliment si mai putin de tratament, in timp ce mierea cu UMF mare este un tratament antibacterian natural estrem de puternic si benefic pentru organism. Aceasta miere combate infectiile fara a avea efectele adverse ale antibioticelor de sinteza. Actioneaza cu succes asupra unor bacterii rezistente in mod obisnuit la tratamentul clasic, aici amintind Helicobacter Pylori, stafilococul auriu, candida, etc.
Mierea de Manuka este ideala si pentru tratare unor afectiuni ale pielii, precum si a arsurilor sau ranilor.
Incet dar sigur oamenii se intorc la ceea ce este natural, iar mierea de Manuka se afla in topul produselor din natura ce pot tine loc de antibiotice, de tratament chimic in tratarea a numeroase afectiuni.