Afectiuni si tratamente

Care este nivelul de glicemie normal? Uite cum il poti masura corect!

Diabetul poate sa apara din cauza stilului de viata ori al factorului genetic si se manifesta printr-o crestere a nivelului glucozei din sange. Cum verifici daca ai nivelul de glicemie normal? Poti monitoriza acest parametru  prin intermediul glucometrelor si al testelor de glicemie.

Afectiunea poate conduce la numeroase complicatii, insa cu ajutorul unui tratament adecvat glicemia poate fi mentinuta in limite normale.

Dar inainte de a folosi un aparat pentru glicemie, trebuie sa cunosti mai intai care sunt valorile normale si de ce parametri trebuie sa tii cont. Se poate considera ca o persoana sufera de diabet atunci cand glicemia, verificata pe nemancate, este mai mare sau egala in cel putin doua reprize cu 7mmol/l sau 1,26 g/l.

Cat este nivelul de glicemie normal?

In cazul unei persoane sanatoase, nivelul de glicemie, verificat dimineata, pe stomacul gol, este cuprins intre 70 si 100 mg/dl (miligrame pe decilitru). In functie de anumiti factori, acesta poate varia pe durata unei zile. De regula, dupa ce iei masa, glicemia creste si poate atinge un nivel de 140 mg/dl, in functie de ceea ce consumi, dar scade dupa aproximativ doua ore sub 100.

Altfel stau lucrurile in cazul diabetului, unde nivelul de glicemie variaza foarte mult pe parcursul zilei. La o persoana care sufera de diabet, specialistii in domeniu recomanda mentinerea glicemiei sub nivelul de 180 mg/dl. Inainte de masa, glicemia unui diabetic este cuprinsa intre valorile 70 și 130 mg/dl, iar dupa ce trec in jur de doua ore de la masa ar trebui sa fie sub 180. Iar inainte de culcare, nivelul normal de glicemie al unei persoane care sufera de diabet ajunge la 100-140 mg/dl.

Cum iti masori corect nivelul de glicemie?

Avand in vedere cat de sensibila este situatia unei persoane care sufera de diabet, o boala care devine un stil de viata fara sa iti dai seama, trebuie luate anumite masuri. Specialistii recomanda ca fiecare bolnav sa isi monitorizeze de cateva ori pe zi nivelul zaharului din sange. Cum poate face acest lucru fara sa apeleze la un doctor? Este necesar un glucometru, benzi de testare si un dispozitiv de intepare cu lantete. In functie de model, mai pot sa existe anumite diferente intre elementele consumabile.

Ca sa iti masori corect nivelul de glicemie, trebuie sa urmezi pasii de mai jos:

– spala-te pe maini cu apa si sapun;
–  introdu testul in aparat si porneste-l;
– inteapa degetul mijlociu sau inelar cu ajutorul dispozitivului de intepare pentru a obtine o picatura de sange, masand usor degetul;
– aplica picatura pe test;
– asteapta timp de cateva secunde, dupa care verifica valoarea pe ecranul glucometrului.

In prezent, pe piata farmaceutica exista o multime glucometre si de teste de glicemie, astfel ca vei avea de unde sa alegi unul care sa se plieze pe nevoile si pe bugetul tau. Poti comanda online glucometre si teste de glicemie de pe pfarma.ro, magazinul unde vei gasi cele mai bune produse.

Spre exemplu, poti achizitiona o cutie cu 50 teste de glicemie Accu-Check, care iti vor fi de un real folos in monitorizarea nivelului de glicemie. Le poti lua cu tine chiar si atunci cand esti in deplasare. Dar trebuie sa stii ca aceste pot fi utilizate cu aparate Accu-Check Instant si Instant S.

Cauti un glucometru performant si multifunctional? Dorintele tale vor fi indeplinite de sistemul multiCare-in, un sistem utilizat pentru monitorizarea nivelului de glicemie, colesterol si trigliceride in sange.
Acesta utilizeaza doua tehnologii diferite: tehnologia amperometrica (cu electrozi de tip banda pentru glicemie) si tehnologia reflectometrica (cu benzi pentru colesterol si trigliceride).

Glucometrul si testele de glicermie sunt adevarati aliati pentru bolnavii de diabet fiindca ii ajuta sa evite complicatiile pe care le poate provoca aceasta afectiune.

Nita Alina

Leave a Comment
Share
Autor
Nita Alina

Ultimele articole

Boli digestive – cele mai frecvente afectiuni si ce le provoaca?

Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…

16 ore

Sfaturile nesolicitate – de ce sa NU le oferi?

Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…

2 zile

Abdominoplastia – o procedura des solicitata pentru redobandirea formelor armonioase

Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…

3 zile

Cerealele integrale in alimentatia de zi cu zi. De ce joaca un rol cheie?

Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…

3 zile

Vindecarea cu Ki-Kou: Secrete si tehnici de VINDECARE chinezesti

Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…

4 zile

Reteta de weekend – burgeri cu zucchini, ii vei adora!

Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…

7 zile

Acest site foloseste Cookie-uri