Retete cu oua, delicioase si satioase

Dupa cum stii deja, acest aliment este satios si foarte gustos, asa ca nici nu este de mirare ca atata lume il consuma, tocmai de aceea iti prezentam retete cu oua minunate. Daca te-ai saturat de traditionalele oua ochiuri si omleta, atunci este timpul sa treci la urmatorul nivel.

Desigur ca oule se gatesc diferit in diverse parti ale lumii si este momentul sa descoperi cele mai apetisante retete cu oua. Retetele mexicane sunt minunate, in special ca sunt complexe si poti consuma si la pranz ce nu ai terminat la micul dejun.

Dar ce sa mai pierde vremea? Haide sa descoperim cele mai savuroase mancaruri cu oua.

Retete cu oua – ce ar fi sa incerci ceva nou?!

  1. Oua florentine

Ingrediente

  • 4 oua
  • doua maini de spanac
  • otet
  • unt
  • 2 chifle mai mici

Sosul olandez:

  • 2 galbenusuri
  • 1/2 lingura apa rece
  • 1/2 lingura zeama de lamaie
  • 100 g unt
  • sare, piper la ambele

Mod de preparare

In primul rand, vei sparge 4 oua in 4 cesti diferite avand grija ca galbenusul sa ramana intact. Vei pune la fiert intr-o oala potrivita in jur de un litru si jumatate de apa. Cand observi ca apa aproape fierbe, vei pune sarea si otetul, lasand totul la foc potrivit.

Acum urmeaza partea mai complicata. Cu un tel, vei amesteca apa din oala pana se va crea un vartej, iar atunci vei adauga oul incet. In acest moment, galbenusul ar trebui sa se inveleasca singur in propriul albus. Daca nu ai acest noroc, vei „manevra” albusul sa se lipeasca de galbenus cu ajutorul unei spatule.

Vei lasa oul pret de 2-3 minute, iar apoi il vei pune intr-un bol cu apa si gheata pentru a ramane moale pe interior. Aceste retete cu oua sunt mai complexe, dar merita efortul.

Caleste putin unt intr-o tigaie si adauga si spanacul. Vei lasa totul la foc potrivit si vei amesteca pana se va inmuia foarte bine si va arata precum o pasta omogena, compusa din frunze de spanac.

Retete cu oua: cum se face renumitul sos olandez

Pentru a prepara renumitul sos olandez vei pune 2 treimi din unt la topit. Urmatorul pas va fi sa bati doua galbenusuri la bain-marie pana cand se vor omogeniza.

Vei adauga apa, lamaie, sare si piper si mai amesteci putin cu telul. Vei adauga si restul de unt ramas si vei mai amesteca incontinuu pret de 2 minute. Luam bolul de la bain-marie si il asezam pe un tocator de lemn. Este momentul sa adaugi si untul topit la primul pas. Mai ramane doar sa adaugi condimente daca simti ca este cazul.

Vei pune cele 2 chifle taiate in doua la prajit dupa care le vei adauga putin unt. Acuma vei aseza pe paine spanac, oul si deasupra sosul olandez. O bunatate, vei adora aceasta reteta!

Retete cu oua – huevos rancheros!

  1. Huevos rancheros sau oua taranesti mexicane

Ingrediente:

  • 1 ardei rosu
  • 4 oua
  • un ardei iute taiat marunt
  • o ceapa taiata marunt
  • un catel de usturoi zdrobit
  • ulei de masline
  • 1/2 lingurita oregano
  • 400 grame rosii taiate in bucati mici ( sau la conserva)

Mod de preparare

Vei incinge intr-o tigaie o lingura de ulei de masline si vei adauga ceapa, ardeiul rosu si cel iute, usturoiul si oregano. Le vei cali pret de 5 minute, pana vei observa ca au devenit moi. Dupa aceea este momentul sa adaugi rosiile si vei mai lasa inca 5 minute totul pe foc.

Mai poti adauga si putina apa daca amestecul nu e foarte omogen. Fa 4 gauri in acest amestec si sparge cate un oua in fiecare, dupa care adauga capacul. Lasa ouale sa se faca bine si serveste apoi cu salata verde si paine integrala, o bunatate!

Aceste retete cu oua te vor impresiona cu siguranta, asa ca fa-ti timp si pregateste-le. In weekend le poti servi si la masa de pranz, garantat!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *